Maajoukkueet

Suomen päävalmentaja ennakoi alkulohkotaivalta – ”Eipä paljon parempaa paikkaa voisi olla”

27.04.
2015
3 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Heikki Luukkosen mukaan U19-maajoukkueen henki on loistava MM-kisojen alla. Arkistokuva: Per Wiklund

Heikki Luukkosen mukaan U19-maajoukkueen henki on loistava MM-kisojen alla. Arkistokuva: Per Wiklund

Suomen maajoukkue vietti muutaman päivän ennen nuorten MM-kisoihin lähtöä Eerikkilän urheiluopiston maisemissa ja hioi peliänsä vielä viimeisen kerran kuntoon. Pääkallo.fi tavoitti puhelimitse viimeistelyleirillä olleen päävalmentajan Heikki Luukkosen.

Tiiviin yhdessäolojakson jälkeen joukkue suuntasi maanantaina kisakaupunkiin Helsingborgiin.

– Keskiviikkona tosiaan aloitimme, ja leirin ensimmäisten päivien tarkoituksena oli pelillisten asioiden ja pelitavan kertaaminen. Harjoittelimme aika paljon viisikoittain. Viikonloppuna sitten vetäydyimme luonnonhelmaan rauhoittumaan, Heikki Luukkonen kertoi.

Päävalmentajan mukaan tunnelma joukkueessa oli loistava koko leirin ajan.

– Täällä on ollut loistava fiilis koko ajan, ja kyllähän nämä maajoukkuetapahtumat ovat aina yhtä hienoja. Se on kuin perhe kokoontuisi uudelleen yhteen.

Suomi kohtaa alkulohkovaiheessa Slovakian, Sveitsin ja Latvian. Maajoukkue käy pääluotsin mukaan vastustajia tarkemmin läpi vasta otteluiden alla. Luukkoselle on kuitenkin muodostunut selkeä kuva tulevista vastustajista.

– Slovakia on tyypillinen oman pallopelikulttuurinsa edustaja. Siellä on vahva joukkuehenki päällä, ja useammalla pelaajalla on jo arvokisoja alla aina miehissä asti. Sveitsi taas on minulle erittäin tuttu joukkue, ja olen valmentanut muutamia näiden kisojen pelaajista. Heillä on aina kova yhteisöllisyys maajoukkueessa ja todella taitavia pelaajia. Siinä on erittäin iskuvalmis ryhmä, Luukkonen kuvailee ja jatkaa.

– Alkulohkon viimeinen ottelu on Latviaa vastaan. Joukkue on todellinen duunariporukka, joka ehkä sopii siinä vaiheessa turnausta meille hyvin, sillä he ovat saattaneet jo joutua kuormittamaan avainpelaajiaan turnauksen aikana.

Hänellä on myös suuret odotukset itse kisatapahtumasta, ja hallitsevan maailmanmestarin kotikentällä pelaaminen antaa oman lisämausteensa.

– Tämä on ollut hieno ja pitkä projekti. Ruotsi pelaa kotikentällään, ja he vetävät varmasti yleisöä katsomoon. Maa on tunnetusti loistava järjestämään näitä tapahtumia, niin eipä parempaa paikkaa voisi enää olla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Flesk
27/04/2015
Tsemppiä kisoihin! Joukkueena päätyyn asti!
juippi
28/04/2015
Näkyykö kisat tv tai netistä???
Tieto
28/04/2015
Pelit näkyvät IFF:n Youtube-kanavalta ja lisäksi Suomen ottelut Veikkaus-TV:ltä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.