Ulkomaat

Entinen Happee-hyökkääjä pelaa huikeaa kautta Sveitsissä – ei ainoa yllätys NLA:n syksyssä

22.12.
2015
9 Kommenttia
5
Ulkomaat
Joonas Pylsy on juuri nyt kenties Tigers Langnaun tärkein pelaaja. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch

Joonas Pylsy on juuri nyt kenties Tigers Langnaun tärkein pelaaja. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch

Sveitsin salibandyliiga NLA:ta on pelattu nyt 15 kierrosta. Niin sarjataulukon kärkijoukkueen kuin pistepörssin ykkösnimenä on tällä hetkellä yllätysnimi. Toinen sarjan kannalta, toinen suomalaisittain.

Sarjataulukon osalta yllättäjä on Floorball Köniz. Joukkue on toki tasokas, mutta se on pelannut upeamman alkukauden kuin moni osasi odottaa ja se johtaa tällä hetkellä NLA:ta, joskin tasapisteissä, 37, SV Wiler-Ersigenin kanssa. Kolmosena on Grasshoppers Club Zürich ja nelosena sarjan mustaksi hevoseksi Pääkallo.fi:n ennakossa veikkailtu HC Rychenberg Winterthur.

Chur Unihockey on odotetusti kuudes 28 pisteelllä, mutta vasta seitsemänneltä sijalta löytyy viime kauden finalisti UHC Alligator Malans, joka on pelannut odotuksiin nähden silti kehnosti, vaikka joukkue viime kaudesta heikkenikin. Janne Hulmin edustaman Malansin kurssia lähtee korjaamaan ensimmäisen kerran päävalmentajana nähtävä entinen maajoukkuelegenda Esa Jussila.

Yltääkö Markus Kulmalan UHC Uster pudotuspeleihin? Kuva: Severin Binkert / Unihockey.ch

Yltääkö Markus Kulmalan UHC Uster pudotuspeleihin? Kuva: Severin Binkert / Unihockey.ch

Viimeisestä playoff-paikasta taistelevat oletetusti UHC Grünenmatt ja UHC Uster. Kloten-Bülach Jetsillä on pieni hajurako sarjan kymmenentenä häntäpään duoon Waldkirch-St. Gallen ja UHC Thun.

Sijalta viisi löytyy kuitenkin joukkue, jossa pelaa suomalaisittain mielenkiintoisin nimi. Parhaalla kaudellaan Suomen liigassa vain vajaat 30 pistettä tehnyt Joonas Pylsy pelaa nyt toista kauttaan Tigers Langnaussa ja lähestulkoon dominoi sarjan pistepörssiä.

Pikkuvaivojen takia muutaman pelin sivussakin ollut Pylsy rikkoi oman pääsarjatason yhden kauden piste-ennätyksensä jo niin, että heilahti, sillä kasassa ovat nyt tehot 22+22=44. Eroa toisena olevaan Grünenmattin Simon Flühmanniin on kolme pistettä ja muun muassa kolmantena oleva ruotsalainen supertähti Kim Nilsson on tehnyt ”vain” tehot 22+15=37. Pörssin neljäntenä majailee Wiler-Ersigenin Jami Manninen tehoin 17+17=34.

Janne Hulmin (kesk.) Alligator Malansin kausi ei ole mennyt aivan nappiin. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch

Janne Hulmin (kesk.) Alligator Malansin kausi ei ole mennyt aivan nappiin. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch

Sveitsin keväässä on paljon suomalaisittain mehukkaita kysymysmerkkejä, joista yksi on juuri se, millaiset hirmutehot Pylsy onnistuu kauden aikana vielä iskemään. Nähtäväksi jää, saako Esa Jussila Malansin kurssin käännettyä tai mihin riittävät Mikko Hautaniemen, Kari Koskelaisen ja Niklas Niirasen Winterthurin rahkeet, kun tosipelit alkavat. Entä selviääkö Jyri Järvisen, Pauno Kajoksisen ja Markus Kulmalan UHC Uster pudotuspeleihin?

Sarja jatkuu heti uuden vuoden jälkeen 2. tammikuuta ja sitä on jäljellä vielä seitsemän kierrosta.

NLA:n pistepörssi suomalaisittain:
1. Joonas Pylsy, Tigers Langnau / 22+22=44
4. Jami Manninen, SV Wiler-Ersigen / 17+17=34
13. Mikko Hautaniemi, HC Rychenberg Winterthur / 15+13=28
23. Markus Kulmala, UHC Uster / 15+7=22
27. Tuomas Aho, Chur Unihockey / 8+13=21
31. Kari Koskelainen, HC Rychenberg Winterthur / 8+12=20
35. Niklas Niiranen, HC Rychenberg Winterthur / 9+10=19
46. Tatu Väänänen, SV Wiler-Ersigen / 5+11=16
62. Ilkka Mäkipää, Tigers Langnau / 4+8=12
65. Janne Hulmi, UHC Alligator Malans / 6+5=11
69. Markus Lajunen, Waldkirch-St. Gallen / 4+7=11
74. Riku Laaksonen, Waldkirch-St. Gallen / 8+2=10
80. Riku Kekkonen, SV Wiler-Ersigen / 4+6=10
81. Matti Taurama, UHC Thun / 3+7=10
89. Pauno Kajoksinen, UHC Uster / 4+4=8
98. Juho Miilunpalo, Kloten-Bülach Jets / 3+4=7
106. Jyri Järvinen, UHC Uster / 3+3=6

NLA:n pistepörssi kokonaisuudessaan.
NLA:n sarjataulukko.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Sanonvaa
22/12/2015
Kajoksinen palaa takasin, tuut tuut!
Huju
22/12/2015
Ben Miilunpalo huikeassa vormussa? Missä muuten Matti Vapaniemi skulaa tätä nykyä?
Näin on
23/12/2015
Pkajo on jo kansainvälisellä seurasiirtolistalla. Joukkue kyllä hieman yllätti, no Joulu on ovella.
vaasa
23/12/2015
Mikä saman joukkueen järvisellä, ei ole pelannut ainakaan viidessä viime ottelussa.
Vouhka#1
24/12/2015
Sveitsin ammattilaisliiga, jossa kaikilla pelaajilla vastuut, eikä voi kuin viime vuoden Tornin Josbassa kävellä puolustussuuntaan jos kiinnosti, on osoittanut Kajoksiselle armottomasti liian kovaksi, ja toki Suomen liigakin ilman noita Tornin legendaarisia vapaita käsiä. Tietty kuntapuolikin voinut prakata, kun treenipohjat on niin ohuet. Vai oisko kotia ikävä kun Juuan mamman lihapadat ja pääsilistykset niin kaukana.
S7
28/12/2015
Jep, kyllä säbän korkeimmat tasot alkaa jo olemaan sen verta kovia sarjoja, ettei niissä enää pärjää ilman kunnon treeniä. Perinteikäs Josba saa tehdä melkoisen ihmeen jos meinaavat vielä joskus liigassa pelata, kun ei oikein divari tasollakaan rahkeet riitä...
Horna
30/12/2015
Järvisellä kuulemma jokin isompi loukkaantuminen
VAASALLE
08/01/2016
Tuohon Järvisen tilanteeseen näyttäisi olevan unihockey.ch-sivulla vähän lisätietoa. Jos koulusaksaa oikein muistan, niin kyseessä on selkävamma ja paluusta kentille ei ole vamman luonteen takia varmaa tietoa.

Linkki uutiseen:

http://unihockey.ch/meisterschaft/sml-mnner/news/uster-trennt-sich-von-kajoksinen-16732/

Kajoksisen osalta ei uutisessa ole varsinaisesti mitään uutta.
PLAYOFFS-ENNAKKO?
16/02/2016
Homma alkaa olla taputeltu pudotuspeliparien osalta, kun enää kierros jäljellä. Jos Wiler ei häviä WaSalle viimeisellä kierroksella, niin parit on:

Köniz - Kloten
Wiler - Malans
GC Zurich - Chur
Rychenberg - Tigers

Neljännessä parissa kotietu voi vielä vaihtua. Pylsy edelleen ykkösenä pörssissä, mutta eroa kakkoseen vain piste.

Playoutien/nousukarsinnan osalta mielenkiintoa on ainakin suomalaisten osalta, Markus Kulmala pelannut hyvin loppukaudesta Usterissa mutta voittoja vain ei ole tullut ja Riihimäen Zug voitti NLB:n ja kärkkyy nousua. Tosin Riihimäki ei enää jatka ensi vuonna Zugissa, näin uutisoitiin.

Tuleeko ennakkoa?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.