Liigat

Oilersin tulikuuma ykköskenttä hiljensi oululaisyleisön – ”Peliuskallus loppui”

01.02.
2015
0 Kommenttia
10
Liigat
Oilersin ykköskentän hyökkäyskolmikko oli tulikuumassa vireessä OLS:aa vastaan. Arkistokuva: Olli Laukkanen

Oilersin ykköskentän hyökkäyskolmikko oli tulikuumassa vireessä OLS:aa vastaan. Arkistokuva: Olli Laukkanen

Esport Oilers haki sunnutai-iltana vieraspisteet Oulusta miesten Salibandyliigan kierroksella. OLS kaatui lopulta selvin 6–12-lukemin (4–3, 1–6, 1–3). Espoolaisten onnistujina hääri hurjaan vireeseen yltynyt ykköskentällinen.

Lauantain kierroksen jälkeen OLS ohitti Oilersin sarjataulukossa, mutta sunnuntain voiton myötä Oilers kampesi itsensä takaisin kuudennelle sijalle. OLS jatkaa Salibandyliigassa seitsemäntenä.

Mihin ottelu ratkesi?
OLS näytti vievän ottelua selvästi ensimmäisen erän jälkeen, ja numerot olisivat voineet olla selvemmätkin oululaisten hyväksi. Toisessa erässä nähtiin kuitenkin täysin eri Oilers – ja täysin eri OLS. Bussijaloilla avauserässä pelannut espoolaisjoukkue iski kovalla prosentilla paikoistaan ja otti ottelun hallinnan. Päätöserässä OLS ei saanut minkäänlaista kirivaihdetta päälle, ja Oilers kykeni hallitsemaan pelivälinettä helposti.

Ottelun hahmo?
Sunnuntain näytöksen kirkkaimpina tähtinä häärivät Oilersin ykköskentän pelaajat. Casper Pfitzner iski viisi maalia, Perttu Pajukoski yhden ja syötti 4 sekä Matias Kaartinen tehot 1+1. Myös pakkipari Rasmus Markelin–Tapio Kinnunen suoritui iltapuhteestaan moitteetta. Joonas Kaltiainen otti Oilers-maalilla monta tärkeää torjuntaa, ja haastaa vahvasti Tomi Ikosta ykkösmaalivahdin paikasta. OLS:n näkyvin oli hyökkäyskenttä Tatu Kiipeli–Niko Kvist–Petri Rantala, joka vastasi pääosin kotijoukkueen tehoista.

Ottelun puheenaihe?
Oilers näytti sunnuntaina, miksi sen ylivoimaa pidetään yhtenä liigan parhaista. Tehokas viisikko käytti surutta hyväksi jokaisen sille suodun ylivoimamahdollisuuden. Pallo löytyi ylivoiman päätteeksi kolmesti OLS-maalivahti Mestarin selän takaa. Luistinseuran ylivoima puolestaan oli jäykkää. Kotijoukkue osui neljästä yrityksestä vain kerran.

Kommentit:
– Ensimmäisessä erässä olisi pitänyt niistä paikoista johtaa enemmän. Toinen erä oli ehkä huonoin koko kaudella, ja hirveitä paniikkeja ja huono ratkaisuja tuli jatkuvasti. Kaikkihan tietävät, että on ollut poissaoloja, mutta emme me voi mennä sen taakse. Kyllä se vaan on niin, että peliuskallus loppui, OLS:n päävalmentaja Jami Herrala summasi lehdistötilaisuudessa.

– Kyllä me olimme avauserässä tosi heikkoja. Jalat ja ajatus taisivat jäädä tänään bussiin, ja hyvä vastaiskujoukkue käytti paikkansa. Mutta näytimme, kuinka yhtenäinen joukkue meillä on. Taitotaso on tuollaista, mitä on, ja saatiin peli rullaamaan, niin tulos oli oikeutettu, vierasjoukkueen luotsi Teemu Varis kertoi.

– Alkuhan nyt oli aika huono, mutta siitä saimme erätauolla koottua itsemme. Pidimme aamulla aika hyvän palaverin ketjun kanssa ja mietimme vähän juttuja, mitä tänään tehdään. Oli vähän erilainen valmistautuminen, mitä meidän kentällä yleensä, hurjaa viiden maalin iltaa viettänyt Casper Pfitzner totesi.

Tilastohuomiot:
OLS: Petri Niemelä 2+2, Tatu Kiipeli 1+1, Niko Kvist 1+1, Petro Rautio 1+1.
Oilers: Casper Pfitzner 5+0, Perttu Pajukoski 1+4, Matias Kaartinen 1+1, Rasmus Markelin 1+1, Jesperi Lindfors 0+2.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.