Liigat

Pahasti flopannut sveitsiläisseura ampuu kovilla – maailmanmestarivalmentaja Suomesta penkin taakse

10.03.
2016
13 Kommenttia
2
Liigat
Kokenut Jarkko Rantala valmentaa ensi kaudella Sveitsissä. Kuva: Markku Taurama

Kokenut Jarkko Rantala valmentaa ensi kaudella Sveitsissä. Kuva: Markku Taurama

Sveitsin ykkösdivarin NLB:n runkosarjan selvästi tällä kaudella voittanut, mutta suoraan kolmella voitolla puolivälierissä tippunut Zug United on hankkinut ensi kauden valmentajakseen tämän kauden NST:n valmennusryhmässä päättäneen Jarkko Rantalan.

Pitkän valmentajauran NST:n naisissa ja miehissä tehnyt Rantala valmensi Suomen nuoret maailmanmestaruuteen 2011, ja Classicin peräsimessä kausilla 2012-2015 saldo oli cup-mestaruuden lisäksi SM-hopea sekä pronssi. Tammikuussa NST ilmoitti Rantalan liittyneen joukkueen valmennustiimiin videovalmentajan ominaisuudessa. Alkukaudella hän toimi kakkosdivarin PoNoVon valmennuksessa sekä NST:n juniorien kilpapuolen koordinaattorina.

Zug Unitedin urheilupäällikkönä toimiva entinen liiga- ja maajoukkuepelaaja Otto Moilanen on todella tyytyväinen Rantalan päätökseen valita Zug.

– Rantalalla on todella vahvat näytöt valmentajana 1990-luvulta lähtien, ja hän on vakuuttanut meidät henkilökohtaisissa haastatteluissa. Hän näkee ison potentaalin Zugissa ja Zugin alueen salibandyssa. Hänen valtava kokemuksensa auttaa meitä, ja hän tulee olemaan aktiivinen myös juniorivalmennuksessa auttaen sitä kautta alueen kunnianhimoisia junioreita kehittymään, Moilanen kertoo Zugin sivuilla.

Päättyneellä kaudella Zugia valmensi Arto Riihimäki, joka on Pääkallo.fi:n tietojen mukaan jatkamassa Sveitsissä toisessa seurassa. Pelaajapuolella Zugissa olivat päättyneellä kaudella suomalaisista Panu Kotilainen, Matti Vapaniemi sekä Aki Hietanen. Nähtäväksi jää, nähdäänkö Zugin paidassa myös Rantalan 17 vuotta juuri täyttänyt poika Joona, joka nakutteli Divariin tippuneen NST:n riveissä 25 peliin tehopisteet 21+5.

– Olemme keskustelleet asiasta, mutta Joonalla ei ole sopimusta meidän kanssa, Moilanen selventää Pääkallo.fi:lle.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Rantalan sopimuksen myötä vanha valmentajapari on jälleen samassa kaupungissa, kun NST:n naisia Rantalan kanssa aikanaan Lappeenrannassa valmentanut Mika Strömberg jatkaa Zugin naisten valmentajana myös ensi kaudella. Lappeenrantalaistaustaisen klaanin täydentää urheilupäällikkö Moilanen, joka on NST:n kasvatti.

Rantala kommentoi siirtoaan Zugiin Etelä-Saimaassa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Mitä Ihmettä?
10/03/2016
Miksi ruotsin liigan pistepörssin voittajasta Billy Nilssonin siirrosta Zug Unitedii ei kerrottu mitään?
Siis kamalaa
10/03/2016
MITÄ IHMETTÄLLE: NYT KOHU! MIKSI NÄISTÄ EI KERROTA! Siis täytyisihän tällaisissa uutisoinneissa kertoa kaikki Zug Unitediin liittyvät tiedot ja uutiset!
VJ
10/03/2016
Classici ei ikinä voittanut kultaa vaikka oli aika kova jengi ja NST tippui sarjasta tällä kaudella. En nyt tiedä miten "kova" valmentaja luokitellaan mutta.. :D
Palstalainen
10/03/2016
Ihan kotoisessa Liigassakin on kahdessa seurassa tapahtunut valmentajan vaihdoksia kuluvan viikon aikana, niistä ei sivustolla ensimmäistäkään mainintaa...Ilmeisesti nämä Sveitsiläiset divariseurat kiinnostavat kansaa sitten enemmän kuin kotoinen Salibandyliiga.
Joel Siltanen / Pääkallo.fi
10/03/2016
Kaikille: Meillä on ollut tällä viikolla poikkeuksellisen kiireistä ja siksi osa uutisista on julkaistu viiveellä. Tämä uutinen on ollut valmiina useamman päivän, mutta tilaa ei ole ollut juuri alkaneiden pudotuspelien vuoksi. Huomauttaisin, että aikaväli ma-ke oli poikkeuksellisen lyhyt esimerkiksi ennakoiden tekemiseen ja julkaisuun. Siihen samaan väliin osui myös Divarin välierien alkamisajankohta, joka söi myös resurssejamme. Tästä johtuen prioirisoimme resurssit ja teimme tilaa pudotuspeleihin liittyville uutisille, joka on ainakin omasta mielestäni aiheellista tässä vaiheessa kautta. Tähän lisäisin vielä, että playoutit alkavat tänään ja Ruotsinkin pudotuspeleistä oli oma pätkänsä. A-junioreiden ennakkokin (pvälierät alkavat viikonloppuna) vaatii oman huomionsa.

M-Teamin ja Kooveen valmentajista uutisoidaan kyllä viimeistään perjantaina. Kyse ei ole syrjinnästä, vaan tilanne on ollut meidänkin kannalta hankala, koska aika ei ole riittänyt ja emme ole myöskään halunneet julkaista useaa uutista kerralla, koska silloin osa uutisista olisi saattanut jäädä todella vähäiselle huomiolle. 3,5 päivän aikana artikkeleita on julkaistu yli 30.

Mitä tulee Zugiin, niin aiheeseen palataan kyllä vielä. Billy Nilssonista on tulossa oma juttunsa, mutta se ei ole tällä hetkellä prioriteettilistan korkeimmalla pallilla.
Hattu päästä
10/03/2016
Nostan hattua Joel Siltaselle ja kumppaneille. Ymmärrän hyvin kiireenne yli 30 uutista 3 päivään pienellä miehistöllä on kunnioitettava suoritus. Näitä on kaiken kaikkiaan mukava lukea näitä uutisia, vaikka siellä tulisikin jonkun tulevan divari seuran valmentaja vaihdos-uutinen vähän "myöhässä".
28
10/03/2016
Joel Siltaselle ja muille siellä ahkeroiville henkilöille tsemppiä.
Teette todella paljon töitä salibandin eteen Kiitos.
S7
10/03/2016
VJ:lle Eihän Rantala valmentanut nakkisormia, jonkun epämääräisen videovalmentaja pestin perusteella ei kande teilata... Ja Jakke sentään voitti Clasussa jotain ja parit mitallit. Sinällään jos hyvä valmentaja mitataan vaan kullissa, niin eihän noita montaa Suomessa ole = suurin osa paskoja...
Mikko
10/03/2016
Kyllä pääkallo saa hieman katsoa peiliin, ei se juttujen määrä vaan ajankohtaiset asiat ja asiallinen juornalismi. Tätäkin sivustoa katsoo, niin kaiken maailman takaisinheittotorstaita ja muuta on, sekä jonkun pelaajan polvea raportoidaan. Juornalismiin kuuluu, kattava ja asiallinen juttujen teko. Tässä tullaan median suurimpaan ongelmaan, kerrotaan juttuja jotka jo tiedetään. Vähemmän juttuja enemmän sisältöä.
JZ
10/03/2016
"Hyvä valmentaja mitataan vain kullissa", mielestäni tän keskustelun keskeisin sisältö.
Hmm
11/03/2016
Mielenkiintoinen logiikka, että ajankohtaisia uutisia julkaistaan viiveellä.
Proffa
12/03/2016
Hyvään journalismiin kuuluu, kaiketi myös kieli opin, ja oikein kirjoituksen hallinta, ja oikea käyttö.

Kuten Siltanen totesi, Suomessa on liigan playoffit ja -outit, Divarin playoffit, nuorten playoffit ja ties mitkä parhaillaan käynnissä, niin eikös siinä ole ajankohtaista aihetta kerrakseen? Veikkaan, että tekin nillittäjät mieluummin luette ensimmäisten otteluiden tuloksista tuoreeltaan. Vai onko kiva kertoa siitä koko ottelusarjan jo päätyttyä? Valmentaja- ja pelaajasiirroista on totta kai myös hienoa lukea, mutta eivät ne päivän päälle ole. Iltalehti ja kumppanit saavat vapaasti julkaista kolmessa tunnissa sen 30 uutista, mutta niistäkin luettavia on vain kolme... Siltasella oivat perustelut!
Lassi Lahtinen
17/03/2016
Teette pääkallon toimitus loistavaa työtä mielestäni . Kiitos !!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.