Divarit

Salibandyn pääsarjat ryminällä käyntiin – katso avausviikonlopun otteluohjelma

18.09.
2015
0 Kommenttia
3
Divarit
Jyväskylän Happee ja Seinäjoen Peliveljet kohtaavat heti Salibandyliigan avauskierroksella. Arkistokuva: Salibandyliiga

Jyväskylän Happee ja Seinäjoen Peliveljet kohtaavat heti Salibandyliigan avauskierroksella. Arkistokuva: Salibandyliiga

Pitkään odotettu salibandykausi 2015–2016 pyörähtää toden teolla käyntiin viikonloppuna. Avauskierrosten herkkupaloina ovat viime kauden miesten liigafinalistien kohtaaminen, Divarin paikallismittelöt ja naisten ennakkoon arvioitu kärkiottelu.

Salibandyliigan ensimmäinen suora lähetys nähdään perjantaina, kun VeikkausTV esittää huippukamppailun Classic–Oilers suorana lähetyksenä. Laadukkailla pelaajilla ja uusilla päävalmentajilla höystettyjen joukkueiden kohtaamisessa nähdään heti hyvä tasonmittaus.

Viime kauden miesten Salibandyliigan finalistit Happee ja Seinäjoen Peliveljet kohtaavat lauantaina Jyväskylän Monitoimitalolla. Täksi kaudeksi Mika Kohosella vahvistunut SPV on ennakkokaavailuissa jälleen povattu liigan kärkikamppailuun. Kohoselle kamppailu on aivan erityinen, sillä Happee on hänen kasvattajaseuransa ja hän pohti kesällä myös siirtymistä hirvipaitaan. Hirviteatteri natisee liitoksistaan, kun oma poika palaa kotiin, vaikkakin vierasjoukkueen paidassa.

Happeen kovin menetys oli maalivahti Eero Kosonen, joten ottelussa kannattaa heti kiinnittää huomiota hirviryhmän maalivahtipelaamiseen. Tuomas Turunen ja Miro Tuomala taistelevat nyt ykkösvahdin paikasta. Haaste on heti kärkeen yksi sarjan kovimmista sille, joka tolppien välissä pääsee aloittamaan. Yle näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Pääkallo.fi povasi naisten Salibandyliigan kärkeen Tampereen Classicia ja Lappeenrannan NST:tä. Niiden tämän hetken vire päästään heti näkemään, kun joukkueet kohtaavat NST:n kotiluolassa. Kovasti vahvistunut lappeenrantalaisjoukkue pyrkii tosissaan haastamaan hallitsevat Suomen mestarit tällä kaudella.

Miesten Divarin avausviikonlopusta tekee mielenkiintoisen paikallisottelut. Muun muassa sarjanousija Kellon Lyönti taistelee lauantaina pohjoisen herruudesta Limingan Niittomiehiä vastaan sekä Elenia-areenalla LaSB ja Steelers ottavat toisistaan mittaa.

Alle on listattu viikonlopun kaikki ottelut pääsarjoista.

Perjantai 18.9.

Miesten Salibandyliiga
18.30 Classic–Oilers (VeikkausTV)
19.00 Erä–M-Team

Naisten Salibandyliiga
18.30 PSS–SB-Pro

Miesten Divari
SBS Wirmo–Karhut

Lauantai 19.9.

Miesten Salibandyliiga
17.00 Happee–SPV (Yle)
17.30 OLS–NST
18.00 Koovee–TPS (Elisa)

Naisten Salibandyliiga
13.30 Happee–Crackers
14.00 NST–Classic
14.45 Koovee–TPS
15.45 M-Team–Erä III
18.30 JoKa–02-Jyväskylä

Miesten Divari
14.00 KeLy–LNM
16.00 SB Vaasa–Blue Fox
18.00 LaSB–Steelers

Sunnuntai 20.9.

Miesten Salibandyliiga
16.00 Viikingit–Nokian KrP (Elisa)
17.00 SalBa–Indians
17.00 Oilers–Happee (ISTV)

Naisten Salibandyliiga
15.00 O2-Jyväskylä–Crackers
17.00 Classic–Koovee

Miesten Divari
17.00 Josba–LaSB
17.00 Erä Akatemia–PirPi

Kauden alku lähestyy – Pääkallo.fi ennakoi kattavasti salibandyn pääsarjat
VeikkausTV-ennakko: Classic ja Oilers avaavat kautensa Tampereella
Veikkaus uskoo Viikinkeihin – katso Salibandyliigan voittajakertoimet

Tätä on kysytty – näin katsot Elisan kautta salibandya

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.