Divarit

Salibandypelaajalle iso kunnianosoitus – samaan joukkoon Pohjanpalon ja Teräväisen kanssa

13.06.
2015
0 Kommenttia
6
Divarit
Tapanilan Erän Riku Holopainen (sinipaitainen) kuului MM-kultaa voittaneeseen Suomen U19-maajoukkueeseen.

Tapanilan Erän Riku Holopainen (sinipaitainen) kuului MM-kultaa voittaneeseen Suomen U19-maajoukkueeseen.

Tapanilan Erän 17-vuotias hyökkääjä Riku Holopainen on palkittu Vuoden nuorena helsinkiläisurheilijana. Erän Salibandyliigan joukkueeseen päättyneellä kaudella murtautunut ja nuorten maailmanmestaruuden voittanut Holopainen palkittiin Helsinki-päivän yhteydessä Töölön kisahallissa perjantaina.

Holopainen liittyi palkintonsa myötä sangen nimekkääseen joukkoon, sillä viime vuonna saman palkinnon pokkasi nyt Stanley Cupin finaaleissa pelaava jääkiekkoilija, myös Erässä salibandya pelannut Teuvo Teräväinen. Sitä ennen pystiä kannatteli jalkapalloilija Joel Pohjanpalo.

Ennakkoluulottomasti vastustajia haastava Holopainen teki päättyneellä liigakaudella läpimurtonsa miesten Salibandyliigaan. Holopainen nousi liigaryhmään syksyllä, mutta vakiinnutti paikkansa kolmessa pelaavassa viisikossa keväällä, kun pudotuspelitaistot kävivät kuumimmillaan.

Holopaisella oli merkittävä rooli, kun Erä lähetti yhden sarjan ennakkosuosikeista tamperelaisen Classicin kesälomalle jo puolivälierissä. Vakuuttavat peliesitykset huomattiin myös nuorten maajoukkueessa ja liigakauden jälkeen nuori hyökkääjä kruunasi kautensa maailmanmestaruudella Suomen paidassa.

– Vähän yllättyneet fiilikset. On hienoa saada tässä lajissa huomiota. Tämä on hieno huomionosoitus, jonka kautta laji toivottavasti saa taas uusia seuraajia, Holopainen kommentoi palkintoaan.

– Aloitin kauden A-nuorissa. Siinä syksyn alussa peliaikaa tuli Erä Akatemian Divari-joukkueesta ja pääsin myös säännöllisesti harjoittelemaan liigajoukkueen kanssa. Syksyllä tuli ensimmänen liigapeli aika alkukaudesta, mutta peliaika jäi vielä vähin. Keväällä liigasta tuli enemmän vastuuta ja oikeastaan siinä kohtaa pelikin alkoi vasta kunnolla kulkemaan. Kaiken kruunasi sitten nuorten maailmanmestaruus, Holopainen kertaa vauhdikasta vuottaan.

Vuoden nuori helsinkiläisurheilija palkittiin myös 2 500 euron stipendillä, jonka Holopainen aikoo käyttää urheilu-uransa kehittämiseen. Palkinto takaa sen, että kesätöiden etsimisen sijaan Erä-hyökkääjä voi antaa kaiken aikansa harjoittelulle.

– Nyt voin todellakin harjoitella kahdesti päivässä ja treenejä tuleekin nyt vähintään 10 kertaa viikkoon. Nyt on hyvä satsata kaikki lajin eteen, Holopainen kiittää.

Vuoden helsinkiläisurheilijana palkittiin voimistelija Tomi Tuuha.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.