Maajoukkueet

Verkkapukuinen Nykky tunnusti Ruotsin paremmuuden: ”Sveitsin koko kansakunnan herättävä”

13.12.
2014
6 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Taustalla näkyvä Petteri Nykky valmensi tänään verkkaripuvussa. Kuva: IFF

Taustalla näkyvä Petteri Nykky valmensi sveitsiläisiä tänään verkkaripuvussa. Kuva: IFF

Sveitsin päävalmentaja Petteri Nykky ei sortunut selittelyyn 10-1 päättyneen Ruotsi-välierän jälkeen. Sinikeltainen ylivoima oli käkikellomaan edustajille yksinkertaisesti liikaa, eikä edes sveitsiläisvalmennuksen poikkeuksellinen asuvalinta auttanut asiaa.

Nykky kertoi ottelun jälkeen, että Sveitsi lähti ottamaan riskiä, joka kostautui.

– Emme halunneet mennä omaan päähän noppaan kyykkimään ja odottamaan hidasta kuolemaa, vaan lähdimme rohkeasti pelaamaan. Se kostautui, kun heti alussa tuli kaksi jäähyä ja kaksi pallonmenetystä. Peli oli nopeasti 4-0, ja kun Ruotsille maalinkin johdon antaminen on paha paikka, niin aika hankalaksi meni. Loppunumeroilla ei ole väliä, vaan tappio on tappio, Nykky totesi.

Ruotsin joukkue sai täyden tunnustuksen maailmanmestarivalmentajalta.

– Olihan vastustaja tänään todella kova, ei siitä pääse mihinkään. Meillä oli joitain hetkiä pelissä, mutta kyllä Ruotsi on taktisesti ja fyysisesti huikea porukka.

Nykky toivoo, että viimeistään tämä ottelu lähettäisi signaalin sveisiläiselle salibandylle.

– Sveitsin koko kansakunnan on herättävä siihen, että olemme fyysisesti perässä kärkeä. Ja paljon.

Pääkäskijä nosti uudelleen sen faktan, että Ruotsi sai reilusti enemmän lepoaikaa ennen ottelua.

– En halua edelleenkään valittaa, koska tämä oli tiedossa, mutta kyllä päivän lepoaika enemmän tässä vaiheessa tekee paljon.

Sveitsi puolustaa pronssimitaliaan huomenna Tshekkiä vastaan. Nykky uskoi, että joukkue syttyy taistelemaan himmeimmästä mitalista.

– Huomenna jatketaan turnausta, ja uskon, että nuo jätkät haluavat näyttää osaavansa pelata.

Twitterissä heräsi pelin aikana keskustelua Sveitsin valmennuksen asuvalinnasta. Normaalisti tyylikkäissä puvuissa esiintyvä trio veti välierän verkkareissa. Nykyllä oli selitys asialle.

– Yritimme lähettää ”messagea” joukkueelle, että tänään on työpäivä. Toinen syy oli se, että aika oli muutenkin vähissä emmekä ehtineet itseämme nyt ehostaa, Nykky selvitti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Janne Aaltonen
13/12/2014
Fysiikkapuolella ainakin keskivertosveitsijuniori on suomalaista edellä. Eroa tulee lajiharjoittelun vähyydessä, ja kaiken maailman kissanristiästen ja hiihtolomien ajamista salibandyn ohi. En kuitenkaan tuota Nykyn "fysiikassa ollaan perässä" selitystä ihan purematta niele. Laji- ja yksilöntaidoissa normi sveitsiläinen jää pohjanmiesten jälkeen.
sivusta katsoja
13/12/2014
Voisko joku selittää sen ruotsalaisen saaman ulosajon ja sen etteikö se muka vaikuta huomiseen finaalipeliin ollenkaan, outoa että pelirangaistuksen sanut saa pelata seuraavassa pelissä kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan...aiemmin...
MITÄ HÄ?
13/12/2014
Samaa mieltä Janne Aaltosen kanssa, eli kyllä salibandy noin pääsääntöisesti on taito ja reagointilaji eikä suinkaan yhdistetty painonnosto-juoksulaji. Toki fysiikan pitää olla kunnossa, mutta swedut vain ovat niin paljon taitavampia ja siinä se suurin ero. Tokihan fysiikkaa on helpompi harjoitella kuin taitoa.
On siellä fysiikassakin eroa
14/12/2014
Katsokaapa huvikseen vielä sitä peliä uudemman kerran. Ruotsin pojat haastoivat laidoista todella paljon jalalla ja lähes aina he pääsivät siitä keskikentästä pelkästään jalalla ohi. On heidän fyysinen kunto aivan huippuluokkaa jokaisen miehen kohdalla. Myös alivoimalla heidän työmoraali oli aivan käsittämätöntä, pystyivät pitämään palloa neljällä viittä vastaan. Myös Suomea vastaan tuo fyysinen puoli tulee esiin. Suomella on joukkueessa paljon pelaajia jotka pärjäävät ruotsalaisille fysiikassa, mutta on siellä myös niitäkin joille saattaa tulla kiire. Helppo finaalista ei Suomelle tule ja veikkaankin että Ruotsille kullan saavuttaminen on minimi ja heidän perussuorittamisella se pitäisi olla melko varma juttu. Lopputuloshan sen määrittää, mutta tällä hetkellä Ruotsi on edellä.
S7
14/12/2014
Joo ehkä kannattaa poikien kattoo uudestaan ja miettiä kirjoituksiaan! Ihan sama miten sä siellä reagoit, kun kaveri juoksee vasemmalta ja oikealta ohi. Keskitytään me vaan lisää reagoitiin, niin saadaan kaivaa hopeaa pidemmän aikaa... niin ja ruotsalaiset tajua että tarvitaan sekä taitoa että kuntoa ja että ne ei syö toisiaan
ET soittaa kotiin
14/12/2014
Jos pelaaja saa Pelirangaistus 1(PR1), sillä ei ole vaikutusta tuleviin peleihin. PR2 aiheuttaa seuraavan ottelun huilin, ja PR3:n menee kurinpidon jatkokäsittelyyn. Löytyvät sääntökirjasta.

Jäähyn syynä taisi olla:

6) Pelaaja syyllistyy vaaralliseen fyysiseen peliin. (909)
Tähän kuuluvat vaaralliset, väkivaltaiset tai epäurheilijamaiset rikko­mukset, jotka voidaan tulkita tarkoituksellisiksi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.