Ennätystahtiaan pisteitä takova suomalainen yllätysnimi Sveitsin liigan pörssikärkenä

Joonas Pylsy takoo pisteitä hurjaa tahtia Sveitsissä. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch

Joonas Pylsy takoo pisteitä hurjaa tahtia Sveitsissä. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch
Joonas Pylsy takoo pisteitä hurjaa tahtia Sveitsissä. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch

Sveitsin salibandyliiga NLA:ta on nyt pelattu seitsemän kierrosta. Niin sarjataulukko kuin pistepörssikin näyttää tällä hetkellä varsin mielenkiintoiselta.

Viime kaudella ruostalaistähti Kim Nilsson tykitteli hurjat tehot runkosarjassa ja vei pistepörssin nimiinsä selvästi. Tämän kauden pistepörssiä johtaa kuitenkin tällä hetkellä yllättäen suomalaishyökkääjä Joonas Pylsy.

Tigers Langnauta edustava Pylsy on operoinut lähes kolmen pisteen keskiarvolla, sillä teholukemat kirjataan juuri nyt muotoon 12+7=19. Pylsyn kanssa yhtä paljon pisteitä, mutta vähemmän maaleja on tehnyt joukkuekaveri Simon Stucki (9+10=19), sekä UHC Grünenmattin Simon Flühmann (8+11=19).

Viime kaudella Pylsy iski runkosarjassa tehot 17+12=29, joten tätä vauhtia piste-ennätys niin Sveitsissä, kuin koko miehen pääsarjauralla menee rikki tällä sesongilla niin, että heilahtaa. Maajoukkueenkin mukana viime aikoina ollut Pylsy on parhaalla Salibandyliiga-kaudellaan Happeessa nakutellut tehot 16+13=29.

Erityistä tilanteessa on myös se, että Pylsyn ja Stuckin Langnau on sarjassa vasta seitsemäntenä ja duo on tehnyt joukkueensa 48 osumasta kaikkiaan 21. Flühmannin Grünenmatt sen sijaan on vasta kahdeksantena. Pistetilastoissa Grünenmattin joukkueesta korkealla keikkuu myös ruotsalainen Kalle Berglund tehoin 13+3=16.

Sarjaa johtaa tällä hetkellä GC Zürich pisteen erolla Floorball Köniziin, HC Rychenberg Winterthuriin ja hyvin aloittaneeseen Chur Unihockeyhin. Vasta sijalla viisi majailee kestomenestyjä SV Wiler-Ersigen, jonka paras pistemies on ollut Jami Manninen pistein 8+7=15. Janne Hulmin edustama UHC Alligator Malans on taulukon kuudes. Perää pitää Riku Laaksosen ja Markus Lajusen Waldkirch-St. Gallen.

NLA:n sarjataulukko
NLA:n pistepörssi

5 comments

  1. Löytyykö mistään ruotsin ja Sveitsin liigan suomalaisten piste tilannetta.

  2. Tässä swissunihockey.ch -sivuilta kerättynä suomalaiset, ekana sijoitus pistepörssissä kokonaisuudessaan. En jaksanut kerätä Ruotsin vastaavaa.

    1 Joonas Pylsy Tigers Langnau 12 7 19
    9 Jami Manninen SV Wiler-Ersigen 8 7 15
    17 Mikko Hautaniemi HC Rychenberg 7 5 12
    21 Kari Koskelainen HC Rychenberg 5 6 11
    38 Janne Hulmi UHC Alligator Malans 5 2 7
    40 Tuomas Aho Chur Unihockey 4 3 7
    40 Niklas Niiranen HC Rychenberg 4 3 7
    40 Pauno Kajoksinen UHC Uster 4 3 7
    40 Markus Kulmala UHC Uster 4 3 7
    46 Tatu Väänänen SV Wiler-Ersigen 3 4 7
    49 Markus Lajunen Waldkirch-St. Gallen 2 5 7
    61 Jyri Järvinen UHC Uster 2 3 5
    70 Matti Taurama UHC Thun 0 5 5
    75 Juho Miilunpalo Kloten-Bülach Jets 3 1 4
    80 Riku Kekkonen SV Wiler-Ersigen 2 2 4
    84 Ilkka Mäkipää Tigers Langnau 1 3 4
    92 Riku Laaksonen Waldkirch-St. Gallen 3 0 3

    Muotoilu ei ole ihan kohdallaan, mutta kaipa tuon lukemaan pystyy.

  3. Pylsy ehti olla monta vuotta Suomen kenttien parhaita pelaajia.
    Toisille ei vaan maajoukkuepaikka aukene toisille. Paidan selässä täytyisi lukea Kohonen tai Kivilehto… – tai Jari-Pekka. 🙂

  4. Pylsy on varmaan hiukan ärsyttävä pelaaja mutta Suomen TOP 3 hyökkääjä. Tulokas pakit Aho ja Järvinenkin näköjään aloittaneet aika hyvin Sveitsissä. Hulmi nousee vielä merkittävään rooliin kun kausi etenee…