Pirkkalan Pirkat juhli avausvoittooaan Loviisan Torin kustannuksella. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Loviisan Tor isännöi lauantai-iltana Pirkkalan Pirkkoja. Nollakerhossa ennen ottelua majaillut PirPi otti kauden avauspisteensä voittaen Torin lukemin 7-6.

Loviisa oli ottelun avauserässä edellä ja johti jo 3-0 ensimmäisellä erätauolla. Pirkat alkoivat kiriä toisessa erässä ja 40 minuutin pelin jälkeen ottelu olikin tasan 4-4.

Kolmas erä alkoi jäähyjen sävyttämänä, mutta kummankin joukkueen ylivoima oli noissa tilanteissa tehotonta. Ajassa 52.10 alkoi tapahtua. Ensin Janne Nousiainen vei Pirkat johtoon ja vain 30 sekuntia tästä, Valtteri Ikävalko lisäsi eron jo kahteen maaliin. 11 sekuntia Ikävalkon maalista, Oskari Koivisto ohjasi maalin edestä Pirkat jo 7-4 -karkumatkalle.

Tor tuli ilman maalivahtia vielä maalin päähän, mutta pisteet matkasivat Tampereelle. Näin Pirkat jättivät SB Vaasan Divarin jumbopaikalle yksinään.

Ottelun tehokkaimmat olivat Torin Jesse Tolvanen (3+1) ja Andreas Hietala (1+3). Voittajajoukkue PirPin tehokkain oli Juuso Patrikainen kahdella maalillaan. Jere Rantanen tehtaili lukemat 1+1 ja Marko Vähätalo antoi kaksi maalisyöttöä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Loviisan Torin luotsi Sebastian Freudenthal sätti omiaan etenkin asenteen puutteesta.

– Ei voida olettaa, että kaivetaan työhaalarit nopeasti viimeiselle vitoselle ja ruvetaan pelaamaan, kun sitä ennen oltiin 35 minuuttia tuolla kentällä surffailtu ja annettu kaverille noin paljon eteen. Ihan oma moka, Freudenthal kertaili lehdistötilaisuudessa.