Divarit

TPS voiton päässä liigapaikasta, Luukkonen jälleen ohittamaton – ”Pyritään lisäämään luistelua seuraavaan kohtaamiseen”

12.04.
2015
13 Kommenttia
5
Divarit
Pyry Luukkonen torjui toisen nollapelin putkeen olemalla pallon tiellä 22 kertaa. Kuva: Anssi Koskinen

Pyry Luukkonen torjui toisen nollapelin putkeen olemalla pallon tiellä 22 kertaa. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan karsinnat jatkuivat sunnuntai-iltana Turussa, kun kotijoukkue TPS otti toisen otteluvoiton sarjassa SB Welhoja vastaan lukemin 4-0 (1-0, 1-0, 2-0). TPS siirtyi voitollaan ottelusarjassa 2-0-johtoasemaan ja sarja on ensimmäistä kertaa katkolla tiistaina Kuopiossa.

Mihin ottelu ratkesi?
Karsintasarjan osapuolten välinen tasoero ei ole suuri, mutta turkulaisryhmä oli läpi ottelun pienen askeleen edellä ja joukkueen otteista näkyy, että nyt pelataan tosissaan säilymisestä Salibandyliigassa.

Ratkaisutekijöitä olivat tänään TPS:n kahdesti onnistunut ylivoimapeli sekä vaarallinen vastaiskupeli kolmannessa erässä. SB Welhot kykeni luomaan kelvollisia maalipaikkoja läpi ottelun, mutta viimeistely ontui samalla tavoin, kuin eilen pelatussa ensimmäisessä sarjan ottelussa ja kotijoukkueen maali säilyi koskemattomana.

Ottelun hahmo?
Pyry Luukkonen torjui TPS-maalilla kaiken mahdollisen ja oli turkulaisryhmän voiton avainpelaaja. Lisäksi Ville Hirvisuo löysi maalijyvänsä ja viimeisteli hattutempun tärkeään paikkaan. SB Welhojen maalivahti Petri Lesch antoi joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta.

Ottelun puheenaihe?
Pyry Luukkonen on nyt pitänyt maalinsa puhtaana koko karsintasarjan ensimmäiset kaksi ottelua, eli jo 120 minuutin ajan. Tänään Luukkonen ehti torjua rangaistuslaukauksen lisäksi 21 muutakin laukausta.

Ottelun kovat panokset ja kiivas tempo näkyivät kentällä kummallakin joukkueella hyvin vuoristoratamaisena tunnetilojen vaihteluna. Vaikka TPS on nyt vienyt molemmat ottelut nimiinsä selkein lukemin, on ottelusarja hyvin tasainen ja kaukana valmiista.

Kommentit:
– Nukutaan ja lähdetään tiistaina Kuopioon. Eilen oli täyttä paskaa, mutta nyt käyrä on hiukan nouseva. Peittopeli on ollut hyvää, mutta vähän unessa ollaan oltu, TPS:n valmentaja Aki Vilander totesi.
– Olen todella tyytyväinen jätkien puolustukseen. Peittopeli oli tänään todella intohimoista ja joukkuehenki on korkealla, TPS:n Pyry Luukkonen kiitteli.
– Aika nöyrä kaverin maalivahti, kun torjuu tuon kaiken ja kiittää joukkuetta. Pyritään lisäämään luistelua seuraavaan kohtaamiseen, päätössauna viikon ja ottelun lähempänä, SB Welhojen valmentaja Jani Lipsanen kommentoi.
– Ei ole hyvä mieli, kun kaksi peliä pelattu ilman voittoa. Ensimmäinen onnistuminen maalipaikassa tuntuu olevan kiven ja kannon takana. Tiukka ottelutahti tuottaa kärkipelaajille paljon kuormitusta ja ratkaisupaikoissa ei olla niin teräviä, kuin pitäisi, SB Welhojen kapteeni Olli Taskinen

Tilastohuomiot:
TPS: Ville Hirvisuo 3+0, Joonas Koskinen 0+2. Pyry Luukkonen 22 torjuntaa.
SB Welhot: Petri Lesch 29 torjuntaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
tasoerot
12/04/2015
Tämä kertoo kaiken liigan ja divarin erosta.. liigan häntäpäänjoukkue vie 100-0 divarin kärkeä.. kyllähän sitä yksi maali edes pitäisi kahteen peliin saada... ei se luukkonen niin hyvä ole
Methods Of Mayhem
13/04/2015
Maalivahti on hyvä, jos nollan pitää toistamiseen . 120min pitäisi maalin tehdä. Jos kahden metrin syötöt menee kolme metriä ohi. Welhot pysyy divarissa. Ei eväitä liigaan. Liigassa riittää yksi Salba.
Junnu#8
13/04/2015
Tämä nyt oli kyllä odotettavissa. Liigajoukkue on aina liigajoukkue. Ei taida Welhojen eväät riittää.
Immelman
13/04/2015
Oikeastihan Welhot on joukkueena keskitason divari-porukka. Pleijarisarjoissa Lesch ja Lankinen olivat liekeissä, ja lisäksi Steelersien flunssa- aallolla oli täydellinen ajoitus Welhojen kannalta. Divarissa näköjään kaksi miestä voi viedä voittoon, liigassa ei. Kylmä tosiasia.
muikkukukko
13/04/2015
Welhojen henkinen panos on jo sen verta alhaalla raskaiden sarjojen jälkeen, että pakostihan siinä maalinteossa tökkii asiat. Ei se taso pelkästään riitä syyksi, vaan muutkin asiat. Eikä se 8-0 maaliero kahesta pelistä kerro viekö tepsi 100-0, kun ei nekään oo tehny neljää enempää per peli. Henkisellä puolella se ongelma on.

Lipsanen out.
Ryökäle
13/04/2015
Kyllähän welhoilla on divarin värikkäin rosteri maalin- ja pelintekijöissä. Steelersillä ja muilla kärkikahinoissa olevilla on tasan kaksi hyvää pelaajaa. Muut täyttä roskaa suoraansanoen.
JiiK
13/04/2015
Missä videot näistä?
Ryökäleelle
13/04/2015
Saisiko vielä listauksen tuohon värikkääseen maalintekijä rosteriin welhoista? ei nyt äkkiseltään tule mieleen kovinkaan montaa ainakaan värikästä, maalintekijä-profiilin pelaajaa tuosta joukkueesta
JZ
13/04/2015
Luukkosen kaksi peräkkäistä nollapeliä lienee kyllä liigasählyssä jo jonkunlainen ennätys? Valtaosa vetää kuitenkin koko pääsarja-uran ilman yhtäkään nollapeliä :)

Toki tässä auttanee se, että Welhoilla taitaa ehkä sitten olla puhti hieman lopussa ja TPS ilmeisesti on viimeinkin saanut pelinsä jonkunlaiseen kuosiin.
Immelman
13/04/2015
Ryökäle todistaa taas oikeaksi väittämän "kun savolainen puhuu, niin vastuu on kuulijalla".
saimi
13/04/2015
Hyvä että TPS pysyy säbässä mukana. Taisi jo sukeltaa futiksessa ja lätkässä porrasta alemmas ;) tehoton on welho, vaikka tps vain tö-puolustaa.
JS
13/04/2015
Ei nouse TPS tuolta pohjamudista niin kauan kun Vilander valmentaa tota joukkuetta. Ei siihen usko enää omatkaan pelaajat. Lähtenyt junnuvalmentajalta käsistä toi homma kun sai ylennyksen. Ensi vuonna vielä vaikeempaa, kun ketään ei kiinnosta sitoutua hommaan.
Arnold
14/04/2015
Vilander on väärässä tehtävässä ollessaan miesten liigajoukkueen valmentajana. Katsokaa pelien jälkeisiä pressihaastatteluja ja hänen käytöstä sekä kommentteja. Katse harhailee ihan jossain muualla kuin haastattelutilanteessa ja kommentit ovat usein pelaajia halventavia. Vaikka joukkueen esitys olisi ollut umpisurkea tai täyttä pa$kaa, niin se palaute tule antaa muualla kuin videohaastattelun välityksellä.

Vilanderin kompetenssi on jo nähty näiden kahden vuoden aikana ja työn tulokset ovat olleet juuri niin surkeat kuin hän on monesti todennut joukkuuensa peliesityksen olleen. Useimmiten valmentaja saa joukkueelta juuri sitä mitä ansaitsee, ei enempää, ei vähempää.

TPS:n juniorit ovat niittäneet ihan hyviä tuloksia vuosi toisensa jälkeen viimeisen 10-15 vuoden aikana, mutta liigajoukkueen saavutukset eivät ole lähelläkään sitä tasoa, joka olisi ollut saavutettavissa, mikäli junnujoukkueiden kehityskaarta olisi pystytty jatkamaan aikuistasolle saakka ja siitä vielä eteenpäin liigan huipulle saakka.

TPS:n viimeiset playoff-pelit liigassa ovat Variksen ajoilta ja sitä ennenkin TPS oli useamman kerran pleijareissa Backen aikana. Nyt ollaan valmennuksellisesti ja ennen kaikkea pelikirjan tasolta mitattuna kaukana siitä , että olisi realistisia mahdollisuuksia päästä pleijareihin.

Parhaimmat ja lupaavimmat pelaajat naarataan tämänkin kauden jälkeen niihin seuroihin, joissa voi kehittyä ja on mahdollisuus menestyä. Tepsistä on kupattu jo kentällisen verran pelaajia SSV:hen ja kulisseissa huhutaan, että tämän kauden jälkeen olisi lisää lähtijöitä Kupittaan asema on niin lähellä Caribiaa, että Helsinkiin vievään junaan on helppo hypätä mukaan. Kailiala ja kumppanit varmasti kertovat lähtöä harkitseville, kannattiko.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.