Divarit

Hämeenlinnan derbyssä 1173 katsojaa – ”Onhan nämä pelit aivan mahtavia”

30.11.
2015
5 Kommenttia
7
Divarit
Steelersin ja LaSB:n välisessä derbyottelussa oli jälleen yli 1000 katsojaa. Elenia Areenalle ahtautui kaikkiaan 1173 silmäparia. Arkistokuva: Mika Virtanen (kuva viime tammikuulta Lahden suurhallista)

Steelersin ja LaSB:n välisessä derbyottelussa oli jälleen yli 1000 katsojaa. Elenia Areenalle ahtautui kaikkiaan 1173 silmäparia. Arkistokuva: Mika Virtanen (kuva viime tammikuulta Lahden suurhallista)

Steelers ja Lammin Salibandy kohtasivat sunnuntaina Divarin kärkiottelussa Elenia Areenalla. Kolmella edellisellä kerralla tuhannen katsojan rajan rikkonutta paikalliskamppailua oli tullut seuraamaan jälleen hienot 1173 katsojaa. Lukema on Divarin runkosarjaotteluiden toiseksi suurin.

Ottelun ensimmäinen erä oli varsin tasainen, mutta kotijoukkue Steelers vastasi maalinteosta. Ensimmäinen maali syntyi ajassa 3.57 kotijoukkueen Ville Lastikan toimesta. Seuraavaa maaliakaan ei kauaa joutunut odottelemaan, Teemu Metsälä vankisti Steelersin johtoa iskemällä Lastikan loistavasta syötöstä ylivoimamaalin ajassa 6.40. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä päästä päähän, mutta Steelersin Lopen tutkapari vastasi myös kolmannesta maalista ajassa 14.55. Tällä kertaa ylivoimamaalin iski tarkalla alanurkkalaukauksella Lastikka, syöttäjänä Metsälä. Ensimmäisen erän jälkeen Elenia Areenan tulostaululta löytyivät siis lukemat 3-0.

Toiseen erään kentälle saapui sisuuntunut LaSB. Ajassa 23.29 lammilaiset olivat siirtyneet jo tasoihin Justus Kainulaisen yhdellä ja Heikki Hätösen kahdella maalilla. Tämän jälkeen Teemu Metsälä vei Steelersin uudelleen johtoon, mutta vahvaa päätypeliä koko erän pyörittänyt LaSB kuittasi nopeasti kolmesti Juuso Kainulaisen, Justus Kainulaisen ja Hätösen toimesta. Hätösen ajassa 34.44 tulleen illan kolmannen maalin jälkeen Steelers otti aikalisän ja isäntien Markus Sipronen iskikin 5-6 kavennusmaalin melko pian sen jälkeen ajassa 36:34. Tämän jälkeen ajassa 37:28 nähtiinkin ottelussa ehkä eniten puhuttanut yksittäinen tilanne. Steelersin Julius Aaltonen tuli voimalla kulmatilanteeseen ja osui hieman huonossa asennossa tilanteessa olleeseen Heikki Hätöseen. Tuomarit nostivat pienen pohdinnan jälkeen Aaltoselle punaisen kortin ja Steelers joutui viiden minuutin alivoimalle. LaSB:n ylivoima ei tuottanut tulosta toisen erän lopussa ja erätauolle siirryttiin lukemista 5-6.

LaSB-ylivoima löysi maalijyvänsä kolmannen erän alussa ja johdatti joukkueen nopeasti kolmen maalin johtoon. Ensin Matti Korhonen iski takatolpilta ajassa 40:39 ja tämän jälkeen Justus Kainulainen sai hattutemppunsa täyteen näyttävällä rannelaukauksella juuri jäähyn loputtua ajassa 42:29. Ville Lastikka toi myöskin illan kolmannellaan Steelersin vielä kahden maalin päähän ajassa 54:05, mutta vain kaksi minuuttia tästä LaSB:n Aki Syrjälä käänsi pallon kanssa laidasta Steelers-maalille ja iski ratkaisevan tuntuisesti lammilaisten illan yhdeksännen osuman. Steelers käynnisti vielä pientä kiriä LaSBin loppuminuuttien jäähyjen aikana, mutta se ei päässyt Tuomas Mikkolan 7-9 kavennusta lähemmäs ja näin ollen myös kauden toinen Hämeenlinnan derby kirjattiin LaSB:n nimiin.

LaSB-valmentaja Petri Kemppainen kertasi ottelun kulkua runsassanaisesti Elenian tyhjennyttyä.

-Vaikka ei bussilla tänään peliin tultukaan, niin taisi pelaajien jalat olla siellä bussissa. Ehkä siihen vaikutti myös nuorelle joukkueelle tulevat paineet isosta pelistä. Toiseen erään painotettiin, että pitää pelata omaa suoraviivaisempaa peliämme. Hiukan ekassa erässä haettiin liian hienoa ja siihen haluttiin muutosta. Kolmannessa erässä olimme hyviä ja saimme pitkiä pallollisia vaiheita juuri silloin kun niitä tarvittiin. Seitsemän maalia omiin ei tietenkään tyydytä, mutta yhdeksän tehtyä, niin kyllä sillä pitää sitten voittaakin, päätti Kemppainen pohdintansa.

Entinen Steelers-luotsi kiitteli myös tapahtumaa kokonaisuudessaan ja kertoi omista tuntemuksistaan ottelun jälkeen.

-Onhan nämä pelit aivan mahtavia: yleisöä, tunnelmaa sekä kannustusta. Näyttivät lammilaisetkin tulleen isolla porukalla, hyvä homma! Silti näiden pelien jälkeen on hiukan ristiriitaiset fiilikset, kun tuntee Steelersin toimijoita ja suurinta osaa noista pojistakin on tullut valmennettua. Tänään kuitenkin nähtiin kaksi loistavaa ja taitavaa jengiä, jotka pelasivat mahtavaa salibandya tunteella ja taidolla.

Kemppaisella oli myös sanansa sanottavana Steelersin Julius Aaltosen punaiseen korttiin johtaneesta tilanteesta.

-Itse en nähnyt tilannetta mistä tämä punainen kortti tuli, mutta on se silti kova päätös antaa vitonen ja ulosajo perään. Tämän kaltaisissa peleissä pitäisi antaa pelata loppuun asti, eikä heittää pihalle. Ärsyttää tämä nykyinen trendi, että annetaan punaisia kortteja ja poistetaan pelistä. Vähän pitäisi saada liimaa sinne taskunpohjalle, ettei se kortti ihan niin helposti nousisi. Muuten tuomarityöskentely oli todella hyvää, annettiin pelata kovaa ja tasapainoinen esitys muutenkin tuomareilta, päättää Kemppainen.

Myös Steelersin päävalmentaja Jani Järvisellä oli selkeät näkemykset pelin kulusta.

-Ensimmäinen erä me rimpuiltiin jotenkin mukana, mutta kyllä siinäkin kaksi ylivoimamaalia vääristeli ottelutapahtumia. Toiseen erään meidän pelikuri katosi ja pelattiin täysin LaSBin pussiin ja heidän vahvuuksillaan. Meidän tasomme laski radikaalisti, LaSB lisäsi liikettään ja syöttöketjuja ja sai sitä kautta pelinopeuden tasolle, johon me ei vaan pystytty tänään vastaamaan. Tämäkin johtui siitä, että lintsattiin meidän omasta ottelusuunnitelmasta, perkasi Järvinen omiensa otteita.

Kemppaisen tapaan myös Järvinen kiitteli ottelun vauhtia ja käänsi samalla jo katsetta tulevaa kohti.

-Kyllähän tempo oli erittäin kova, mutta se vain valmistaa molempia joukkueita kohti kevättä. Tämä myös näytti sen, että vaikka pelattiin viisi minuuttia alivoimaa, niin silti riitti vielä kolmanteen erään virtaa, pohti Järvinen.

Ottelun tilastot 

Steelers ja LaSB kohtaavat Elenia Areenalla uudelleen Teho Sport Suomen Cupin puolivälieräottelun merkeissä torstaina 3.12. klo 18.30.

Teksti: Matti Manninen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Oliko maalikooste jo jossain?
30/11/2015
?
meitsi
30/11/2015
Ei. Steelerssin tiedotus nieleskelee hetken, ennenkuin vaivautuu sen lisäämään
asd
01/12/2015
Säälittävää Steelers. Säälittävää. Maalikoostetta ulos. Pikimmiten.
Joopajoo
01/12/2015
Jopas Hämeenlinnassa kestää maalikoosteen kanssa...
VIHDOIN
01/12/2015
Nyt Steelersin sivuilla nähtävissä kooste!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.