Liigat

Video: Raumalaistoimittaja pinteessä – joutuu pitkälle lenkille, jos paikallisseura säilyy liigassa

07.01.
2017
8 Kommenttia
2
Liigat
Eetu Setänen (oik.) saattaa päästä lenkkeilypuuhiin kauden päätyttyä. Kuva: Kuvakaappaus videolta

Eetu Setänen (oik.) saattaa päästä lenkkeilypuuhiin kauden päätyttyä. Kuva: Kuvakaappaus videolta

Raumalaistoimittaja Eetu Setänen kirjoitti Länsi-Suomessa salibandykauden alla, että jos SalBa säilyttää sarjapaikkansa, niin hän lupaa juosta Rauman kauppaoppilaitokselta Eurajoen kirkolle ja takaisin SalBan kauden parhaan pistemiehen pelipaita niskassaan. Raumalaisten vahvan alkukauden myötä skenaario uhkaa toteutua.

SalBa on tällä hetkellä kymmenentenä ja se keräsi syyskaudella kaikkiaan 10 pistettä 14:sta ottelussa. Suoritus on vahva, sillä kauden alla pelaajapulasta kärsinyttä joukkuetta uumoiltiin useissa eri lähteissä varmaksi putoajaksi.

Setänen kirjoitti seuraavanlaisesti ennen kauden alkua:

Pasi Rautiainen lupasi pyöräillä kauden 1997 päätteeksi Seinäjoelta Helsinkiin, mikäli nostaa PK-35:n jalkapalloliigaan. Kuusi vuotta myöhemmin kaudella 2003–04 Rautiainen lupasi kävellä kotiin Porvooseen Pasilan TV-studiolta, jos AC Milan vielä taipuisi Deportivolle Mestarien liigassa voitettuaan puolivälierien avausosan 4–1.
Syksyllä 2012 raumalaistoimittaja Saku-Pekka Sundelin taas lupasi pyöräillä Helsingistä Rauman torille, jos Arsenal selviäisi tulevalla valioliigakaudella neljän joukkoon. Rautiaisen ja Sundelinin innoittamana lupaan juosta Kauppikselta Eurajoen kirkolle ja takaisin, mikäli Rauman SalBa säilyy pelaamalla Salibandyliigassa. Ja teen sen SalBan parhaan pistemiehen pelipaita päällä silläkin uhalla, että joudun runnomaan yli 190-senttiseen ruhoon 170-senttisen Miikka Sokan paidan.

SalBaTV tarttui näihin sanoihin ja vei toimittajan sovittelemaan lenkkikenkiä. Tapahtuman näet oheiselta videolta.

SalBa on pelannut kolmen kauden ajan Salibandyliigassa. Kaudella 2015-2016 se keräsi 11 pistettä ja säilytti paikkansa karsintojen kautta. Kaudella 2014-2015 joukkue keräsi 10 pistettä ja jäi runkosarjan viimeiseksi. Tuolloin SalBa säilyi sarjajärjestelmän ansiosta playouteissa.

Rauman Kauppaoppilaitokselta Eurajoen kirkolle on noin 16 kilometria, joten SalBan onnistuessa Setänen pääsee juoksemaan mukavan pituisen lenkin

Kolumni kokonaisuudessaan

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Tollasen juoksee kuka vaan
07/01/2017
Pasilasta Porvooseen: 50 km, kävellen
Seinäjoelta Helsinkiin: 350 km, pyöräillen
Helsingistä Raumalle: 240 km, pyöräillen
Raumalta Raumalle, 32 kilsaa juosten.

Surkee veto. Ei edes maraton.
Takapiru
07/01/2017
Kausi on vielä pitkä. Paljon ehtii tapahtua vielä.
JZ
07/01/2017
Just hyvää sisältöä. Täällä heti peruspositiivinen näkökulma :D
S7
07/01/2017
Siitä vaan eka kommentoija panee menee, jos niin helppoa. Kävellen 50km on muuten helpompi, ku lähtee ilman pohjia 32km, toki pitkiä matkoja kumpikin...
James
07/01/2017
Eiköhän Setänen oo jo alkanut tekeen vähän pohjia... Kannattaisi.
Juokse poika juokse
07/01/2017
Kokeiles S7 kävellä se 50. Siinä menee normikaverilla päälle 10 tuntia. Kukaan ei juokse 32 kilsaa viittä tuntia pidempään, vaikka juoksis väärinpäin. Kävellenkin ton vetää 5-6 tuntiin. Normilenkkeilijä juoksee ton 3,5-4 tuntiin. Vielä viittii mainita verrokkina 240 tai 350 kilometrin fillaroinnin, jotka on jo ihan kunnon matkoja. Aivan höpömatka ja lyödä ny tommonen veto koko kaudesta. Tyypillistä säbäsettiä, matkitaan isoista lajeista mutta aivan amatöörimeiningillä...
JZ
07/01/2017
Siis mitä ihmettä täältä nyt saa taas lukea? :D

Eiköhän tässä oo ollut symbolisuus ja pieni pilke silmäkulmassa se oleellinen homma. Mutta vissiin väärin leikitty! :D
S7
08/01/2017
Näinpä, ihan väärin meni. Mä nostan käden, ei pitäis kommentoida tommosille positiivareille mitään :-).

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.