Liigat

Repeääkö Lahden Suurhalli liitoksistaan? Veriviholliset kohtaavat ensi kertaa Salibandyliigassa

18.11.
2016
8 Kommenttia
0
Liigat
LaSB on ollut Hämeen derbyissä niskan päällä. Kuva: Jari Turunen.

LaSB on ollut Hämeen derbyissä niskan päällä. Kuva: Jari Turunen.

LASBin ja Steelersin väliset paikalliskamppailut ovat viime vuosina nousseet suomalaisessa salibandyssa isosti esille. Lauantaina joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa korkeimmalla tasolla, Salibandyliigassa.

Ottelu pelataan Lahden Suurhallissa lauantaina 19.11. kello 18:30. Ennen ottelua LaSB on kerännyt liigassa seitsemän pistettä saldolla kolme voittoa, yksi tasapeli ja kuusi tappiota. Steelersin vastaava lukema on 1-1-7 ja kolme pistettä.

LASB tarjoaa kattavaa tilastoennakointia otteluun nettisivuillaan. Tähän artikkeliin on poimittu mielenkiintoisia detaljeja kyseisestä statistiikkakatsauksesta.

LASB ja Steelers pelasivat ensimmäisen kerran samalla sarjatasolla kaudella 2013-2014 miesten Divarissa. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet viimeisen kolmen vuoden aikana 12 kertaa. Tilastossa on mukana kuusi Divarin runkosarjaottelua, viisi Divarin pudotuspeliottelua sekä Suomen Cupin ottelu viime kaudelta.

Heikki Hätönen johtaa derbyjen pistepörssiä. Kuva: Jari Turunen.

Heikki Hätönen johtaa derbyjen pistepörssiä. Kuva: Jari Turunen.

LASB on voittanut kamppailuista kahdeksan. Steelers on juhlinut voittoa neljästi. Joukkueiden välisissä kohtaamisissa on tehty yhteensä 138 maalia (keskimäärin 11,5 maalia/ottelu) ja otteluista viisi on ratkennut maalin marginaalilla. Näistä viidestä kolme on päättynyt jatkoaikaratkaisuun. Kahden maalin erolla voittaja on löytynyt kuusi kertaa. Vain kerran ero on ollut yli kaksi maalia.

Otteluissa on jaettu yhteensä 113 rangaistusminuuttia (LASB 64min ja Steelers 49min). Ylivoimamaaleja on nähty 16 kappaletta. LASB on viimeistellyt niistä kuusi, Steelers 10. Kahdesti maalia on juhlittu onnistuneen rangaistuslaukauksen päätteeksi – molemmilla kerroilla Steelersin toimesta. Alivoimamaaleja on tehty kolme kappaletta – kaikki LASBin viimeistelemiä.

LASBin maalivahdeille on merkattu kolmen vuoden aikana keskimäärin 22,16 torjuntaa per ottelu ja Steelers-vahdeille 22,58. Torjuntaprosentit ovat LASB 79,9% ja Steelers 79,2%. Yhdessäkään ottelussa maalivahtia ei ole vaihdettu kesken ottelun.

Tehopisteitä on kirjauttanut kaikkiaan 38 eri pelaajaa, joista maalin makuun on päässyt 32. Derbyjen maalikuningas on Heikki Hätönen 15 osumalla. Tino Nivala on tarjoillut 13 maaliin johtanutta syöttöä. Paikallisvääntöjen jäähykuningas on Julius Aaltonen 27:llä rangaistusminuutilla.

Pistepörssin TOP10:
Heikki Hätönen 15+9=24
Ville Lastikka 13+10=23
Tino Nivala 10+13=23
Nico Jonaeson 8+9=17
Rasmus Kainulainen 7+10=17
Justus Kainulainen 9+3=12
Tuomas Mikkola 6+6=12
Roope Kainulainen 5+6=11
Matti Korhonen 5+4=9
Jarno Mäkinen 5+4=9

Yleisömäärien kehitys LASBin ja Steelersin välisissä otteluissa.

Yleisömäärien kehitys LASBin ja Steelersin välisissä otteluissa.

LASBin ja Steelersin välisiä derbyjä on pelattu neljässä eri hallissa. Ensimmäinen pelattiin Iittalassa vuonna 2013 ja seuraava vuodenvaihteen jälkeen Lammilla Hakkalassa. Ensimmäisenä vuonna yleisömäärät eivät olleet vielä nelinumeroisia, mutta tonni paukkui rikki heti kauden 2014-15 avausottelussa Elenia Areenalla. Sen jälkeen jokainen joukkueiden välinen kohtaaminen on vetänyt katsomoon yli tuhat silmäparia. 12 paikallisottelussa on käynyt yhteensä 15801 katsojaa – keskimäärin 1316 katsojaa per ottelu.

Divarin yleisöennätykset ovat LASBin nimissä. 4.1.2015 Lahden Suurhallissa pelattu Divarin runkosarjaottelu LASB-Steelers veti lauteille 1335 katsojaa, joka on Divarin voimassa oleva runkosarjan yleisöennätys. Pudotuspelien ennätys kirjattiin 25.3.2016 lukemiin 2600 katsojaa, kun Elenia oli myyty loppuun jo tuntia ennen viidennen finaalin alkua.

LASBin kattavampi uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Latua
18/11/2016
Ei repeä.
littipeukku
18/11/2016
Hieno tuo taulukko mistä näkee yleisömäärien nousun!
juippi
18/11/2016
Kyllä repee. Ja täydet pisteet pojille movenber kamppaniasta. Käy katsomassa LASB edustus facebookista. Saa kyllä synkänkin päivän piristymään.....Tino se aito....
Makumeni
18/11/2016
Ei tosiaan repeä. Viime kauden finaalit olivat eri asia kun sillon taisteltiin sarja paikasta. Sekin osoittautui sitten fiaskoksi, kun molemmat pääsi joka tapauksessa . Ei paljon kiinnosta enää :D
Juhuu
18/11/2016
Kyllä täyttyy halli ja toivottavasti paljon "Tinoja" katsomoissa. Hieno kampanja.
Tieto
18/11/2016
Repee tai ei. Aika makee juttu tolle HML Lahti seudulle! Näitä lisää.
S7
18/11/2016
Tsiisus mikä meno, jos nyt hylätään omat! No tuskin yleinen mielipide toi.
Haloo
19/11/2016
Kyllä repee. Lahti on tähän asti ollut salibandyn kehitys alue. Nyt täällä on PHSB:n junioritoiminta ja LASBin liigajoukkue! Molemmat huikeita menestystarnoita!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.