Video: Tero Tiitu pelaa Ruotsin mestaruudesta Globenissa – Helsingborgin suomalaiset lirissä

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

Superliigan IBF Falunia edustava Tero Tiitu on jälleen askeleen lähempänä Ruotsin mestaruutta. Tiitun Falun selvitti ensimmäisenä joukkueena tiensä Tukholman Globenissa 18. huhtikuuta pelattavaan yhden ottelun superfinaaliin.

Falun kaatoi välierissä Mullsjön puhtaasti voitoin 4–0. Neljännen ottelun Falun voitti maanantaina vieraissa jatkoajalla. Alexander Galante Carlström oli hurjassa vireessä, sillä hän iski neljä maalia 5–4-jatkoaikavoitossa – Galante Carlströmille kirjattiin myös jatkoaikamaali.

Toisessa välieräparissa vahvasti suomalaisten edustama Helsingborg on selkä seinää vasten. Linköping johtaa Jani Kukkolan, Mika Moilasen ja Asser Jääskeläisen Helsingborgia jo voitoin 3–1. Linköping otti kolmannen voittonsa maanantaina rankkarikisan jälkeen. Loppunumerot kirjattiin vieraiden hyväksi 4–3.

Helsingborgin ja Linköpingin välisen neljännen välierän maalikoosteen voi katsoa tuosta alta. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona.

2 comments

  1. Jos pelataan vain yksi finaali, niin puolivälierät ja välierät on syytä pelata paras seitsemästä -sarjoilla.

  2. No ei varmasti! Puolivälierät on aika usein läpihuutojuttuja ja aivan turhaa ajan haaskausta. Välieristä alkaa vasta miesten pelit. Runkosarja haukotellaan ja läpsytellään, puolivälierissä jo joutuu pelaamaan ja sitten alkaa huipennus.

    Ei tuosta yhdestä finaalista saa järkevää millään. Jos yhtään huomaatte, niin Ruotsissa on paljon paremmat tapahtumat jo ennen finaalia. Vain niitä kehittämällä saadaan yleisö kiinnostumaan lajista. Ei finaali nykymenolla vedä muuta kuin lajiniiloja ja seurojen omia faneja. Ei riitä täyttämään isoa hallia.