Divarit

Pääkalloennakko: Divari-karsintojen viimeinen vaihe käyntiin – KeLy, Rangers ja Karhut nousevat

10.04.
2015
11 Kommenttia
12
Divarit

Karhut taistelee Divari-paikasta Nurmon Jymyä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää.

Karhut taistelee Divari-paikasta Nurmon Jymyä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divari-karsintojen kolmas ja viimeinen kierros käynnistyy tulevana viikonloppuna. Jäljellä on enää kuusi joukkuetta, joista kolme nousee Divariin kaudelle 2015-16.

Karsintojen toiselta kierrokselta jatkoon marssivat Kellon Lyönti, FBC Raseborg, Kirkkonummi Rangers, SC Pirkanmaa United, Nurmon Jymy ja Porin Karhut. Ottelusarjat pelataan paras kolmesta -systeemillä, ja voittajat nousevat ensi kaudeksi Divariin. Pääkallo.fi ennakoi viimeisen kierroksen parit.

KeLy–FBC Raseborg

Kellon Lyönti pelaa ehkä kaikkien aikojen kauttaan. Oululaisjoukkue voitti helmikuussa Suomen Cupin pikkufinaalissa FBC Turun, ja sama joukkue kaatui nyt karsintojen toisella kierroksella. FBC Turku oli se joukkue, jota oli ehkä eniten veikattu nousemaan Divariin.

Kaksi kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla aiemminkin pelanneen KeLyn riveissä on kokeneita kehäkettuja, joilta löytyy ykkösdivarikokemusta rutkasti. Juho Krankka on todella vaarallinen peluri siinä missä Harri Keskisipiläkin. Sami Mursu on pelannut tutun vakuuttavasti pakin paikalla ja nuorten maajoukkueessakin aikanaan nähty Jesse Kamula on toiminut maalilla viimeisenä lukkona. KeLyn pelitapa on vastustajalle raastava, ja se klaarasi oman kakkosdivarilohkonsa ilman tappioita. Joukkue puolustaa äärimmäisen tiiviisti, ja vastaiskut ovat tälle tasolle murhaavan vaarallisia.

FBC Raseborgin joukkueesta löytyy niin ikään varteenotettavaa osaamista. Herrat Janne Holopainen ja Wilhelm Wainio ovat huikeita pelimiehiä tälle tasolle, ja tolppien välissä palloja napsii Fredrik ”Pojot.fi” Hollsten. Joukkueen paras pistemies on karsinnoissa ollut Rasmus Hellström. KeLy teki eittämättä vuoden suurimman kakkosdivariyllätyksen tiputtamalla FBC Turun, mutta hyvä suoritus oli Raseborgiltakin Top Teamin murskaaminen kahdesti kotona. Kotiareenoillaan joukkueet ovat olleet hyviä, joten kotietu voi olla juuri se ratkaiseva asia tässä sarjassa.

Pääkallo.fi arvioi: KeLy nousee Divariin otteluvoitoin 2-1.

Otteluohjelma:
11.4. 18.30, Kastellin monitoimihalli
18.4. 17.00, Påminne-halli
19.4. 18.30, Kastellin monitoimihalli (tarvittaessa)

Rangers – SC PirU

Ykkösdivarin maratontaulukon viitonen, perinteikäs Kirkkonummi Rangers sijoittui Etelä-Suomen ykköslohkossa toiseksi Raseborgin jälkeen, ja toisella kierroksella se lähetti kesälomalle Mikkelin Hatsinan suoraan kahdella niukalla voitolla. Kirkkonummelaisten edellinen visiitti toiseksi korkeimmalla sarjatasolla päättyi putoamiseen kauden 2011-2012 päätteeksi, ja nyt seura himoitsee jälleen paikkaa ylempänä. Ansiokasta juniorityötä tekevän seuran A-nuoret nousivat vastikään SM-sarjaan, joten edustuksen noustessa myös ylöspäin seuralla olisi todella syytä juhlia.

Joukkue on ollut hyvässä vireessä, ja edellinen tappio on helmikuun alusta yhdeksän ottelun takaa. Liigakokemusta ryhmään tuovat kokeneet Sebastian Fager-Pintilä sekä Antti-Jaakko Alanko, joka vielä viime kaudella pelasi liigassa Oilersin paidassa. Hyökkäyspään tehokkaat Mikot Muhonen ja Ollikainen saavat varmasti erityishuomiota tamperelaisilta, ja Ollikainen voitti runkosarjan maalikuninkuuden osuttuaan 40 kertaa.

SC Pirkanmaa United on vuonna 2006 perustettu tamperelaisjoukkue, joka on pelaillut aiemmat kaudet Sisä-Suomen lohkon keskikastissa. SC PirU osoitti tasonsa kaatamalla HIFK:n karsintojen toisessa vaiheessa, ja joku voi ehkä pitää vielä kovempana temppuna sitä, että lohkokakkoseksi yltänyt United kaatoi karsintojen ensimmäisessä vaiheessa entisiä liigamiehiä vilisevän Ilveksen. PirUn karsintamenestystä voi pitää pienoisena yllätyksenä, koska joukkue on pitkälti kaveriporukka, eikä sen ykköstavoitteena ole ollut nousta pääsarjoihin.

Edellisen sarjan viimeisessä ottelussa kokenut Sami Vatanen näytti muille mallia iskien viimeiseen erään kolme maalia, kun PirU nousi 6-4-tappiotilanteesta 6-7-voittoon. Vatanen pelasi viime vuosikymmennellä kolme kautta Salibandyliigaa ja toimi Kooveen edustusjoukkueen apuvalmentajana joukkueen voittaessa pronssia 2012. Joukkueen puuhamies Janne Nousiainen on takonut pisteitä kausi toisensa perään, Joona Varuhin on nostanut profiiliaan ja isokokoisen Risto-Matti Lummikon laukauksessa on potkua. PirU:n maalivahtiosasto on myös hyvällä tolalla, sillä Aki Hänninen on kokenut torjuja, joka käväisi pelaamassa Salibandyliigaakin Ilveksen kanssa kaudella 2012-2013.

Pääkallo.fi arvioi: Kirkkonummelaispoppoolla on hieman laajempi materiaali ja suurempi hinku valtakunnalliseen Divariin kuin pirkanmaalaisilla. Rangers nousee otteluvoitoin 2-1.

Otteluohjelma:
11.4. 19.00, Kirkkonummen väestönsuoja
15.4. 18.45, Spiral-halli, Tampere
19.4. 17.00, Kirkkonummen väestönsuoja (tarvittaessa)

SC PirU ja Sami Vatanen lähettivät HIFK:n kesälomalle. Kuva: Salibandyliiga

SC PirU ja Sami Vatanen lähettivät HIFK:n kesälomalle. Kuva: Salibandyliiga

NJ – Karhut

Nurmon Jymy on tahkonnut pitkään Pohjanmaan kakkosdivaria jatkaen pelejään lähes joka keväänä Divarin karsinnoissa. Muutama sesonki takaperin Jymy hävisi kirvelevästi viimeisellä karsintakierroksella Top Teamille, joka nousi tuolloin Divariin ja viime keväänä tappion karvasta kalkkia pohjalaisille tarjoili Divarista nyt jo tippunut SBS Masku. Top Team-sarjan jälkeen joukkue hajosi pahasti, mutta nyt joukkueessa pelaa paljon pelaajia tuolta samalta keväältä ja tulleet pelaajat ovat oikeastaan pelkkiä vahvistuksia.

Jymyn kapteeni Hannu Palomäki on osoittanut kahdella edellisellä kaudella SB Vaasassa olevansa kova tekijä myös Divarissa. Kokemusta sarjaporrasta ylempää on myös Olli-Jussi Sariolalla, Eetu Sariolalla, Arto Roumiolla, Jussi Hankkiolla, Hannes Hannulalla sekä kokeneella Jarmo Eteläaholla. Tämän lisäksi Pohjanmaan kakkosdivarin pistepörssiä dominoinut Jose Kivipelto ja Lauri Lehtimäki ovat ehdottomasti joukkueen kantavia voimia.

Jymy on pallollisena erinomainen ja hyökkäys on sen paras puolustus. Aiemmilla kierroksilla Jymyä on saatu horjutettua pitämällä joukkue poissa pallosta, sillä pallottomana olemiseen seinäjokelaiset eivät ole kauden aikana tottuneet. Suurimmat ongelmat Jymyllä ovatkin juuri puolustuspäässä. Tästä kertovat suuret päästetyt maalimäärät karsinnoissa ja etenkin se, että puolustajista suurin osa on todella hyökkäysorientoituneita. Edellisellä kierroksella NJ:n hyökkäysvoiman sai kokea karsintavaiheen ikuinen epäonnistuja O2-Jyväskylä, jonka reppuun Nurmon miehet latoivat peräti 19 maalia.

Porin Karhut putosi viime kauden päätteeksi Divarista, mutta se sai pidettyä nuoren joukkueensa hyvin kasassa, ja jälki on ollut vakuuttavaa kuluvalla kaudella. Runkosarjassa porilaiset taipuivat vain kahdesti, ja edellisen tappion joukkue on kokenut 18.1. Tuon jälkeen Juha-Petri Kujansuun valmentama nippu on pelannut yhdeksän tappiotonta ottelua, ja karsintojen toisella kierroksella se nujersi Tikkurilan Tiikerit suoraan voitoin 2-0. Jotain joukkueen hyökkäysosaamisesta (tai tasoeroista lohkossa) kertoo se, että Karhut on jäänyt alle kuuteen tehtyyn maaliin koko kaudella vain kerran, ja sekin tapahtui kauden toisessa ottelussa lokakuussa.

Tiikerit-sarjassa liekehtineillä Rami Prokilla, Petteri Hulkolla ja Teemu Mäkelällä on näyttöjä myös sarjaporrasta ylempää, ja runkosarjan pörssiykkönen Saku Lahtinen sekä pikakiituri Mikael Lindroos aiheuttavat takuuvarmasti ongelmia epävarmalle ja haavoittuvaiselle nurmolaispuolustukselle. Pakkipäässä Kalle Santanen ja Tuomas Puisto näyttävät hauista, ja verkolle Karhuilla on heittää Rasmus Österman, joka ei kalpene yhtään vertailussa NJ:n vastaavaan osastoon, pelasi maalissa sitten Topias Laitala tai Hannes Hannula.

Pääkallo.fi arvioi: Vastakkain on kaksi todella hyökkäysvoimaista joukkuetta, joten maaleja sopii odottaa molempiin päihin. Tasainen ottelupari menee tiukaksi, mutta tasapainoisemmat ja paremmin puolustavat porilaiset palaavat vuoden tauon jälkeen Divariin. Otteluvoitot Karhuille 2-1.

Otteluohjelma:
11.4. 19.00, Nurmon Liikuntahalli
18.4 15.00, Porin Urheilutalo
19.4. 16.30, Nurmon Liikuntahalli (tarvittaessa)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
hullujukka
10/04/2015
Kuulemma karhuilta kovia pelimiehiä pelaa vain ensimmäisen ottelun. toisesta ja mahdollisesta kolmannesta pelistä muutama kärkikentän äijä puuttuu
Seppo-Erkki
10/04/2015
KeLy voittaa sarjan 2-0 ja tekee ns. Rankat Ankat ja heittää kolikkoa antaisiko sarjapaikan Haukiputaan Heitolle vai Kellon Työväen Urheilijoille.
HULLUJUKKA
10/04/2015
Prokki, Hulkko ja Mäkelä on poissa koko ottelusarjasta....
Porist
10/04/2015
Joo karhut ehdottomasti hoitaa liikkuvan puolustuksen avulla Jymyn, varsinkin Rami Prokilla on jalka liikkunut kiitettävästi alaspäin.
gugu
10/04/2015
Myös Petteri Hulkko on kevyellä jalalla liikkeellä varmasti tässä sarjassa jos vaan pääsee perille asti.
Tietäjä
10/04/2015
Jymy vie karhuja aivan pystyyn. Jose Kivipelto nakuttaa 3 maalia per peli!
Pohojammaalta
11/04/2015
Kyllähän Jymyn pitää ruveta blokkaamaan niitä vetoja! Ei voi joka veto puolestakentästä mennä maaliin..
Tilastotieteiliä
11/04/2015
Jymy-Karhut

Runkosarjan tasoisssa varmaan suuri ero, mutta jos Jymynmaaliero on suurempi kuin Karhujen tehdyt maalit, voisin jopa sanoo että... ei se Jymyn puolustus ihan surkee ole. Jymy vie puhtaasti 2-0 sarjan
analyytikko
11/04/2015
Nurmon nousu jää tänäKIN vuonna kiinni todella huonoista maalivahdeista.
hullujukka
12/04/2015
Missä kivipellon 3 maalia? Ja karhut tais olla ihan törkeästi parempi siinä pelissä. Ei jymystä ollu mitään vastusta! Ja vielä vaikeampaa jymylle tulee normaali kokoisella kentällä porissa!
Noppa
13/04/2015
Kyllähän tuo Jymyn veskariosasto ja puolustus vuotaa kun seula.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.