Liigat

Kilpailuvaliokunnan päätös – liigaottelussa ratkotaan myös Suomen Cupin välieräpaikka

03.12.
2016
46 Kommenttia
0
Liigat
Classic isännöi Happeeta miesten Suomen Cupin puolivälierissä, Kuva: Esa Takalo

Classic isännöi Happeeta miesten Suomen Cupin puolivälierissä, Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigan Happee ja Classic kohtaavat Suomen Cupin puolivälierissä joulukuussa. Joukkueilla on keskinäinen kohtaaminen samoihin aikoihin Salibandyliigassa, joten joukkueet anoivat liiton kilpailuvaliokunnalta mahdollisuutta pelata ottelussa sekä Cupin välieräpaikasta että liigapisteistä.

Kilpailuvaliokunta hyväksyi anomuksen, ja joukkueet kohtaavat maanantaina 19.12. siten, että ottelussa on kaksi erilaista panosta. Tämän vuoksi on huomioita muun muassa seuraavaa:

Huomioitavaa on, että jatkoajat ovat liigassa ja Cupissa eri pituiset (5 ja 10 min). Mikäli ottelu menee jatkoajalle eikä ratkaisua tule ensimmäisen 5 min aikana, pelikelloa ei pysäytetä ajassa 65.00 mahdollisen maalitilanteen vuoksi. Liigaottelun tulokseksi jää ajan 65.00 tilanne. Ottelussa tulee olemaan toimitsijaesimies, joka tarvittaessa auttaa erotuomareita ajan 65.00 lähettyvillä tehdyn maalin tulkinnassa. Ottelusta tulee tehdä tulospalveluun omat tilastoinnit sekä liigaottelun ja Cupin ottelun osalta.

Ote päätöksestä:

Miesten Salibandyliigan joukkueet anovat mahdollisuutta pelata 19.12. Classic-Happee liigaottelun yhteydessä myös Teho Sport Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu.

Päätös: Anomus hyväksytään. Sarjajärjestäjä antaa tarkemmat toimintaohjeet joukkueille ja erotuomareille.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan päätös ei ole ainutkertainen, vaan näin on toimittu ainakin kaksi kertaa aikaisemmin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
HM
03/12/2016
Täysin käsittämätöntä. Kunnolla kustaan taas lajin ja etenkin cupin uskottavuuden päälle, kiitos siitä liitto, classic ja happee
Osku
03/12/2016
Vitsi mitä pelleilyä! Tässä siis liiton mielipide Cupista? Parempi lopettaa koko homma.
postuumi mestaruus
03/12/2016
Ei oo pokkaa heittää mestaruutta pöydälle myös?! Ehdollisena tottakai niin, että tämän ottelu voittaja nostaa kannua välierän jälkeen jos classic ja happee ovat välieräparien voittajat. Muissa tapauksissa superfinaali ratkaisee.
Sapsu4
03/12/2016
Käsittämätöntä!! Ei onnistuisi missään muussa palloilulajissa...Pitäiskö tuo Cup lopettaa, jos arvostus on tuolla tasolla??
ööö
03/12/2016
Itkuparku, Mitä te menetätte jos ne pelataan samassa ottelussa, Järkevä ratkaisu. Loukkaantumis vaara pienenee. SM tärkeämpi. Kuka olisi paikalla molemmissa otteluissa ? Koskee itkijöitä.
Öö:lle
03/12/2016
Sinä vasta pelle olet, tämä on arvostusasia. Loukkaantumisvaara, hah hah. Tässä lajissa kyllä puuhastelua riittää.
Vorssa68
03/12/2016
Yhtä hyvin voitaisiin jättää classicilta ja erviltä muutama peli väliin kun heidän pelaajia pelaa niin paljon maajoukkueessa... ei hyvää päivää. Voisko niitä runkkareita suunnitella niin että näin ei ehkä pääse käymään?!
Vennamo
03/12/2016
Eikö olisi parempi jättää koko cup ja koko liiga pelaamatta niin kaikki säästäisivät rahaa ja aikaa? Täydellistä puuhastelua, onnea kabinettiin toivottavasti sauna on ja pysyy lämpimänä ja nyt jäi cupista ainakin tuomarirahat saunailtakassaan
Tampere
03/12/2016
Mitä tähän nyt sanois? Cupin pelissä olis 100 katsojaa, liiga pelissä 1000 katsojaa. Ei noi cupin pelit kiinnosta ketään, finalia pois lukien. Sekin riippuu ketkä pelaa vastakkain. Varmaan ihan ok ratkaisu. Muistelen jotain Classic-Spv välierää missä toi just 100 katsojaa. Mitäs se kellekkään kuuluu jos nämä kaksi haluaa homman ratkaista näin.
Osku
03/12/2016
Olisi kiva tietää miten päätös tästä on syntynyt. Classic ja Happeen sopineet tästä ensin keskenään ja sitten joku yksi tyyppi liitossa mennyt pienissä perjantain saunakaljoissa hyväksymään tämän. Vaiko onko liitossa oikeasti tehty tällainen cupin arvostuksen tappava päätös? Onnea vaan Lasbille cupin peliin.
ööö
03/12/2016
Voitte ihan oikeasti jättää katsomatta cupin pelejä tai liigapelejä jos se on teidän mielestä on niin kamalaa. Joukkueet sopineet liitto hyväksynyt. Jotain epäselvää. Säästätte rahat. Molempien joukkueiden pelaajia MM-kisoissa. Yksi peli vähemmän helpottaa kummasti palautumista.
Osku
03/12/2016
Ööö, niin siis kaikki on ok, jos kukaan ei katso peliä! Eli niille joukkueille joiden pelaajia on majussa pitää antaa erilaiset mahdollisuudet pelata pelejä? Pitäiskö niille antaa myös SM-sarjapisteet lisää sillä perusteella kuinka monta majupelaajaa mistäkin joukkueesta on? Eikö joukkueiden yhdenvertaisuus merkitse Salibandy sää mitään?
HAH
03/12/2016
ÖÖÖ sinäpä sen sanoit. Helpottaa kummasti kummankin joukkueen palautumista, epäreilua muille cupiin osallistuville liigajengeille, he eivät saa yhtä peliä "helpotusta". Jos kerta osallistuu Cupiin niin silloin ottaa tälläisen tietoisen riskin lisärasituksesta. Nyt meni täysin pelleilyksi
Osku
03/12/2016
*salibandyssä* prkle!
Ööö;lle
03/12/2016
Olisi kiva tietää kuka olet, kyllä olet pihalla?
#51
03/12/2016
USKOMATONTA, SIIS MITÄ PASKAA!
ööö
03/12/2016
Hyvä Osku. Montako liiga peliä muut joukkueet pelaa maaottelu tauon aikana? Ja viimeisille, et sillä tiedolla tee mitään. 19.12 olen paikalla.
Tampere
03/12/2016
Mikä ongelma tässä nyt on? Kertokaa nyt herranjumala.
On maju pelaajia, ok. Homma menee lähestulkoon tasan, väsyneitä ukkoja molemilla. Vaikuttaako tää nyt muitten joukkueitten menestykseen cupissa vai mitä v....a!?
ööö
03/12/2016
Niin kuin viisi finaalia, Ennen viime vuotta.
ööö
03/12/2016
Enemmän panosta pelissä. Kaksi pinnaa liigassa ja mahdollisuus voitta 10 00. Viihdyttävämpää peliä.
Osku
03/12/2016
Mitä vi**un sillä on väliä montako peliä pelataan majutauon aikana? Etkö sää tajua että järjestelmä ei ole kaikille sama? Ei majupelien perusteella voi antaa kenellekään etuasemaa liigassa eikä cupissa. Mikä tässä nyt on niin vaikeaa ymmärtää?
ööö
03/12/2016
Mikä siinä on sulle ongelma jos ratkaistaan yhdessä ottelussa kaksi asiaa, jos se käy molemmille joukkueille?? Kyllä mää ymmärrä, mutta en tajuun, sun poinnttia ;D
OIKEESTI
03/12/2016
Nyt tulee itku. Mikä etu tulee jos ei pelatakkaan 2 päivänä peräkkäin? Tuleekos kaikille joukkueille 4 pelin viikkoja liigassa? Alkukaudesta toisille tullut ja toiset huilaillut, jotain eroo tähän?
Osku
03/12/2016
Nyt puhutaan yhdenvertaisuudesta. Miksi jotkut joukkueet voivat hoitaa pelit yhdellä kertaa ja toiset joutuvat matkustamaan pitkälle. No, ehkä en ymmärrä salibandyn ajatusta yhdenvertaisuudesta tarpeeksi, ehkä liitolla on parempi käsitys tästä.
Heikki
03/12/2016
Täällä nyt taas huutelee tyypit joilla ei ole mitään tietoa liigapelaamisesta ja sen vaatimuksista. Turha tulla huutelemaan cup arvosta tai arvottomuudesta, jos joukkueet ovat itse pyytäneet järkeä käytettävän. Kun kahtena peräkkäisenä sunnuntaina olet kotona kolmen aikaan yöllä ja heräät aamulla kuudelta töihin, niin kyllä sitä ihmettelee mitä järkeä on pelata samaa jengiä vastaan samassa hallissa peräkkäisinä viikonloppuina ja toinen niistä tyhjillä katsomoilla, kun lopputulokset voi hoitaa yhdelläkin pelillä. Kyllä se on cupin arvottomuuden osoitusta pakottaa ottamaan tonnin kulut yhdestä pelistä ja päälle vielä pelaajille turhaa kiusaa. Nyt tässä kyseisessä tapauksessa ei ihan esimerkin mukainen tilanne, mutta ei se nyt hirveästi siitä jää. Noi maaotteluista palautumiset nyt on ihan höpö höpöjä. Pitää treenata, että jaksaa pelata.
Osku
03/12/2016
"Turha tulla huutelemaan cup arvosta tai arvottomuudesta, jos joukkueet ovat itse pyytäneet järkeä käytettävän." En jatka tästä arvostusasiassa enempää jos joukkueet on liiton linjauksen kanssa samaa mieltä. Lopetetaan tämä Cup-pelleily sitten kokonaan.
ööö
03/12/2016
En kerennyt reagoimaan että viikko väliä, siinä ajassa palautuu.
ööö
03/12/2016
Anteeksi nyt Osku, mutta mitä sinä menetät kun C ja H pelaavat näin yhteisymmärryksessä? Ja muut joukkueet. Toinen putoo toinen jatkaa. Jos vaikka mainostettaisiin että, Suomen cupin yhteydessä pelataan samalla liiga ottelu. Helpottaisiko se?
Nii
03/12/2016
Vaikka olisi 5 katsojaa ja jos näin on suunniteltu cupin ohjelma niin ei sitä kyllä voi muuttaa..
Osku
03/12/2016
ÖÖÖ, sää et nyt ymmärrä mun periaatetta. Miksi jotkut joukkueet saa pelata cupissa eri tavalla? Miksi Lasbin pitää mennä pelaamaan oma cupin peli jonnekin muualle. Liiian vähän majuapelaajia, vai?
Suurempi kuva
03/12/2016
Herranlattas kun on mielensäpahoittajia. Kertokaa mitä tämä on keneltäkin muulta pois kuin Classicin ja Happeen pelien seuraajilta? Nyt on yksi suurempi peli jossa on panosta, kuin erillinen sarjapeli ja Soumen cupin peli. Suomen Cupin arvostushan nähdään jo siitä että mukana on 6 liiga joukkuetta ja VAIN 2 divari joukkuetta. Oma arvostukseni LASB:a kohtaan kyllä meni tänään laadukkaasta twitter itkusta. Ottakaahan nyt jokainen opiks, et aina voi asioita sopia ja yrittää tehdä parempia tapahtumia seuraajille, jotta saadaan lajia otsikoihin. Tässä edellä olevista kommenteista nähdään miten lapsenkengissä ollaan.

Itse annan pisteet Classicille ja Happeelle tästä. Varsinkin mr Peltoselle, joka suurella todennäköisuudella asian on ehottanut aluksi
Heikki
03/12/2016
OSKU hei, voihan LaSb ja Nibacoskin sopia, että ne pelaa sarjapelin samalla.......... eiku siis....... nehän pelaakin eri sarjoissa. Siksihän LaSb ei voi tehdä samalla tavalla. Urpo.
ööö
03/12/2016
Pääkallon tietojen mukaan on aikaisemminkin toimittu näin. Luki jutussa.
common law
03/12/2016
Miksi liigassa sitten pelataan kaksi kertaa samaa joukkuetta vastaan? Voiko joukkueet tuon liiton linjauksen mukaisesti sopia, että pelaavat vain kerran ja voittajalle annetaan neljä pistettä?
Uskomatonta puuhastelua.
03/12/2016
Aivan käsittämättömiä päätöksiä. Turha puhua otteluruuhkasta, väsymyksestä loukkaantumisriskeistä.

Miksi cupin järjestäjätkään ei pidä cuppia minkään arvoisena? Sarjapelit ja cup ovat kuitenkin kaksi täysin erillistä kilpailua.

BB-88 pelasi 2.div sarjapelin 15.10 la klo 18 Savonlinnassa
Suomen Cupin 4.kierros pelattiin 16.10 klo 11:30 Helsingissä.

Ei ole järkevää tämäkään.

Lopetetaan koko roska.
Oululainen
04/12/2016
Kuinka tyhmä pitää olla että Jyväskylä - Tampere väliltä olettaa joukkueen olevan kolmelta yöllä kotona :D huutonaurua! Oulussa vedetään usein suoraan bussista töihin, joten pelien yhdistämistä on turha argumentoida jos "vähän väsyttää".

Sen sijaan liitto itse polkee cupin arvostusta melko ronskisti. Kai tuon voisi samantien lopettaa?
Jeppe
04/12/2016
Mä oon todennäköisesti täydellisen kujalla, kun en ymmärrä tätä itkua en sitten yhtään. Tässähän on käytetty sitä kuuluisaa maalaisjärkeä ja vielä onnistuneesti. Tässä ei vähennetä cupin arvoa yhtään, vaan lisätään sitä. Ottelun panoshan on suurempi kuin tavallinen cupin peli? Tuskin tässä mistään fyysisestä rasituksestakaan ole kysymys, ehkä taloudellisesta, todennäköisesti kuitenkin ollaan ihan vaan katottu peiliin ja kysytty et "onko tässä nyt mitään järkeä". Fiksu veto Clasu ja Happee!
Keke
04/12/2016
Ottamatta yhtään kantaa päätökseen niin ei tämä ihan tavatonta ole muissakaan lajeissa. Muistan 2000-luvun alussa kun Fc Jazz ja Fc Lahti kohtasivat Veikkausliigassa niin pelissä oli samalla Suomen Cup panos mukana.
CUPJUNA
04/12/2016
Hei älkäähän nyt itkekö. Tulishan siinä mahdollisesti finaali mukaan lukien kolme (3) ottelua jommalle kummalle. Ihan hyvä että otetaan niistäki vielä yks pois ettei vaan rasitu liikaa. Kuinkahan korkealle joukkueetkaan arvostaan mahdollista cup voittoa..
''No voitettiin välierä ja nyt tää.. ja lähetään saunoon..''

Jotain. On. Tehtävä. Muuten voidaan haudata koko sonta.
Minä tiedän...
04/12/2016
...mitä on tehtävä.On annettava potkut liigan ja cupin otteluohjelman tekijälle.
Heikki
05/12/2016
Mietin viitsinkö vastakommentoida OULULAISELLE. Ajattelin ensin, että en viitsi kun ei se kuitenkaan ymmärrä. No jos tarpeeksi yksinkertaisesti kirjoittaa, niin saattaahan tuo ymmärtääkin. Laitoin lauseen "Nyt tässä kyseisessä tapauksessa ei ihan esimerkin mukainen tilanne, mutta ei se nyt hirveästi siitä jää" juuri sen takia, että välimatka ei päätä huimaa. Pointti on se, että kyllä näissäkin asioissa voidaan järkeä käyttää. Juuri Oulun takia tulee noita aamu kolmelta kotona matkoja ja olisikin parasta jos OLS suljettaisiin sarjasta. Joensuusta jo päästiin, joten hyvällä tiellä ollaan. Jos OULULAINEN on niin huolissaan cupin arvostuksesta, niin kerrotko miksi OLS ei ole osallistunut cupiin? Nimim. Miksi suomalaiset ei enää osaa lukea.
Tuomari
05/12/2016
Typerä ja epäreilun tuntuinen päätös on antaa helpotusta joillekin joukkueille, näiden kahden joukkueen osalta erittäin hyvä ratkaisu.
Jos tämä on se linjaus minkä liitto asettaa niin jatkossa varmasti myös muiden käytettävissä tämä malli.
Suurin ongelmahan tässä on vain se eriarvoisuus mutta linja se on tämäkin ja pakko jatkossa hyväksyä muille sama järjestely jotta eriarvoisuus ei pääse toteutumaan. Nythän tässä on vasta aseteltu linjaukset miten voi toimia.
ongelma?
05/12/2016
Ei kai tää oo keltään pois?
JZ
05/12/2016
Toimii ehkä hyvänä herätyksenä sille, kuinka onnettomalla tasolla Cup tällä hetkellä on. Nykyformaatissaan ja -osallistujamäärillään aivan turha kilpailu.
Tiku
05/12/2016
Jalkapallossakin voitas pelaa kolme ottelua samassa: El classico, espanjan cuppi ja hyvällä tsäkällä mestarien liigan välierä peli
Fiilistelijä
05/12/2016
Suurin ongelma tässä nyt on se että laji on todella sisäsiittoinen ja maju samalla... Jos cuppiin halutaan arvostusta niin palkintoa isommaksi ja "pakottaa" kaikki mukaan, tai sit futiksesta tuttu Suomen Cup ja sit erillisenä Liiga cup, divari cup yms yms

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.