Liigat

Classic murskaava liigan kärkitaistossa – voittoputki jo kahdeksan ottelun mittainen

28.10.
2015
19 Kommenttia
3
Liigat
Classic jatkoi voittokulkuaan keskiviikkona Erää vastaan.

Classic jatkoi voittokulkuaan keskiviikkona Erää vastaan. Arkistokuva: Salibandyliiga

Tampereen Classic ei osoittanut vieläkään hyytymisen merkkejä miesten Salibandyliigassa. Numeroin 2–9 tullut vierasvoitto Tapanilan Erästä nosti tamperelaiset liigan kärkipaikalle.

Classic on nyt pelannut runkosarjassa kahdeksan ottelua, eikä ole kärsinyt ainuttakaan pistemenetystä. Erä jatkaa sarjataulukossa kolmannella sijalla.

Vierasjoukkue sai kärkikamppailuun loistoalun, kun se siirtyi alle 15 minuutissa jo 0–4-johtoon. Maaleista vastasivat Sami Johansson ja Niko Juhola kerran sekä Lassi Vänttinen kahdesti. Erä-maalilla aloittanut Markus Laakso ehti torjua vain neljä kertaa ennen kuin hänet vaihdettiin avauserän loppupuolella Teemu Kortelaiseen.

Toisen erän alussa Erä näytti piristyneen ja sai hieman paremmin juonesta kiinni. Classicin hyvä puolustus ja maalivahti Lassi Toriseva kestivät kovimman rynnistyksen. Päätöserässä Classic tyylitteli lukemia vielä kotijoukkueen hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

Illan kovimmasta pistepotista vastasi Vänttinen iskemällä tehot 3+0.

Linkit: Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jan Malm
28/10/2015
647???
stadi
28/10/2015
Liiga, jossa ikävystyttävä runkosarja kruunataan superfinaalilla , jossa mestaruus tulee hyvällä tuurilla. Ei ole vertailukelpoinen aikaisempiin mestaruuksiin. Ei ihme että katsojaluvut pysyvät huonoina tai laskevat stadissa.
vanha suola janottaa
28/10/2015
Vieläkön sen voisi perua? Sanotaan, että tyhmä päätänsä seinään takoo. Se on sitten keväällä yksi peli, ja se on sitten siinä, tunnelma jää väkisin vaisuksi.
Yes
28/10/2015
Perutaan vaan ja pelastetaan edes runkosarjan jälkeinen jännite ja urheilullisuus. Aivan varmasti joku nykytilan puoltaja seuraavissa viesteissä arvostelee mutta ei mahda mitään että fiilis on tämä.
JZ
29/10/2015
Jaa että katsojamäärien alhaisuuden syy tässä vaiheessa kautta on superfinaali? :D Menkää ny muualle...
JZ:lle
29/10/2015
No niin, JZ oli se joka vesittää yhtä mielipidettä, pitääkö rautalangasta vääntää että jonkun fiilis ei muutu sinun arvostelusta, get away yourself...
Hirvi
29/10/2015
Sisäsiittoisessa lajissa on tyypillistä että kaikki ansaittukin kritiikki tyrmätään lajin "omien" toimesta.....
Säbänderus
29/10/2015
Pelaanhan ennen sitä finaalia Play Offit !
Säbänderukselle
29/10/2015
Yhden finaalin mestari on aivan eri asia urheilullisesti kuin vaikka paras seitsemästä, NÄIN ON...
Sami
29/10/2015
Yhden finaalin malli on pedattu SSV:lle, joka häviäisi SPV:lle, Happeelle ja Classicille finaalisarjassa. Superfinaali ihan älytön idea. Ensin tylsä runkosarja ja sitten kun on hurmos päällä niin viedään pelit stadiin niiden herkuksi, joita ei edes koko laji kiinnosta.
Alakatsomo
29/10/2015
Superfinaalista huolimatta lassikki on kyllä karmeen kovassa iskussa..
Arto Kilponen
29/10/2015
Minäkin kävin eilen Erän kanssa katsomassa kun Classic pelasi. Varsinkin Classic Toriseva ja Classic Vänttinen olivat kovassa kunnossa, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä oikein missän vaiheessa. Toinen joukkueista laittoi pallon verkkoon aina kun kiinnosti ja toinen näytti siltä, ettei ole tehnyt maalia koskaan. Vastustajien kannalta yksi pelottavista asioista on Salinin tehot tuossa pelissä. 0+1 ja silti joukkueelle aiemmin puhtaalla kotisaldolla ollutta joukkuetta vastaan yhdeksän maalia, se on vähintäänkin myrskyvaroitus. Marraskuu tulee olemaan Classicille mielenkiintoinen, kun vastaan tulevat mm. Oilers, Viikingit ja Happee.
open
29/10/2015
Tätä matsia en nähnyt, mutta kaikki edelliset Classicin kotipelit nähneenä uskon, että tänä vuonna on SE vuosi. Kuten toisissa threadeissa mainitaan ainoa mutka matkassa voi olla yhden ottelun finaali ja siellä pomppu sinne toinen tänne. Silti Nykky on jo nyt näyttänyt mikä ero on valmentajalla mitään pois esim. Rantalalta ottamatta. Hänkin on hyvä koutsi, mutta ero Nykkyyn on silti merkittävä. Pelkästään penkkityöskentelyssä pelin aikana on valovuoden ero viime kausiin. Nyt kun valmentajan fokus on kokoajan pelissä, eikä esim. tuomareissa niin myös joukkueen fokus on oleellisessa.

Vaatimustaso näkyy hyvin siinä, että aiempina kausina muutamat puolustukseen hiljalleen palailevat tai peittoja tekevinään olevat pelaajat tekevät nyt niitä asioita pääsääntöisesti täysillä. Vaatimustaso on siis kova ja uusia kavereita tulee penkiltä, jos työ ei maita.

Vaikka ykköskenttä on pisteiden valossa ollut ratkaiseva useissa otteluissa, niin ratkaisukykyä löytyy kyllä kakkos- ja jopa kolmoskentästä, kun kaikki ovat pelikunnossa. Vaikka monet sanovat, että Classic on syksyn joukkue, niin nyt on kyllä ennusmerkit sellaiset, että finaaliin on matka. Vastustajien peli varmaan kehittyy talven aikana, mutta niin myös Classicin ja olenkin itseasiassa yllättynyt miten valmista suhteessa toisiin peli on jo alkukaudesta. Ja onhan se Salin kyllä oikeasti ihan järkyttävän kova pelaaja ja pystyy omalla härkämäisellä panoksellaan ratkomaan pelejä vaikka yksin. Siihen mukaan Savosen pehmeät kädet ja Vänttisen pelinluku/laukaus sekä kova ja monipuolinen puolustuskalusto veskareita unohtamatta, niin katsojilla on ollut kyllä rahoille ihan oikeasti vastinetta.
urheilullisuus
29/10/2015
Mites jos urheilullinen paras seitsemästä -finaalisarja menee viimeiseen otteluun? Eikö silloin mestari ratkea yhdessä ottelussa? Jos ratkaiseva ottelu menee jatkoajalle ja mestaruus ratkeaa tuuripompulla, onko mestari oikeutettu ja urheilullisesti ratkaistu??
VANHA SUOLA JANOTTAA
29/10/2015
Mutta on kuitenkin sen seitsemän väntöä, onhan se eri asia, kuin 1. Seisemän kertaa juttu Ylessä, seitsemän kertaa juttu IS:ssa, ja ehkä vähän enemmän, kuin seitsemän kertaa muissa medioissa yhteensä. Kumpi on lajin markinnoinnin kannalta parempi 7, vai 1. Seitsemän on jetenkin seksikkäämpi luku.
Junnu#8
29/10/2015
Näinpä. Onhan tuo nähty kiekon puolella myös. Mitä useampi ottelu niin se lisää mielenkiintoa. Katsojia on ollut finaaleissa vaikka oma suosikkiseura ei pelannut. Kaksi edellistä kautta Kärpät-Tappara tarjonneet tuon 7 ottelua. Ja 2013 kevään finaalit 6 ottelua. . Ihan näin esimerkkinä kiekon puolelta.
1 vs 7
30/10/2015
Ymmärrän hyvin nämä perustelut urheilullisuuden kannalta filnaalisarjan puolesta puhujia.
Tällä hetkellä salibandyä pelataan niin huonoissa olosuhteissa pienissä ja vanhoissa halleissa että laji ansaitsee edes kerran vuodessa päästä nykyaikaisiin olosuhteisiin. Parhainmillaan ollaan pelattu Jyväskylän Hippos hallissa joka sekin on vanha jäähalli 4 000 katsojalla. Salibandy elää 80-90 luvun olosuhteissa, ainoastaan Vantaan Energia Areena on modernimpi halli mutta sielläkin katsojakapasiteetti on rajallinen. Pienempien paikkakuntien kannalta katsoen on joukkueen finaalipaikka aina merkittävä ja suuri tapahtuma. Valitetavasti nämä olosuhteet ovat auttamatoman vanhanaikaisia eikä anna mahdollisuutta suurempaan ansaintalogiikkaan joukkueille. Hyvänä esimerkkinä Happee joka teki tappiota finaalituloista huolimatta.

Liigan päätös siirtyä yhden finaalin tapahtumaan antaa kaikkiaan salibändylle suuren mahdollisuuden lajina siirtyä 2000-luvulle, ainoana sisäpalloilulajina yli 13 000 yleisölle. Areenan olosuhteet on kaikkiaan niin paljon paremmat kuin salibandyväki on joutunut tyytymään aikaisemmin. Tämä mahdolisuus on siis hyödynettävä niin että areena täyttyy salibandyperheestä, vauvasta vaariin.
Uskon että tapahtuma onnistuu jos kaikki seurat lähettävät kannattajansa juhlimaan kauden päätöstä yhdessä.
Salibandy tarvitsee nyt yhteisöllisyyttä ja positiivista hypetystä hienon lajin puolesta.
KV
30/10/2015
Saattaa tulla perjantain paikallisessa melkoisen rumaa jälkeä Spiralilla.
Jännä juttu
30/10/2015
miten maalikoosteen tekeminen kestää hävityn pelin jälkeen näin kauan. Voittopeleistä tulee yleensä 2h pelin jälkeen?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.