Maajoukkueet

Ruotsin kaikkien aikojen pistemieheksi noussut Kim Nilsson: ”Tämä ei ole mitään, ellemme voita huomenna”

10.12.
2016
0 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Kim Nllsson antoi ensimmäisen haastattelunsa pressikäytävällä Pääkallo.fi:lle. Kuva: Anssi Karjalainen.

Kim Nilsson antoi ensimmäisen haastattelunsa pressikäytävällä Pääkallo.fi:lle. Kuva: Anssi Karjalainen.

Ruotsi kaatoi Sveitsin salibandyn MM-välierässä lukemin 7-2. Pääkallo.fi jututti Kim Nilssonia ottelun jälkeen.

Ottelu ei tosiaankaan ollut mikään helppo nakki Ruotsille, sillä kahden erän jälkeen numerot olivat 2-2 ja kaksi viimeistä maalia sinikeltaiset tekivät tyhjään maaliin. Nilsson oli Ruotsin paras pistemies tehoin 2+1. Samalla hänestä tuli Ruotsin maajoukkueen kaikkien aikojen paras pistemies. Voiton jälkeen Nilsson muistutti, että vielä ei ole juhlan aika.

– Tämä voitto ei ole mitään, ellemme voita huomenna. Kaksi vuotta on tehty töitä tämän eteen. Katsotaan kumpi finaalissa tulee vastaan, Suomi vai Tshekki, mutta uskon sen olevan Suomi. Menemme tästä hotellille lepäämään ja seuraamaan peliä, Nilsson totesi.

Kysyttyäni kumman Nilsson haluaisi vastaan finaalissa, tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä.

– Suomi. Heitä vastaan on ollut hyviä vääntöjä finaalissa ja heillä on myös hyvä joukkue. Suomi-Ruotsi sen finaalin kuuluu olla, Nilsson paalutti vakavalla ilmeellä.

Tämän päivän esitys ei ruotsalaistähden mukaan ole huomenna tarpeeksi.

– En usko, että tällainen riittää. Huomenna homma ei ole taktiikasta kiinni. Se on kiinni siitä, kenellä on sydän pelissä ja kuka tekee eniten töitä. Se joka jättää eniten kentälle, nostaa pokaalia, Nilsson sanoi.

Mikäli vastustaja on Suomi, on Nilssonin mukaan tärkeintä pitää fokus omassa tekemisessä.

– Me emme voi lähteä muuttamaan mitään tai lähteä mukaan heidän peliinsä. Meillä on hyvä joukkue ja pelaajamme ovat voittaneet isoja finaaleita. Huomenna pitää vain pelata omaa peliä ja nauttia pelaamisesta.

Kim Nilsson on iskenyt juuri Ruotsin avausosuman. Kuva: IFF.

Kim Nilsson on iskenyt juuri Ruotsin avausosuman. Kuva: IFF.

Tämän päivän kolme tehopistettä tarkoittivat sitä, että Nilssonin taakse jäi yksi maan salibandyikoneista, Niklas Jihde. Nilssonilla on nyt maajoukkuepisteitä kasassa 86+55=141. Jihden ennätys oli 80+59=139 tehopistettä. Ruotsalaislegenda oli ottanut Nilssoniin yhteyttä aiemmin tällä viikolla.

– Niklas Jihde oli uskomattoman hyvä salibandyn pelaaja. Hän tekstasi minulle kaksi päivää sitten, että rikkoessani hänen ennätyksensä, minun täytyy tehdä hänen tavaramerkkituuletuksensa. Se piste oli kuitenkin syöttö Galante Carlsrtömille, eli jäi tällä kertaa tekemättä, Nilsson hymyili.

– Uskon, että tämä kunnia tuntuu vielä paremmalta kisojen jälkeen. Nyt keskittyminen on niin selkästi huomisessa finaalissa.

Kalmarsundia Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla Allsvenskanissa edustava Nilsson on nakuttanut tällä sesongilla 11 ottelussa ällistyttävät 23+24=47 -tehot. Viimeisenä kysymyksenä esitinkin, miten tärkeätä 28-vuotiaalle pitkänhuiskealle hyökkääjälle pisteiden tekeminen on.

– Sinänsä se on tärkeää, että niistä saa fiilistä isoihin peleihin. Täällä kisoissa ne, keneltä pisteitä odotetaan, ovat niitä onnistuneet tekemään, joten siitä voin itse ja voimme joukkueena olla hyvillämme.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.