Liigat

Video: Sekava tapahtumaketju liigassa – taklaus, maastapeluu ja pörssikärjen ulosajo

25.10.
2015
31 Kommenttia
2
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Helsinkiläinen Viikingit ja Jyväskylän Happee tasasivat pisteet Pasilassa 442 silmäparin alla eilen numeroin 3-3. Tasaisen ja intensiivisen ottelun kohdalla eniten kohua herätti liigan pistepörssiä alkukaudesta dominoineen Peter Kotilaisen punainen kortti.

Videolla näkyy punaiseen korttiin johtanut tilanne. Lauri Stenfors antaa Kotilaiselle kovan tällin ja Tero Tiitu kahnaa pallosta Happee-tähden ollessa vielä maassa. Tuomari on viheltämässä Kotilaiselle jäähyä maasta pelaamisesta, minkä huomattuaan Kotilainen kimpaantuu pahemman kerran. Päreiden palaminen kuuluu maalikoostetta selkeämmin YLE:n videopätkässä tilanteesta.

Maalinteon osalta Happee siirtyi 1-0-vierasjohtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun juuri Kotilainen syötti ja Johannes Jokinen latasi pallon verkkoon.

Kotilaisen 2 minuutin maastapeluu, sekä protestoinnista tulleet 5+20min vihellettiin vasta aivan erän loppupuolella ja näin ollen toisen erän alussa pitkään ylivoimaansa pyörittämään päässyt Viikingit hivuttautui Harri Forstenin ja Roni Laasosen maaleilla 2-1-johtoon.

Toisen erän lopussa Veli-Matti Hynynen tasoitti lukemiksi 2-2 ja kun kolmannessa osuivat niin Viikinkien legenda Mikael Järvi uransa 350. liigamaalilla kuin Happeen Paul Kotilainenkin, siirryttiin jatkoajalle, joka sekin päättyi maalittomana ja pisteet näin ollen jaettiin.

Kummatkin maalivahdit olivat vireessä, sillä Santtu Strandberg Viikinkien maalissa ehti pallon tielle 26 kertaa ja Tuomas Turunen torjui huimat 47 laukausta.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tarkkailija
25/10/2015
No niin selkeä ajo jäi vislaamatta ja sitten aivan käsittämätöntä toimintaa..toiv hereillä tuomaripäättäjät!!
t.
25/10/2015
jaa-a, stenforsin olkapää-olkapää oli kyllä minulle vaikea tulkita suuntaan tai toiseen. tero tiitun pikkusikailu (tönäisee, REPII HIUKSISTA, mitä helvettiä tiitu!?) sen sijaan, hyvä äijä vuoden urheilija! tule sitten niin kohteliaasti antamaan kotilaisen hiusnauha takaisin, voi että oksettaa. vaikka tähän täytyy myös ottaa huomioon, että minä en ainakaan ole nähnyt koko ottelua, joten ties mitä kotilainen mahdollisesti olisi miehelle aikaisemmin tehnyt, but as the saying goes, "two wrongs doesn't make one right".
Soft
25/10/2015
Olkapää-olkapää kontakti, eli puhdas.
Sepi
25/10/2015
Ei oo puhdas sillon jos tulee puun takaa ja tarkotuksella haettu lanaus. Kuitenkin hyvä ettei päähän osunut. Oikeat tuomiot näin jälkiviisaana olisi ollut 2min kaikille kolmelle. Stenforsille, Kotilaiselle ja Tiitulle.
TIITULLE
25/10/2015
jälkikäteen pelikieltoa epäurheilijamaisesta käytöksestä!!!! En arvosta enää kyseistä herraa!!!!
Apina
25/10/2015
Näissä kotituomaroinnessa kannattaa kattoa tilanne kerran normaalinopeudella ja muodostaa oma mielipide sen perusteella. On tosi helppoa linjata oikea tuomio hidastusten ja muutamien kelailujen jälkeen. Toivottavasti kurinpito puuttuu jälkikäteen tuohon tööttiinkin.

Tunteella pelaaminen ja tunteiden yliläikkyminen ei oo mikään oikeutus tuomarin haukkumiselle, vieläpä päin naamaa huutamiselle sillä tavalla että kuuluu katsomon ylähyllylle asti. Kortti on siitä ainoa vaihtoehto.
Mielenkiintoinen
25/10/2015
Ihan vain näin mielenkiinnon vuoksi. Niin monet tuntuvat olevat sitä mieltä, että olkapää-olkapäätä vasten saa ottaa kontaktia niin kovaa kuin ikinä sielu sietää. Siis onko oikeasti niin, että te sohvaselostajat olette sitä mieltä, että 10m vauhdilla saa taklata toista, jos tähtää osuman olkapään alueelle?
Päällikkö
25/10/2015
Aivan naurettava tuomio. Tuomari olisi voinut viheltää jo alkuunsa Forstenin selässä roikkumisen ja viimeistään Stenforsin taklauksen pois niin koko farssilta olisi vältytty. Herrasmies Tiitu repäsee vielä Kotilaiselta hikinauhan, kuin kiriskkana kakun päältä.. on noi samat pillipiiparit vaan aina Pasilassa kioskilla huh huh. Kas kun Metsuri ei tullut vielä paukattaan kunnolla sukille ni olis ollu FESTARIT Pasilassakin Kurren mieliksi!?!
Vastaus
25/10/2015
Joo lätkässä saa. Säbässä ja futiksessa ei saa, mutta työntää saa kunhan ei ei ole selvästi irti ja koko kropan voimalla heittäytymällä haettu. Väärä taklaus tuo, ja oliko pallottoman vielä?
Häh
25/10/2015
Mikä vittu näitä kotilaisia oikein vaivaa?
25/10/2015
Tiitu on oksettava...
Tuomarit veti vähän vihkoon ton kohdan.
Vitrovius
25/10/2015
Sohvatuomarit ovat taas vauhdissa. Sääntöjä ei osata, sääntökirjaa ei tunneta, kokemusta ei ole, peliäkään ei ole vihelletty edes kortteliliigassa ja silti huudellaan puskista kuinka tuomari on syyllinen virhetulkintaan, ylilyöntiin ja pakolaiskriisiin. Täysin oikea linja tuomareilta ja hyvin vihelletty!
Onneksi ei sattunut pahemmin
25/10/2015
Näin tilanteen paikanpäällä ja katsonut maalikoosteesta tapahtumaketjun läpi useamman kerran. Tuomarit oli hyvin sijoittuneet ja näkivät varmasti tilanteen kokonaisuudessaan hyvin, mutta jostain syystä pilli ei soinnut aiemmin. Viikinkien pelaaja otti 5-8m. spurtin tarkoituksenaan ilmiselvästi vain ja ainoastaan taklata Kotilainen kumoon. Hidastuksessa näkee miten Kotilaisella ei ole aavistustakaan tulevasta töötistä ja kroppa saa todella kovan yllättävän tällin, johon yksinkertaisesti ei voinut varautua mitenkään. Onneksi Kotilainen ei loukkaantunut tilanteessa. Sitten en ymmärrä miten tilanteen jatkuessa Tiitulla on oikeus ottaa Kotilaiselta hiuspanta päästä ja heittää se menemään. Ymmärrän pelaajana että vastustajan pistehaita yritetään kuumottaa pelin aikana jottei tekisi maaleja. Mutta sitä en ymmärrä että yritetään vahingoittaa vastustajan pelaajaa tietoisesti. Toivottavasti ei tullut käsky töötätä Kotilaista joka tilanteessa sääntöjen rajamailla valmentajilta. Ja ihmettelen jos Happee ei tee mitään asian oikaisemiseksi. Pelirangaistus on saatu, eikä sitä saa pois mutta kyllä muutamalle muulle pelaajalle Viikinkien puolelta voi antaa sanktioita pelin päätyttyäkin.
Palokan Orsi
25/10/2015
Eiköhän me sitten aikanaan toivoteta nää pari herraa lämpimästi tervetulleeksi Monnarille. Tuomariparia tuskin nähdään täällä, sen verran tuo systeemi omistaan huolta pitää. No, eilisen perusteella sillä meidänkin peliin osuneella tunarilla on vielä saumaa päästä jonain päivänä liigaan ja se antaa uskoa, että tulevaisuudessakin näistä puhutaan. Viikkareille kuitenkin hattua päästä, että löyty tilanne koosteeseen hidastuksilla varustettuna.
Ihmettelen
25/10/2015
Tiitu voi kyllä katsoa peiliin ja pitkään. Käsittämätöntä touhua tuon tason pelaajalta. Kyllä junioreiden esikuvalta voi odottaa ja pitää myös vaatia parempaa käytöstä ja vastustajan kunnioitusta. Nyt on seuran aika ottaa vastuu pelaajansa käytöksestä. Ei ollut nuori Suomi sinettiseuran toiminnan arvioista.
Juuso
25/10/2015
Kotilainen ottaa maassa ollessaan Tiitun mailasta kiinni 2minuuttia selviö. Perään apina huuto ja punainen selvä. Tuomiot oikein sääntöjen mukaan. Itse olisin kyllä laittanut Stenforsin jäähylle edeltävästä tilanteesta myös. Videolta näkee, että yrittää vain ajaa Kotilaisen eikä pallo kiinnosta. Tiitun hikinauhan ottoa en näe isona juttuna, enkä usko että Kotilainenkaan siitä välitti. Täällä osa pitää sitä melkein suurimpana väärytenä, mutta väheksyy vtun apina huutoa.
galilei
26/10/2015
Stenfors ja Kotilainen liikkuvat kutakuinkin samalla vauhdilla lähestulkoon samaan suuntaan eikä Stenfors mitään äkkijarrutusta tuossa vedä, joten mielestäni ihan kelpo töötti.
Pikku huomio vielä
26/10/2015
Tiitu taputtelee tuomarille vielä lapaansa vihellyksen jälkeen... ei moro.
Pikku huomio vielä
26/10/2015
Näkyy siis siinä ylen videolla, mutta koin asiakseni kommentoida tänne. :D
Juspe
26/10/2015
”Tunteella pelaaminen ja tunteiden yliläikkyminen ei oo mikään oikeutus tuomarin haukkumiselle, vieläpä päin naamaa huutamiselle sillä tavalla että kuuluu katsomon ylähyllylle asti. Kortti on siitä ainoa vaihtoehto.”

Juuri näin. Eihän tuota nyt voi mitenkään muuten tuomari tuomita. Harmi, että Kotilaisella meni kuppi nurin.

Stenforsin kontakti oli siinä ja siinä. Olkapää-olkapää joo, mut eihän se ole tuossa se pointti vaan estäminen/taklaaminen. Aika kova kontakti kyllä oli. Onneksi ei osunut päähän.
Juspe
26/10/2015
Ps. Kotilasen mailasta kiinni pitäminen oli aika nopea eikä tuonut kyllä hänelle mitään oleellista hyötyä tuossa. Tulkinnanvarainen. Olisin jättänyt viheltämättä (jos siis alkuperäinen kakkonen tuli siitä). Vai tuliko se maastapelaamisesta?
Juspe
26/10/2015
Jep, eli näkyi tulevan maastapelaamisesta tuo alkuperäinen kakkonen.
Juuso
26/10/2015
Maastapelaamista se kiinnipitäminenkin on. Eli yritti vaikuttaa peliin maassa ollessaan .
Palokan Orsi
26/10/2015
Jos nyt olisi vaikka ihan vaparilla jatkettu siitä töötistä, niin koko ketun episodi olis jäänyt siihen, Eihän tuo kommentointi jätä kauheasti saumaa tulkinnalle, mutta pelleil jatkuu, niin kauan kuin noita ei läpikäydä. Voisiko olla ideaa sellaisessa, että kurinpitäjä kävisi tuollaiset yleistä kuohuntaa aiheuttavat tilanteet jälkikäteen, linjaisi ihan rauhassa, mikä olisi ollut oikea tuomio ja otettaisiin opiksi. Ei tarkoita, että pelikielto huutamisesta peruttaisiin, mutta puhdistaisi ilmaa, miten peliä olisi noin sääntökirjan mukaan pitänyt jatkaa. Jos Stenforsin ajo oli puhdas ja tulkinta on, että pelasi maasta, niin 2 min ok. Jos taas vapari Happeelle tai jäähy Stenforssille, niin olisi jäänyt koko typerä episodi käymättä .Nyttää velloo sinne tänne ja joka tasolla ollaan tilanteessa, missä kukaan ei enää tiedä, miten pitäisi pelata.
Samaa mieltä Jaakon kanssa
26/10/2015
Käytösrangaistus tuli aiheesta. Kotilainen käyttäytyy tilanteessa kuin pikkulapsi. Onneksi Happeen valmentaja on kasvatustieteilijä.
Heittäköön ensimmäisen kiven
26/10/2015
Toi Tiitun "tukkapantatemppu" saattoi aivan hyvin olla "vastaus" Kotilaisen mailastakiinnipitämiseen. En tietenkään voi varma olla, vai liittyikö vain Kotilaisen kuumentamiseen, mutta asiaa pitäisi kysyä suoraan herralta itseltään, mikä kyseisen tenpun takana oli. Miettikää nyt kuitenkin itsekin, jos vastustaja pitää teidän "varrestanne" kiinni niin kyllä siinä helposti jotain yrittää "antaa" takaisinkin. Ei nyt ehkä kannattaisi yhden videon perusteella asetuttaa Tiitua tekopyhästi häpeäpaaluun.. Antaa poikien pelata. Asiallista lausuntoa kaipailisi niin Kotilaiselta kuin Tiitultakin. Mun mielestä vielä toi Ylen uutisen videopätkä on puolueellinen ja Kotilaista vastaan, sillä siinä ei näy nuo töötit kunnolla, vaan päärooliin asettuu Kotilaisen "pikku hermostuminen". Viikkareiden maalikooste musta paras taltiointi tilanteesta.

Kuka muuten edes erottaa sitä paljon parjattua "vitun apina" huutoa tuosta videolta? Minä en erota kuin ensimmäisen "mitä vittua":n, ja sen jälkeen ei saa selvää. Tuomareille kortin noston jälkeen Kotilainen vaikuttaa puhuvan videon perusteella päähän kohdistuneesta taklauksesta
JKL
26/10/2015
Joku katsonut ottelupöytäkirjasta merkinnät? Peter varmaan huilaa ainakin yhden pelin, jollei enemmänkin? Mutta mahdolliset huilithan eivät koske Suomen Cupia, vai?
Juspe
26/10/2015
”Voisiko olla ideaa sellaisessa, että kurinpitäjä kävisi tuollaiset yleistä kuohuntaa aiheuttavat tilanteet jälkikäteen, linjaisi ihan rauhassa, mikä olisi ollut oikea tuomio ja otettaisiin opiksi. Ei tarkoita, että pelikielto huutamisesta peruttaisiin, mutta puhdistaisi ilmaa, miten peliä olisi noin sääntökirjan mukaan pitänyt jatkaa.”

Tämä on hyvä idea mun mielestä. Kaikki kehittys. Paremmat tuomarit johtaa kuitenkin parempiin matseihin kaikkien kannalta, myös yleisön.
Juspe
26/10/2015
Juuso hyvä pointti.
Apina
26/10/2015
"Kuka muuten edes erottaa sitä paljon parjattua "vitun apina" huutoa tuosta videolta? Minä en erota kuin ensimmäisen "mitä vittua":n, ja sen jälkeen ei saa selvää. "

Tuossa SSV:n maalikoosteessa ainakin oma kuulo kertoo, että viimeinen kommentti ennen kuin käsi menee taskuun ja kortti nousee on juurikin "Vitun apina!" Täysin kiistattomasti ei pysty videolta sanomaan, mutta tuskin tuomari kuitenkaan punasta nostaa pelkästä vitun huutamisesta. Korjatkaa, jos oon väärässä mutta jos käytöksestä saa suoran punaisen ni sehän on aina PR3? Eli kurinpitäjän käsittelyyn ja raportti tulee joskus..
Heittäköön ensimmäisen kiven
26/10/2015
Ei kyllä mielestäni erotu se "vitun apina" tuosta SSVn videosta. Huuto saattaa kuulostaa siltä muiden hälyäänien takia, mutta esim Ylen videon perusteella huuto ei kuulosta "vitun apinalta".

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.