Viime kevään puolivälierätoisinnosta ei muodostunut klassikkoa: ”Oltiin aika huonoja tänään”

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 3-1. Lopulta päädyttiin lukemiin 9-5. Kuva: Joel Siltanen

Tampereen Classic ja Westend Indians kohtasivat keskiviikkona Tampereella viime vuoden puolivälierien toisinnossa. Kotijoukkue Classic oli ottelussa lopulta vahvempi lukemin 9-5 (0-1,3-0,6-4).

Classic nousi voitolla Kooveen ohi neljänneksi Salibandyliigassa. Indians voitti edellisen kerran 5.11. ja on valahtanut sijalle 12 sarjassa. Jumbona olevaan SalBaan on pisteen etumatka.

Ensimmäinen erä oli varsin tasainen ja eritoten vierasjoukkue Indians puolusti ryhdikkäästi. Toisessakaan ei nähty maalijuhlia, mutta Classic pääsi iskemään kolmesti ja pääsi johtoasemasta viimeiseen erään. Aikavälillä 36.31-45.00 nähtiin kaikkiaan kahdeksan osumaa. Classic osui tämän jälkeenkin varsin tehokkaasti ja iski tyhjiin kahdesti. Lopputulos 9-5 oli lopulta oikeutettu.

Vaikka puolustuksen suhteen tehtiin töitä, niin viimeisessä erässä virheet rupesivat kostautumaan molemmissa päissä. Pääosin varsinkin pallollinen peli oli kuitenkin huolimatonta molempien osalta.

Classicin koko ykkösvitja oli vaarallinen koko pelin ajan. Sami Johansson paukutti tehot 2+1, Krister Savonen 0+3 ja Niko Juhola 2+0. Puolustajat Nico Salo ja Janne Lamminen hoitivat myös oman tonttinsa hienosti.

Viimeinen erä oli harvinaisen suurimaalinen ja 20 minuutin aikana nähtiin peräti 10 maalia. Sitä vastoin ensimmäiset kaksi erää olivat heikompaa salibandyviihdettä. Se ei liittynyt pelkästään maalimääriin, vaan kentältä tuntui uupuvan pallollista huolellisuutta ja tunnetta.