Divarit

Pääkalloennakko: M-Team-SB Welhot – laskelmoitu lopputulos vai satumainen kasvutarina?

27.03.
2015
5 Kommenttia
24
Divarit
M-Team tai SB Welhot on Divarikauden 2014-15 paras joukkue. Kuva: Jari Turunen.

M-Team tai SB Welhot on Divarikauden 2014-15 paras joukkue. Kuva: Jari Turunen.

Miesten Divarissa on pelattu tänä keväänä ensimmäistä kertaa pudotuspelejä. Playoffit huipentuvat lauantaina alkavilla finaaleilla. Divarin neitsytfinaalissa nähdään vastakkain M-Team Helsingistä ja SB Welhot Kuopiosta.

Miten nämä joukkueet etenivät finaaliin?

M-Team:
Helsinkiläisjoukkue keikkui Pääkallo.fi:n Divariennakossa selvällä piikkipaikalla jo ennen kauden alkua. Joukkueen tasokas runko sai kesällä loistovahvistuksia muun muassa Salibandyliigan puolelta ja ryhmän ruoriin hyppäsi Esport Oilersissa vielä viime kaudella valmentanut Mika Heinonen. M-joukkuetta ei ollut vaikea mieltää nousijasuosikiksi numero yksi.

Kausi alkoi mukavasti neljällä voitolla, mutta viidennessä ottelussa M-Team kärsi yllättävänä pidetyn kotitappion LaSBille, joka äityi pelaamaan loistavan kauden. Kauden mittaan M-Team pelasi tasaisen vahvasti, mutta kompasteli erikoisesti esimerkiksi ÅIF:ia, Blackbirdsia ja Liminkaa vastaan. Steelersin junioriosaston yllätettyä ajoittaisella dominoinnillaan ennakkosuosikin viitta alkoi kääntyä Hämeenlinnaan, eikä M-Teamin nousua enää nähty kiveen hakattuna.

Kevätkauden tilastot kertovat kuitenkin faktan, jonka valossa M-Team oli runkosarjan paras joukkue vuonna 2015. Tämä enteili hyvää playoffeja varten.

Ensimmäiselle kierrokselle M-joukkue valitsi vastustajakseen Blue Foxin, joka laittoi helsinkiläiset todella ahtaalle. M-Team kampesi itsensä jatkoon voitoin 2-1, vaikka hävisi avausottelun rankkareilla.

Tiukka sarja näytti antaneen Heinosen suojateille voimaa ja ekstraenergiaa välieriin, sillä se kaatoi Loviisan Torin suoraan kahdessa ottelussa huikealla maalierolla 24-6. Loviisalaisille ei jätetty sanan sijaa siitä, kumpi oli ottelusarjassa parempi ja ansaitsi paikkansa finaaleissa.

SB Welhot:
Pääkallo.fi rankkasi Welhot taistelemaan sarjan kärkipaikoista, vaikka kysymysmerkkejä oli ilmassa niin valmennuksen kuin aavistuksen paperilla heikentyneen pelaajiston suhteen. Alusta asti näkikin, että nuo kysymysmerkit langettavat ison varjon kuopiolaisten ylle. 14 voittoa, kaksi tasapeliä ja 10 tappiota runkosarjassa kertovatkin siitä, ettei kauden aikana liiemmin voitto- tai tappioputkissa liidelty, vaan otteet heittelivät sananmukaisesti ottelusta toiseen.

Jani Lipsasen valmennus ehdittiin jo kauden aikana tyrmätä ja todeta, ettei Welhoista ole kuin keskikastin Divarijengiksi. Hyvän ja huonon päivän ero oli kyllä valtava, sillä kauden aikana joukkue hävisi niin PSS:lle kuin Maskulle, jotka kumpikin keräsivät vain kolme voittoa, mutta voitti kertaalleen kaikki kärkiviisikon joukkueet. Aktiivinen pelitapa kääntyi helposti ylipelaamiseksi ja oman joukkueen turmaksi.

Playoffeihin lähdettäessä tilanne olikin kääntynyt Welhojen osalta päälaelleen. Ennen kautta sen oletettiin olevan kotiedun saavien joukkueiden joukossa, mutta se lähtikin niihin altavastaajana runkosarjassa yllättänyttä Lammin Salibandya vastaan.

Puolivälierät ja välierät ovat kuitenkin näyttäneet, että Welhoilta löytyy paljon henkistä kanttia ja että joukkue on kovassa paikassa erinomainen. Myös valmentaja Lipsanen on näyttänyt, että saa yksilöistä joukkueen sisällä paljon irti juuri silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Welhot pudotti ensin LaSBin ja sitten runkosarjan voittaneen Steelersin, kummatkin voitoin 2-1. Henki joukkueen sisällä on eittämättä erinomainen ja Welhojen taival kauden kynnykseltä finaalien alle on jo melkoinen kasvutarina, jolle liiganousu olisi lähes satumainen loppuhuipennus.

Maalivahti Petri Lesch ja puolustaja Niko Mäkinen ovat edustaneet kumpaakin seuraa. Kuvat: Juhani Järvenpää ja Jari Turunen.

Maalivahti Petri Lesch ja puolustaja Niko Mäkinen ovat edustaneet kumpaakin seuraa. Kuvat: Juhani Järvenpää ja Jari Turunen.

Seuraa heitä:
M-Team: Niko Mäkinen nousee suureen arvoon tässä sarjassa. Mäkinen tahkosi viime keväänä liigakarsintoja Welhojen paidassa ja kuului joukkueen avainpelaajiin, mutta palasi täksi kaudeksi takaisin M-Teamiin. Runkosarjassa mies puki M-Team -nutun päälleen vain 16 ottelussa, joissa hän teki puolustajan tontiltaan 13 tehopistettä. Pudotuspeleissä hyvällä laukauksella varustettu Mäkinen on ollut erinomainen, mistä kertoo myös playoff-pistepörssin kuudes sija viidessä ottelussa syntyneiden 6+1 -tehojen myötä.

SB Welhot: Tänä vuonna 30 ikävuotta saavuttava Petri Lesch on kokenut maalivahti tällä tasolla ja on ollut kevään aikana todella merkittävä tekijä Welhojen alakerran viimeisenä lukkona. Lesch on edustanut urallaan Divarissa myös M-Teamia, sekä pelannut liigaa muun muassa AC Hakissa ja SSV:ssä. Sarjan parhaimpien torjujien joukkoon kuuluvalla, nopealiikkeisellä Leschillä on uskomattomat refleksit, joita tarvitaan, mikäli Kuopiossa mielitään pelata ensi kaudella maamme korkeimmalla sarjatasolla.

Näin pelataan:
La 28.3.2015 klo 18:30 M-Team-SB Welhot Ruskeasuon AC
Su 29.3.2015 klo 17:00 SB Welhot-M-Team Kuopio-halli
La 4.4.2015 klo 18:30 M-Team-SB Welhot Ruskeasuon AC (tarvittaessa)

Pääkallo.fi:n arvio ja perustelut:
M-Team on kollektiivisesti tasaisin ja vahvin joukkue tässä sarjassa. Pitkässä juoksussa sen pysäyttäminen on todella haastavaa. Welhoilla on mieletön ”draivi” päällä kahden upean pudotuspelisarjan jälkeen, mutta helsinkiläisten peli ja itseluottamus on nyt uomissaan. Tulossa on todennäköisesti playoff-viihdettä parhaimmillaan, jonka päätteeksi suoraa liiganousua juhlii M-Team ja Welhot jatkaa pelejään liigakarsinnoissa.

Sarjan M-Team-SB Welhot voitot kirjataan lopulta lukemin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
mielipide
27/03/2015
Kannattaa myös seurata m-teamin itkosta. Siinä on pirun taitava kaveri.
Pitkäveto
27/03/2015
Kiva napsia taas hyviä kertoimia kiinni kun Welhot pieksee M-teamin
Welhot Liigaan!tulee voittaan molemmat eli kolmatta peliä ei tarvita.
TietoEnator
27/03/2015
Veikkaan, että molemmat nousevat. Tiimi suoraan ja Welhot tipauttaa haluttoman TPS:n divariin.
savokarjala
27/03/2015
Eiku josba welhot karsinta.
oioi
27/03/2015
Erikoinen tilastohuomio, mutta kautensa runkosarjaan päättänyt ÅIF voitti molemmat pelinsä Welhoja vastaan ja M-Teamin kotonaan. Keskinäisistä peleistään Welhot ja M-team voittivat kotipelinsä, eli tilanne 1-1. Nyt nämä kaksi joukkuetta, Welhot ja M-team, pelaavat finaalissa, mutta näiden kolmen keskinäisistä peleistä eniten pisteitä keränneet sipoolaiset ovat olleet jo hyvän aikaa muiden harrastusten parissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.