Ulkomaat

Video: Tästä tilanteesta neljän ottelun pelikielto – ”Raportointipäätökset eivät ole täysin puolueettomia”

22.12.
2016
5 Kommenttia
0
Ulkomaat
Växjö IBK sekä joukkueen valmentaja Niklas Nordén joutuvat tulemaan hetken toimeen ilman kärkihyökääjäänsä Jesper Sankellia. Kuva: perwiklund.se

Växjö IBK sekä joukkueen valmentaja Niklas Nordén joutuvat tulemaan hetken toimeen ilman kärkihyökääjäänsä Jesper Sankellia. Kuva: perwiklund.se

Viime viikon torstaina pelattu Ruotsin Superliigan ottelu Linköping IBK-Växjö IBK nousi tapetille erotuomareja valmentavan Reine Sjödinin pohdittua otteluun liittyen pelaajien välistä kunnioitusta. Kohtaamisen jälkiselvittely jatkui tiistaina, kun Ruotsin Salibandyliiton kurinpitoryhmä ilmoitti määräävänsä Växjön Jesper Sankellille neljän ottelun pelikiellon kontaktista Linköpingin Gustav Fritzelliin.

Kuumaverisen ottelun ensimmäisessä erässä ajassa 15:08 Fritzell liikkuu laidan vieressä Växjön vaihtoaition edessä ja Sankell osuu häneen vaihtoon pyrkiessään. Tällä hetkellä Superliigan pistepörssin sijalla 12. majaileva Sankell näyttää nostavan kätensä ja työntävän Linköpingin pelaajaa päin laitaa. Kurinpitoryhmä näki kontaktin olevan tietoinen ja määräsi 23-vuotiaalle hyökkääjälle neljän ottelun pelikiellon.

Mielenkiintoista koko kuviossa on, että ottelua tuominnut erotuomaripari Thomas Andersson-Rickard Wissman ei itse ottelussa jakanut tilanteesta rangaistuksia, eikä nähnyt kontaktin olevan lisähuomion arvoinen. Suosituksen kurinpitoon raportoimisesta teki ulkopuolinen taho, mm. erotuomaritoiminnan luokittelusta vastaava Mats Öster, jota Växjön valmentaja Niklas Nordén on kritisoinut voimakkaasti esimerkiksi viime kaudella Dalenia vastaan pelatun pudotuspelisarjan aikana. Kritiikin pääsyynä oli erityisesti Österin aikaisempi tausta Dalenin valmentajana.

Nordén on tyrmistynyt neljän ottelun pelikiellosta Smålandspostenin haastattelussa:

– Tuomio on ankara verrattuna vastaavanlaisiin tilanteisiin tällä kaudella sekä aikaisemmin. Tuntuu erittäin oudolta, että tuomarit eivät pitäneet kontaktia raportin arvoisena, mutta murtuivat Mats Österin luoman paineen alla. Kun tuloksena on vielä näin kova tuomio, niin tuntuu pahasti siltä, että joukkueita ei kohdella tasa-arvoisesti ja annetut tuomiot sekä raportointipäätökset eivät ole täysin puolueettomia.

Sankell on pelannut vahvan alkukauden ja viimeistellyt 15 ottelussa tehot 13+12=25. Hyökkääjä oli määrätty pelikieltoon jo sunnuntain Helsingborg-ottelusta, jossa 6-5-tappion kärsinyt Växjö olisi kipeästi kaivannut pistekärkeään. Sankell joutuu seuraamaan vielä kolme seuraavaa ottelua katsomon puolella.

Ottelurangaistukseen johtanut tilanne on katsottavissa alla olevasta videosta:

Itse ottelu oli uutisoitujen ylilyöntien ohella melkoinen jännitysnäytelmä, kun Växjö tasoitti lukemat 3-3:een kahden miehen alivoimalla 15 sekuntia ennen loppusummeria. Linköping vei kuitenkin lopulta isomman pistepotin jatkoajalla Martin Hovlundin osuttua Eero Kososen vartioimaan maaliin ajassa 60:50.

Lue myös
Innebandy.se: Jesper Sankell stängs av i fyra matcher
Innebandy.se: Kurinpitoryhmän lausunto
Innebandymagazinet.se: Jesper Sankell stängs av i tre matcher
Linköping Innebandy: Drama när Linköping slog Växjö -igen
Smålandsposten: Sankell avstängd efter kontroversiell anmälan

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
ET soittaa kotiin
22/12/2016
Kurinpitoryhmän sihteerillä on sopiva sukunimi: Noppa.
säbämees
22/12/2016
Ihan oikein, kaveri saa nyt miettiä tekemisiä, täysin turha pommi kun olisi voinut väistää.
Jaa
22/12/2016
En sanois tommosten pikku hippiäisten tönäsyä millään pommiksi
#20100
23/12/2016
En nyt tiedä onko 4 ottelun pelikiello arvoinen tapaus.

"...Fritzell liikkuu laidan vieressä Växjön vaihtoaition edessä ja Sankell osuu häneen vaihtoon pyrkiessään." Näyttäisi ennemminkin siltä, että Sankell vaihtaa hieman suuntaansa kohti vastustajan pelaajaa ennen tuota tönäisyä. Sanoisin ennemmin, että Sankell haki tuota kontaktia, sen sijaan, että olisi vain vaihtoon mennessään osunut Fritzelliin.
Osku 77
23/12/2016
Kyllä tuo oli haettu kontakti ei ollut kova, mutta tarkoituksellinen kontakti. 4 ottelua pelikieltoa on oikea määrä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.