Liigat

Viime kevään puolivälierätoisinnosta ei muodostunut klassikkoa: ”Oltiin aika huonoja tänään”

07.01.
2015
10 Kommenttia
5
Liigat
Ottelun kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 3-1. Lopulta päädyttiin lukemiin 9-5. Kuva: Joel Siltanen

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 3-1. Lopulta päädyttiin lukemiin 9-5. Kuva: Joel Siltanen

Tampereen Classic ja Westend Indians kohtasivat keskiviikkona Tampereella viime vuoden puolivälierien toisinnossa. Kotijoukkue Classic oli ottelussa lopulta vahvempi lukemin 9-5 (0-1,3-0,6-4).

Classic nousi voitolla Kooveen ohi neljänneksi Salibandyliigassa. Indians voitti edellisen kerran 5.11. ja on valahtanut sijalle 12 sarjassa. Jumbona olevaan SalBaan on pisteen etumatka.

Mihin ottelu ratkesi?
Ensimmäinen erä oli varsin tasainen ja eritoten vierasjoukkue Indians puolusti ryhdikkäästi. Toisessakaan ei nähty maalijuhlia, mutta Classic pääsi iskemään kolmesti ja pääsi johtoasemasta viimeiseen erään. Aikavälillä 36.31-45.00 nähtiin kaikkiaan kahdeksan osumaa. Classic osui tämän jälkeenkin varsin tehokkaasti ja iski tyhjiin kahdesti. Lopputulos 9-5 oli lopulta oikeutettu.

Vaikka puolustuksen suhteen tehtiin töitä, niin viimeisessä erässä virheet rupesivat kostautumaan molemmissa päissä. Pääosin varsinkin pallollinen peli oli kuitenkin huolimatonta molempien osalta.

Ottelun hahmo?
Classicin koko ykkösvitja oli vaarallinen koko pelin ajan. Sami Johansson paukutti tehot 2+1, Krister Savonen 0+3 ja Niko Juhola 2+0. Puolustajat Nico Salo ja Janne Lamminen hoitivat myös oman tonttinsa hienosti.

Ottelun puheenaihe?
Viimeinen erä oli harvinaisen suurimaalinen ja 20 minuutin aikana nähtiin peräti 10 maalia. Sitä vastoin ensimmäiset kaksi erää olivat heikompaa salibandyviihdettä. Se ei liittynyt pelkästään maalimääriin, vaan kentältä tuntui uupuvan pallollista huolellisuutta ja tunnetta.

Kommentit:
– Koko pelin ajan kyykittiin ihan hyvin. Oli selkeästi halua puolustaa. Pallon kanssa tehtiin alkeellisia virheitä. Eritoten ekassa erässä saatiin ne vielä anteeksi. Toisessa erässä repesi sitten hiukan omassa päässä, kommentoi Indiansin kapteeni Valtteri Kainulainen.

– Alku oli huonoa. Peli kuitenkin parani edetessään, kuten maanantaina Turussa. Nousujohteiseen otteluun voi olla tyytyväinen, arvioi Classicin Krister Savonen kotijoukkueen suoritusta.

– Huikea halu ja puolustus pääosin. Kolmas erä oli meidän huonoin erä kolmeen vuoteen. Kaveri rokotti ankarasti, kommentoi Indiansin Mikko Laurikainen ottelua.

– En todellakaan anna puhtaita papereita. Yksi syy miksi en ensi vuonna valmenna enää on tuo tuomareiden linja tai linjattomuus. Selkeitä rikkeitä jää viheltämättä. Sitten sanotaan, että tekin teitte virheitä. Tähän lajiin tulee käytettyä se 24h päivässä ajastaan ja sitten jotkut pilaavat ottelut toiminnallaan. Selkeitä virheitä tuli tänäänkin, vaikka olisi toki itsekin pitänyt pystyä parempaan peliin, annatti Laurikainen ottelun tuomaritoiminnasta.

– Oltiin aika huonoja tänään. Selitykseksi ei kelpaa, että maanantaina oli peli, on pimeää tai että oli arkipeli. Pallollisesti oltiin huonoja ja syötöt olivat kehnoja, analysoi Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala omiensa peliä.

Tilastohuomiot:
Classic: Sami Johansson 2+1, Krister Savonen 0+3, Niko Juhola 2+0, Atte Eronen 2+0, Ilkka Mäkipää 1+1, Markus Kulamala 0+2
Indians: Lasse Lundström 1+3, Samu Nikkinen 2+0, Lauri Westerholm 1+1

Päivän muut ottelut:
TPS-Oilers 4-5

Linkit:
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
kyllästynyt
08/01/2015
Ihme kitinää valmentajalta tuomarien suuntaan. Pelistä toiseen ja kaudesta toiseen aina kitistään tuomaroinnista. Tuomari on ihminen ja ihminen tekee aina virheitä. Valmentajien tulisi kehittää joukkuettaan site, että "huonot" tuomiot eivät ratkaise otteluita.
Seuraaja
08/01/2015
Kyllä se vain niin on että liigan erotuomari taso vaihtelee hirveesti. Esim. eilen toisena ollut Lähteenmäki on ulkona kuin kuoriämpäri. Olisko Lähteenmäen aika ripustaa pilli ja antaa tilaa uusille nuorille innokkaille? Turha tulla tänne puolustamaan noita dumareita. Heillä kentällä vain pari helppoa tehtävä, kerätä virheet pois ja nähdä maalit. Maksetaankin jopa tuosta, tosin noilla näytöillä kaikki on liikaa.
ET soittaa kotiin
08/01/2015
Vai olisiko niin, ettei homma olekkaan niin helppoa?
Tarkkailija
08/01/2015
"Turha tulla tänne puolustamaan noita dumareita. Heillä kentällä vain pari helppoa tehtävä, kerätä virheet pois ja nähdä maalit."

Harmittaa ihan vietävästi tän meidän lajin (ja varsinkin sen pääsarjan") puolesta, kun tuollainen synnynnäinen erotuomarilahja kuin "seuraaja" on menetetty ainoastaan nimimerkin takaa kommentoimaan kenttätapahtumia ja erotuomarituoimintaa... Hän ei nimittäin ole takuulla viheltänyt yhtään peliä missään lajissa!
No nyt näyttäisi korpeavan syvältä
08/01/2015
"Yksi syy miksi en ensi vuonna valmenna enää on tuo tuomareiden linja tai linjattomuus."

Olisikohan Laurikaiselta kadonnut fokus olennaisesta? Jos tuomarityöskentely tulee noin pahasti uniin, niin kannattaisi ehkä käydä ensin suorittamassa itsetutkiskelua peilin edessä. No ehkäpä ihan ymmärrettävä kommentti, kun tulee jatkuvasti pataan - helpompi etsiä syyllisiä muualta.
Gabba Gabba
08/01/2015
Kuvassa on yleisöä hmm ... noin 50 ...
ööö
08/01/2015
Olisikohan kuva otettu kentän toisen puolen latsomosta? Siellä on kaksi samankokoista katsomoa. Kuvattu katsomo on VIPille varattu. Niin ja päätykatsomokaan ei kuvassa näy. Mutta oli se ihan kiva peli. Ja taisi taas Clasu nousta selvästi kylän ykköseksi. ;)
ÄÄÄ
09/01/2015
Messukylän ykköseksi ehkä.
Gabba Gabba
09/01/2015
VIPeille, heh.
Gabba Gabba
09/01/2015
Ja klassikoille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.