Liigat

Classic haki maukkaan voiton Jyväskylästä – ”Kaikilla oli halua näyttää”

31.01.
2015
1 Kommentti
1
Liigat
Happee-kippari Petri Kaukon 1+1 oli laiha lohtu hallitsevalle mestarille. Kuva: Esa Jokinen

Happee-kippari Petri Kaukon 1+1 oli laiha lohtu hallitsevalle mestarille. Kuva: Esa Jokinen

Tampereen Classic päätti vieraspeliviikkonsa hakemalla voiton viime kevään finaaliuusinnassa Jyväskylän Happeesta lukemin 6-10 (1-3,2-3,3-4). Happee oli voittanut neljä joukkueiden edellistä kohtaamista, mutta nyt oli tamperelaisten vuoro.

Ottelun ratkaisu?
Happee oli vielä alussa virkeä, mutta jo ensimmäisen erän jälkimmäinen kymppi antoi viitteitä tulevasta. Kolmannen vieraspelinsä kuuden päivän sisään pelannut Classic teki nopeaan tahtiin kolme maalia, ja tästä Happee ei missään vaiheessa toipunut. Hopeamitalisti oli taktisesti Happeeta edellä, joukkue halusi voittoa enemmän viemällä kaksinkamppailuita ja se myös viimeisteli hirvipaitoja tarkemmin. Lopullisen ratkaisunsa kamppailu sai kolmannen erän alkupuolella, kun cup-finaalin jatkoajalla hävinnyt vierailija karkasi hurjaan 3-10-johtoon. Erittäin huolimattomasti läpi ottelun esiintynyt Happee sai kavenneltua lukemia siistimmiksi lopussa, mutta voitosta se ei enää pelannut.

Ottelun hahmo?
Vaikka viime viikkoina liekehtinyt Krister Savonen oli poissa Classic-kokoonpanosta, laituri Sami Johanssonin menoa se ei haitannut. Maaliruisku iski 3+1, ja Savosta paikannut Jussi Piha taikoi 1+2. Myös kolmoskentän Tommi Ahola esiintyi edukseen tehoilemalla 2+2.

Ottelun puheenaihe?
Kolmannen erän tapahtumat puhuttivat ottelun jälkeen. Happeen Otto Tikka torppasi keskialueella Classicin Janne Lammista, ja tätä ei katsottu hyvällä vieraiden leirissä. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Viime hetkillä Classic-puolustaja Mika Savolainen näytti sohaisevan Happeen Joonas Kaasalaista aralle alueelle maalin edustalla, ja tämä puolestaan nosti kierroksia hirvileirissä. Tästäkään tilanteesta ei jäähyä puhallettu. Aika näyttää, aiheuttavatko nämä tilanteet jatkoseuraamuksia.

Kommentit:
– Emme päässeet käyttämään vahvuuksiamme, toisin kuin Classic. Taululla olivat aika kylmät lukemat, ja se tietysti harmittaa. Emme saaneet haluttua latausta esiin, ja omassa päässä olimme todella surkeita. Tästä otetaan opiksi ja tullaan taas seuraavissa peleissä, Happee-hyökkääjä Petteri Kääriäinen ruoti.
– Parempi voitti tänään, siitä ei ole kahta puhetta. Classic puolusti ja peitti tänään erinomaisesti, ja se käytti paikkansa meitä tehokkaammin. Lopussa saimme sentään siedettävät lukemat taululle. Välillä notkahdetaan, jotta voidaan nousta taas, Happeen päävalmentaja, Keski-Suomen vuoden 2014 parhaaksi valmentajaksi valittu Seppo Pulkkinen filosofoi.
– Todella mukavaa oli pelata, miellyttävä kokemus. Kyllä nämä ovat aivan erilaisia kuin junnupelit, Classicin paidassa kauden ensimmäisen pelinsä pelannut A-junioripuolustaja Jere Pulkkinen tiivisti.
– Keskiviikkona emme saaneet mistään sisään, ja tänään sitten vähän pomppikin meille. Halu puolustaa ja pelata joukkueelle oli tänään korkeampi, ja ehkä sitä myötä ansaitsimmekin pomppumme. Energiaa löytyi pelimäärästä huolimatta, ja kyllähän Happee sytyttää aina. Viime kevään jälkeen kaikilla on halu näyttää Happeeta vastaan, Classic-käskijä Jarkko Rantala tuumi.

Tilastohuomiot:
Happee: Otto Tikka 1+1, Petri Kauko 1+1, Veli-Matti Hynynen 1+1, Jaska Kunelius 1+0, Peter Kotilainen 1+0, Petteri Kääriäinen 1+0
Classic: Sami Johansson 3+1, Tommi Ahola 2+2, Ilkka Mäkipää 1+2, Jussi Piha 1+2, Jesse Ruokostenpohja 1+0, Veli-Matti Luukko 1+0, Atte Eronen 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Olipahan läpsyttelyä
31/01/2015
Ei mitään pois Classicilta, he olivat tulleet pelaamaan, Happee sen sijaan vain paikalle. Kauden haluttomin ja veltoin esitys. Edes lähes normiesityksellä pisteet olisivat todennäköisesti jääneet Jykylään. Omituista, eikö runkosarjan voitto kiinnosta. Ei löytynyt yhtään taistelijaa, edes maalilta. Toki Turunen otti tavoilleen uskollisena
muutaman pahan lähivedon, mutta vastaavasti kaukaa meni pelin ratkaisuvaiheessa otettavissa olevia. Mitä siitä pitää ajatella, että aikalisä otetaan 10-3 tilanteessa, ja sitten pelataan 3:nnen loppuminuutit normaalilla tempolla, tuloksena 3 maalia. Oliko se vähän myöhäistä, oliko? Toivottavasti pohjanoteeraus oli tässä, alemmas on vaikea päästä. Yleisö arvostaa sitäkin, että hävitään taistellen. Velttoilu sen sijaan sylettää.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.