Ulkomaat

Video: Ruotsin liigan kohupelaajan ympärillä kuohuu jälleen – ”Ihmiset luulevat minun vahingoittavan tahallisesti”

02.10.
2015
2 Kommenttia
0
Ulkomaat
Salibandyn pahana poikanakin tunnettu David Gillek kiistää potkaisseensa polvella vastustajaa. Kuva: perwiklund.se

Salibandyn pahana poikanakin tunnettu David Gillek kiistää potkaisseensa polvella vastustajaa. Kuva: perwiklund.se

Viime sunnuntaina pelatussa Ruotsin Superliigan ottelussa Mullsjö–Dalen nähtiin paljon jälkipuintia aiheuttanut tilanne. Kotijoukkue Mullsjön hyökkääjä David Gillek sai kolmannessa erässä kahden minuutin rangaistuksen tilanteesta, jossa hänen katsottiin potkaisseen Dalen-pelaajaa päähän.

Kovien otteidensa, ja niistä aiheutuneiden pelikieltojensa vuoksi kohupelaajan maineeseen noussut Gillek joutui kaksinkamppailutilanteeseen Dalenin Lukas Harneskin kanssa. Tilanteesta tuomittiin Dalenin vapaalyönti, mutta Gillekin lähtiessä tilanteesta hänen polvensa näytti tuomarin mielestä osuneen maasta nousseen Harneskin päähän.

Harnesk kaatui uudestaan kentän pintaan päätään pidellen, ja Gillekille tuomittiin kahden minuutin rangaistus vaarallisesta pelistä.

Ottelun jälkeen haastateltu Gillek ei myöntänyt osuneensa Harneskia polvella päähän, vaan piti tilannetta puhtaana vahinkona.

– Tuomari näytti vastustajalle vapaalyöntiä, enkä ollut tilanteesta samaa mieltä, joten olin menossa kysymään siitä häneltä. Tartuin mailaani ja olin astumassa maassa olleen Dalen-pelaajan yli, mutta samanaikaisesti hän nousi ylös. Mailani osui häneen, enkä missään vaiheessa tuntenut polveni kolhaisseen häntä, Gillek vakuutti ruotsalaiselle Innebandymagazinetille.

– On ärsyttävää, että ihmiset luulevat minun vahingoittavan tahallisesti. En koskaan tekisi sellaista.

Gillekin tilanne on katsottavissa alla olevasta videosta.

Linkit:
Innebandymagazinet: ”Skulle aldrig skada någon medvetet”
Innebandymagazinet: Gillek om nya avstängningshotet: ”Parodi på sporten”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jepjep
03/10/2015
Kaveri tekee itsestään pellen kieltämällä tilanteen. Tarkoituksellisesti (ei älytöntä voimaa käyttäen) polvella päähän. Tuomari kusivat housuun, kun ei noussut rödaa.
S7
03/10/2015
Taitaa aikalailla Ruotsin säännöt erota Suomesta, tai siis ainakin tapa tulkita. Suomessa saanut vahingoista, tai siis videoiden perusteella sanon ton, punaisia ja tossa aika selkeesti näyttää tahalliselta ja tulee vain kakkonen! Selkee punainen!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.