Divarit

Niittomiehille pohjoisen paikallisottelun herruus – ”Rutiini näkyi tällä kertaa liikaa”

19.09.
2015
2 Kommenttia
6
Divarit
KeLy-maalivahti Jesse Kamula joutui toddeliseen pallosateeseen kauden avauspelissä Limingan Niittomiehiä vastaan. Arkistokuva: Salibandyliiga

KeLy-maalivahti Jesse Kamula joutui todeliseen pallosateeseen kauden avauspelissä Limingan Niittomiehiä vastaan. Arkistokuva: Salibandyliiga

Miesten Divari lyötiin käyntiin lauantaina Oulussa, kun sarjan pohjoisimmat joukkueet Kellon Lyönti ja Limingan Niittomiehet kohtasivat Kastellin monitoimitalossa. LNM avasi kauden pistesaldonsa ottamalla 3–7-voiton divarinousijoista.

Liminkalaisille vieraspelit olivat iso mörkö viime kaudella, ja ensimmäistä vierasvoittoa saatiin odottaa vuoden vaihteeseen asti.

Mihin ottelu ratkesi?
Vaikka KeLy siirtyi ottelun varhaisessa vaiheessa johtoon Konsta Kiviojan maalilla, otti LNM selkeän niskalenkin kamppailun ensimmäisessä erässä. Erityisesti fyysinen puoli korostui, kun Niittomiehet näytti nopeammalta ja vahvemmalta joukkueelta kentällä. Avauserästä tulikin ottelun ratkaissut 20-minuuttinen, kun erätaukoa siirryttiin viettämään vieraiden 1–4-johdossa. KeLy paransi otteitaan toisessa erässä ja sai luotua paikkoja. LNM ei päässyt avaamaan yhtä helposti, ja 35 peliminuutilla Tuukka Kivioja toi Lyönnin kahden maalin päähän 3–5:een. Kiri ei kuitenkaan riittänyt päätöserässä, jossa KeLy joutui pelaamaan alivoimalla viidesti. LNM-ylivoimalla syntynyt Aki Alatalon 3–6-maali ratkaisi ottelun lopullisesti.

Ottelun hahmo?
Paikallistaiston pirteintä peliä esitti liminkalaisten kakkoskentällinen. Atte Savolainen tykitti pallon kahdesti Juho Laurilan syötöstä maaliverkkoihin avauserässä. Viisikko sai luotua pitkiä palloralleja läpi ottelun kentällä ollessaan, ja myös Niko Pelkonen sekä Jari Karjalainen saivat avattua kauden maalitilinsä. KeLyn leiristä ottelun näkyvin oli selkeästi maalivahti Jesse Kamula, joka venyi pallon tielle 35 kertaa.

Ottelun puheenaihe?
Kauden ensimmäinen pohjoisen paikallisottelu keräsi paikalle hieman yli 300 katsojaa, mitä voidaan pitää varsin kiitettävän lukemana. Myös meteli yltyi ajoittain varsin äänekkääksi. KeLyn ykköskenttää johtanutta keskushyökkääjä Konsta Kiviojaa ei nähty avauserässä tulleen kaatumisen jälkeen kentällä. Kivioja sai tilanteessa osuman polveensa, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka pahasta loukkaantumisesta on kyse.

Kommentit:
– Ensimmäiseksi peliksi tämä oli meiltä ihan pirteä esitys. Olimme varsinkin toisessa erässä vielä ihan mukana ottelussa, mutta rutiini näkyi tällä kertaa liikaa. Divarissa vain huonot hetket kostautuvat huomattavasti helpommin kuin kakkosessa, ja niin kävi myös tänään. Ei tässä ole kuitenkaan isoille korjausliikkeille tarvetta, KeLyn päävalmentaja Janne Krankka sanaili ottelun jälkeen.

– Hieno homma, että saimme heti vieraspistetilin avattua. Viime vuonna se oli meille vaikeaa. Toista erää meidän täytyy pystyä parantamaan, se oli jo viime kaudella meille sellainen, missä hävittiin monta peliä. Tästä on ehdottomasti hyvä jatkaa eteenpäin, Niittomiesten kapteeni Olli Tornberg tuumi.

Tilastohuomiot:
KeLy: Konsta Kivioja 1+0, Tuukka Kivioja 1+0, Pasi Mursu 1+0, Toni Tuovila 0+2.
LNM: Atte Savolainen 2+0, Juho Laurila 0+2, Marko Latvalehto 0+2, Olli Tornberg 1+1.

Linkit:
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Viikatemies
19/09/2015
Pelin paikanpäällä nähneenä täytyy sanoa, että ei KeLyläisillä ollut tänään mahdollisuuksia. Kolmesta kellolaisten maalista kaksi syntyi niittarien huippusyötöistä, suoraan lapaan parhaalle maalintekosektorille. Liminkalaiset taas olisivat voineet tehdä puolenkymmentä maalia lisääkin. Varsinkin kahden miehen ylivoimat pitää pystyä hyödyntämään jatkossa.

Tästä on tosi hyvä jatkaa! Hyvä niittarit!
Spectator
19/09/2015
Kyllä KeLy oli hyvin mukana pelissä ajoittain. Toisessa erässä peli olisi voinut tasoittuakin mutta kyllä Kiviojan loukkaantuminen näytti vaikuttavan liikaa tekemiseen. Tietty Liminka parempi. Ei siinä mitään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.