Liigat

Classic tyylitellen voittoon Oulussa – ”Todella harmittavia nukahduksia”

22.02.
2015
1 Kommentti
1
Liigat
Classicin Sami Johanssonin (nro. 11) maalit katkaisivat OLS:n selkärangan toisessa erässä. Arkistokuva: Esa Takalo

Classicin Sami Johanssonin (nro. 11) maalit katkaisivat OLS:n selkärangan toisessa erässä. Arkistokuva: Esa Takalo

OLS:n tappioputki miesten Salibandyliigassa sai jatkoa sunnuntaina, kun Classic haki pisteet Oulusta. Aikaisessa vaiheessa jo ratkennut ottelu päättyi lopulta tamperelaisille lukemin 4–7 (0–3, 1–3, 3–1).

Classic porskuttaa liigassa nyt kolmantena, kun taas OLS:n taistelu pudotuspelipaikasta muuttuu yhä jännittävämmäksi. Eroa takana oleviin Indiansiin ja NST:hen on vain kaksi pistettä.

Mihin ottelu ratkesi?
OLS:n vaikean avauserän jälkeen näytti siltä, että joukkue sai juonen päästä kiinni toisella 20-minuuttisella. Hyvä pelillinen vaihe katkesi kuitenkin helppoihin yksilövirheisiin, jotka Classic käytti armotta hyväksi. Päätöserästä ei enää klassikkoa muodostunut, ja pelin taso tippui huomattavasti. OLS kiri johtoa muutaman maalin kiinni, kun Classicin ote hieman herpaantui, mutta lopullinen nousu jäi Oulun Kastellissa näkemättä.

Ottelun hahmo?
Tampereen Classicilta parhaiten onnistui tehokas ykkösviisikko, joka oli erityisesti avauserässä vaikea pideltävä oululaisille. Kentällinen ja erityisesti hattutempun iskenyt Sami Johansson olivat tärkeässä asemassa ratkaisemassa ottelua Classicille. Myös Lassi Torisevan torjunnat vierasjoukkueen maalilla ansaitsevat maininnan, eikä häntä voi neljästä takaiskusta syyttää. Monen vuoden jälkeen paluun oululaisyleisön eteen tehnyt Jukka Kinnunen (1+1) kuului OLS:n onnistujiin.

Ottelun puheenaihe?
Kastellin lehtereillä alkoi kuulua puheensorinaa ja spekulointia mahdollisesta pudotuspelikeväästä, kun Classic oli mennyt 1–6-johtoon. OLS:n viiden ottelun voitoton putki on antanut Indiansille ja NST:lle edelleen mahdollisuuden taistella kahdeksannen sijan kohtalosta. OLS-päävalmentaja Jami Herrala ei alkanut analysoida tilannetta sen enempää lehdistötilaisuudessa, vaan painotti keskittymistä seuraavaan koitokseen. Se tulee pian, sillä OLS kohtaa Nokian KrP:n jo maanantaina, ja siinä ottelussa on Luistinseuran kannalta isot panokset.

Kommentit:
– Ensimmäinen erä oli meiltä samanlaista peliä kuin mitä se on ollut koko tämän vuoden. Ei uskallettu pelata tarpeeksi hyvin. Toisessa erässä sitten oli 12 minuuttia todella hyvää peliä meiltä, mutta sitten tuli todella harmittavia nukahduksia. Yllättäen, kun kaverin Tupla-pelaajalle tuollaiset paikat osuu, niin pallo on maalissa. Kun päästää yksi tai kaksi tuollaista maalia, niin siinä väkisinkin pelaamisen taso vähän laskee, summasi OLS:n käskyttäjä Jami Herrala.

– Pätkäpelaamista – pääosin pelasimme aika huonosti ja lopussa lopetimme pelaamisen. Johtoasemassa latinki katosi ja oli aika vaikeaa. Samalla kaverilla alkoi tossu kulkea paremmin, ja tasoerot ovat liigassa tällä hetkellä niin pienet, että heti tekemisen kiiman lähtiessä vastustaja rankaisee. Viime keskiviikkona meillä oli iso peli, ja nämä lauantai-sunnuntai-pelit ovat olleet meille aika vaikeita, Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala paalutti.

– Täytyy sanoa, että oli hieno asia päästä pelaamaan seitsemän vuoden tauon jälkeen oululaisyleisön eteen. Nautin pelaamisesta keltaisiniselle tällä hetkellä. Peliä en haluaisi spekuloida sen enempää, vaan lähdemme keskittymään täysillä huomiseen, OLS-puolustuksessa luutinut Jukka Kinnunen hehkutti.

– Itsellä oli tänään ajatus jossain ihan muussa kuin pelaamisessa. En tiedä oliko syynä sitten bussimatka vai mikä, mutta tuntui, että oli vaikea keskittyä. Aloitimme tänään hyvin ja lopetimme huonosti, Classic maalilla läpi ottelun varmasti torjunut Lassi Toriseva tuumi.

Tilastohuomiot:
OLS: Jukka Kinnunen 1+1, Petri Rantala 2+0, Atte Paloste 0+2.
Classic: Sami Johansson 3+0, Krister Savonen 1+0, Tommi Ahola 1+0, Atte Eronen 1+0, Jussi Piha 1+0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
katsomo
23/02/2015
Näytti katsomossa istuvan Ollssilta Kiipeli, Niemelä ja Oksa. Toivottavasti pojat on pelaamassa tänään. Vai ovatko vielä loukkaaantuneita?????

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.