Divarit

Tiesitkö tämän lukeman? Näin moni harrastaa salibandya Suomessa

25.02.
2015
5 Kommenttia
5
Divarit
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Kansainvälinen salibandyliitto IFF julkaisi viime viikolla statistiikkaa salibandyn lisenssipelaajien määrästä. Uutisen mukaan lisenssin omaavia salibandyn pelaajia oli maailmassa ensimmäisen kerran yli 300 000 vuoden 2014 lopussa. Tarkalleen ottaen 300 133.

IFF:n mukaan vahvaa kasvua on nähtävissä erityisesti Iranissa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa. Kaikkinensa vuoden 2014 kasvu oli kuitenkin pienempää kuin vuoden 2013 vastaava.

Suomessa on kaikkiaan 51 876 lisenssipelaajaa, mikä on toiseksi eniten maailmassa. Ruotsi on edelleen maailman suurin salibandymaa ja länsinaapurista löytyy 117 301 lisenssipelaajaa.

IFF:n tilastoista löytyy myös niin sanottujen lisenssittömien harrastepelaajien määrä. IFF arvioi, että harrastepelaajia saattaa olla tällä hetkellä yli 2 miljoonaa. Virallisissa tilastoissa näitä pelaajia näkyy kuitenkin ainoastaan 1 256 030. Suomesta löytyy harrastepelaajia yhteensä noin 390 000.

Salibandyseuroja löytyy maailmasta kaikkiaan 4396. Suomessa on 879 salibandyseuraa.

Linkit:
IFF:n uutinen lisenssipelaajien määrästä
Tarkemmat tilastot salibandyn pelaajamääristä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kalle
25/02/2015
Odottakaahan kun joku vie pelin kunnolla Kiinaan. Siellä 10 000 pelaajaa on pikkujuttu ja jos vetäjiä löytyy niin äkkiä pelaajia on 50 000.
Seurat
25/02/2015
Salibandyliitto sai valtionapua 945 000€, hieno summa mutta ei ole oikeudenmukainen kun verrataan muille lajeille myönnettyjä summia. Koripallo ja Lentopallo saivat suunnilleen saman summan vaikka harrastajamäärät ovat huomattavasti pienemmät. Arvostetaanko siis perinteisiä lajeja liikaa?
Salibandyn profiili on näitä perinteisiä lajeja vaatimattomampi kun ei ole tiedotettu rohkeasti salibandyn suosiota nuorten keskuudessa.
S7
25/02/2015
Kyllä perinteisten seurojen arvostus on liiallista!! Mun mielestä tää näkyy eniten junnuissa, joista muka ollaan huolissaan. Säbä vetäisi kerhoissa yms. muissakin kuin seuroissa, mutta monella paikkakunnalla ei tätä tajuta, vaan pidetään kynsin hampain kiinni vanhasta ajasta!! Jos papat oikeesti ajattelis junnujen hyvinvointia, kandeis vähän resursseja tsekata uusiksi. Ja miksi säbä vetää? No kun kaikki voi sitä pelata--> asia mikä kismittää varmaan vielä moni vanhan liiton jääriä ja tämähän oikeesti kismitti liikunnanopettajia/muita ammattilaisia, kun "huonotkin" pystyi tekemään maalin(ja tää ei niin monesta mun heitosta poiketen ole edes mutua, vaan täyttä faktaa. Lähdettä en kerro, mutta on aika kova sälli liikuntapuolelta)
Jii
25/02/2015
Olisko aika lähteä ajamaan Yhdessä tätä hienoa lajiamme Olympia-lajiksi. Siitähän kaikki arvotus ja näkyvyys klikkaa. Eikun lajia maailmalle esittelemään. Eikähän löydy seuroja , jotka lähtis ilomilein tällaiseen projektiin mukaan. Nyt kun märehditään ja muristaan omissa nurkissamme , jyrää nää muut "vanhat perinteiset pallolajit" meidän yli joka käänteessä .
Jonsku
28/02/2015
Salubandysta ei olympialajia tule kyllä vielä kymmeniin vuosiin. Laji on kansainvälisesti vielä tavattoman pieni ja arvokisoissa liian monet ottelut päättyy 20-0 -tasoisiin lukemiin. Sitten kun lajissa on 5-6 maata jotka voi pelata mestaruudesta aidon realistisesti, niin olympiastatus on jo askeleen lähempänä. Siihen taitaa mennä vielä vuosikymmeniä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.