Liigat

Video: Salibandyliiga julkaisi makasiiniohjelmaa viisi vuotta sitten – tältä se näytti

17.11.
2016
0 Kommenttia
3
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Mika ”Amu” Ahosella oli komea playoff parta keväällä 2011. Kuva: Kuvakaappaus videolta

#Takaisinheittotorstaissa palataan tänään viisi vuotta ajassa taaksepäin. Kaivoimme Salibandyliigan Youtube-arkistoja, ja saimme käsiimme kullanarvoista materiaalia vuosilta 2011 ja 2012.

Kyseessä ovat Salibandyliigan videoreportaasit, joita tehtiin vuoden ajan keväästä 2011 kevääseen 2012. Videoreportaasien toimittajana toimi Timo Mäkynen, joka on kirjoittanut salibandysta muun muassa Salibandylehteen, Urheilusanomiin (myös nykyisin) ja luonnollisesti myös Pääkallo-printtilehteen sekä verkkojulkaisuun. Mäkynen on yksi Pääkallon perustajajäsenistä, ja osallistuu edelleen ajoittain verkkojulkaisemiseen. Videot on kuvannut Mikko Hyvärinen, joka on toiminut menneinä vuosina myös salibandykuvaajana.

Videosarja käynnistyi keväällä 2011, ja keskittyi pääosin tuon vuoden pudotuspelien perkaamiseen. Mukana on pelaajien ja valmentajien haastatteluita sekä TOP-listauksia. Lopusta löytyy myös kevennyksenä pilalle menneiden otosten osio.

Syskyllä 2011 videosarja kehittyi edelliseltä kaudelta, ja jaksoja julkaistiin kaikkiaan yhdeksän. Katsauksissa käsiteltiin ajankohtaisia aiheita, ja sisältö oli edellistä vuotta monipuolisempaa. Jutuissa käsiteltiin muun muassa Tampereen salibandyn ristiriitoja, Salibandyliigan joukkuemäärää, joukkueiden sen hetkistä virettä ja esimerkiksi sitä, että siirtyykö Mika Kohonen SPV:n riveihin.

Eräänlainen klassikko on myös maalivahti David Rytychin kypäräkameravideo. Mukana oli myös monta hienosti toteutettua TOP-listaa, joita kelpaa katsella myöhemmin. Kaikkien videoiden yhteydessä on kuvaus videon sisällöstä.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan videosarja päättyi aikoinaan tekijöiden siviilikiireiden ja resurssipulan vuoksi.

Kevät 2011:

Viikkoraportti 17.3. 2011

Jakson sisältö: Salibandyliigan pudotuspelien viikkoraportissa seurataan kevään 2011 pudotuspelien etenemistä. Kerran viikossa julkaistavan ohjelman ensimmäisessä osassa ovat tapetilla mm. puolivälierien käänteet ja haastattelussa on SPV:n Tommy Koponen ja Petri Manninen.

Viikkoraportti 23.3. 2011

Jakson sisältö: Salibandyliigan pudotuspelien viikkoraportin toisessa osassa kuullaan maajoukkueen päävalmentajan Petri Kettusen mietteet käynnissä olevista pudotuspeleistä ja ennakoidaan välieriä. Ääneen pääsevät myös Oilersin valmentaja Akseli Ahtiainen ja puolustaja Patrick Wardi.

Viikkoraportti 31.3. 2011

Jakson sisältö: Salibandyliigan viikkoraportissa pureudutaan peräti kahdeksatta mestaruuttaan 2000-luvulla metsästävään kestomenestyjä SSV:hen. Kaksinkertaisista maailmanmestareista Tero Tiitu kertoo yllättävän näkemyksen, miten kaikkien liigajoukkueiden pitäisi pelata ja pohtii ulkomaiden houkutuksia. Harri Forsten raottaa mitä hän ja muut SSV:n kokeneet pelaajat miettivät uransa jatkosta. Ohjelmassa esitellään myös ehdokas Vuoden tuuletukseksi ja huhuillaan SSV:n uusien vahvistusten perään.

Viikkoraportti 5.4. 2011

Jakson sisältö: Tällä viikolla luvassa on kauniita TOP5-maaleja ja näytetään TOP5 ei-niin-hienoista-suorituksista. Salibandyliigan neljännessä viikkoraportissa listataan lisäksi asiat, mitkä ratkaisevat finaalisarjan SSV-SPV sekä kerrataan miesten maajoukkueiden uudet valmennusnimitykset.

Viikkoraportti 14.4. 2011

Jakson sisältö: Sarja päättyy. Pudotuspelien viimeinen viikkoraportti käsittelee finaalisarjaa SSV-SPV. Lisäksi nostetaan esille viikkoraportin saamia siirtohuhuja ensi kautta ajatellen. SSV vei kolmannen finaalin (ti 14.4.) jatkoajalla 9-8 ja valmentaja Mika Ahonen vertaa finaalia pingikseen. SPV:n Tatu Väänänen kertoo, että kolmannesta finaalista jäi kiukkua. Kun Tuukka Kiviranta on vauhdissa, niin välillä valot sammuu. Nyt myös hallista.

Mokat:

Kausi 2011-2012:

Jakso 1: Mansen herruus

Jakson sisältö:Salibandyliigan kauden 2011-12 avauskatsauksessa Kooveen Arto Riihimäki paljastaa, että ”Yhdelle Classiciin siirtyneelle ei tarjottu edes sopimusta”. Lauri Hannelius Tampereen siirroista: ”En usko, että siltoja on poltettu”. Lisäksi käydään läpi sija-arviot Salibandy-lehdestä ja Pääkallo.fi:stä, kuntopuntari sekä nähdään Top 5 – rangaistuslaukaukset.

Jakso 2: Poika saunoo messuilla

Jakson sisältö: Salibandyliigan kauden 2011-12 toisessa katsauksessa SSV:n manageri Kurt Westerlund vastaa kovaan kritiikkiin mestaruusjuhlinnastaan. Poika (saunoo) hitin tehnyt muusikko ja urheilumies Poju eli Pasi Heinonen kertoo Alivoimamaali-biisin videon teosta maailmanmestari Mikko Kohosen kanssa ja kaipailee Salibandyliigaan uutta mestaria. Hyökkääjä Petri Halonen on sitä mieltä, että maajoukkueeseen valittiin kaksosista vahingossa väärä Halonen. Kuntopuntarissa listataan nousussa ja laskussa olevat joukkueet. TOP5:ssa tällä kertaa alivoimamaalit.

Jakso 3: Kypäräkamera, Goalie helmet cam

Jakson sisältö: Salibandyliigan kauden kolmannessa katsauksessa nähdään hienoa kuvamateriaalia, kun toimitus asensi kameran Tshekin maajoukkueen maalivahdin David Rytychin kypärään. Katsojat pääsevät näkemään hidastuksineen, miltä nopea laji näyttää maalivahdin silmin. Maalivahtien teemajaksossa päävalmentaja Seppo Pulkkinen ja kakkosvahti Ville Puro kertovat Happeen maalivahtivalinnoista. Katsauksessa listataan myös alkukauden viisi parasta maalivahtia ja kuntopuntarissa tuttuun tyyliin kuumat ja kylmät joukkueet. TOP5:ssä maalivahtien torjunnat. / A small Camera was installed to goalie David Rytych´s helmet. Unique headcam footage. How does the floorball look like from the goalie perspective? Also TOP 5 saves.

Jakso 4: Seinäjoen Peliveljet, Mika Kohonen ja reissumiehet

Jakson sisältö: Nähdäänkö Mika Kohonen Salibandyliigassa ja Seinäjoella kaudella 2011-12? Vuoden 2011 toiseksi viimeisessä Salibandyliigan videokatsauksessa perehdytään SM-hopeamitalistin, Seinäjoen Peliveljien, tekemisiin. Joukkueen harjoituksiin Seinäjoelle reissaa kaksi autollista miehiä Jyväskylästä ja matkan varrella on tapahtunut vaikka mitä… Valmentaja Tommy Koponen paljastaa, missä pelaa liigassa ja Divarissa onnistunut farmipelaaja Tommi Ahola helmikuun siirtorajan jälkeen. TOP5:ssa Kuukauden pelaajan, Nokian KrP:n Henri Johanssonin, marraskuun maaleja. / TOP5 goals by Henri Johansson.

Jakso 5: Alkukauden puheenaiheet ja onnistujat

Jakson sisältö: Salibandyliigan vuoden viimeisessä videokatsauksessa käydään läpi liigan alkukauden puheenaiheet ja nimetään alkukauden parhaat pelaajat. TOP5:ssa alkukauden näyttävimmät suoritukset.

Jakso 6: Pitäisikö Salibandyliigan joukkuemäärää vähentää?

Jakson sisältö: Vuoden 2012 ensimmäinen Salibandyliigan katsaus kävi kysymässä mielipiteitä pelaajilta, valmentajilta ja yleisöltä, pitäisikö Salibandyliigan joukkuemäärää nykyisestä 14:sta vähentää. Loviisan valmentaja Iiro Parviainen kertoo näkemyksensä Tuomas Savukosken pelikiellosta ja kontaktista tuomari Tommi Järventaustaan. Tilannetta kelataan videolla. Mukana myös muita vuodenvaihteen puheenaiheita, Suomen cupin ennakko sekä kuumat ja kylmät.

Jakso 7: Maajoukkueen kuulumiset Joensuun turnauksen alla

Jakson sisältö: Suomen salibandymaajoukkeen päävalmentaja Petri Kettunen ennakoi Salibandyliigan videokatsauksessa Joensuussa 4.2.2012 pelattavaa Ruotsi-ottelua. Mukana myös miesten ja naisten Suomen cupin finaalien huippuhetket.

Jakso 8: Petteri Nykky, yleisömäärät ja runkosarjan parhaat pelaajat

Jakson sisältö: Salibandyliigan videokatsauksessa tavataan entinen Suomen salibandymaajoukkueen ja nykyinen Sveitsin maajoukkueen valmentaja Petteri Nykky. Hän kertoo mielenkiintoisia näkemyksiä mm. Suomen ja Sveitsin maajoukkueista, Salibandyliigasta ja loppuvuodesta julkaistusta kirjasta Alkemisti – Petteri Nykyn tarina. Jaksossa keskustellaan myös Salibandyliigan yleisömääristä Classicin Pasi Peltolan kanssa ja listataan runkosarjan TOP5-pelaajat.

Jakso 9: Pekka Nieminen lupaa 9 nollapeliä

Jakson sisältö: Kauden 2011-12 pudotuspeliennakko. Kauden yhdeksännen jakson kunniaksi Classicin Pekka Nieminen lupaa pudotuspeleissä yhdeksän nollapeliä. Jaksossa käydään läpi pudotuspelien suosikit ja haastajat. Ääneen pääsee myös puolustaja Mika Savolainen. Runkosarjan päättyessä TOP5:ssä kauden parhaat suoritukset eri kategorioissa.

Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan vuosien takaa? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

HUOM. Aiemmin kaikki Pääkallo.fi:n takaisinheittotorstaihin liittyvät artikkelit löytyivät linkkeinä artikkeleiden perästä. Nykyisin kaikki yli 30 salibandyhistoriaan liittyvää artikkelia löytyvät etusivumme kautta ”Takaisinheitto”-osion alaisuudesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.