Liigat

VeikkausTV-ennakko: Sisuuntunut Classic ja ailahteleva Oilers kaukaloon Tampereella

15.02.
2017
9 Kommenttia
0
Liigat

Sami Johanssonin Classic taistelee runkosarjan herruudesta, ja Oliver Wardin Oilers hamuaa kotietua keväälle. Kuva: Juhani Järvenpää

VeikkausTV:n näyttämät ottelut miesten Salibandyliigasta jatkuvat keskiviikkoiltana, kun Tampere Areenalla viime kevään finalistien kohtaamisessa Classic isännöi Esport Oilersia.

Lähtöasetelmat:

Hallitseva mestari Classic johtaa sarjaa 37 pisteellä, kun sillä on tämän illan lisäksi vielä kolme peliä runkosarjaa jäljellä. Pitkä tappioton putki liigassa päättyi sunnuntaina, kun SPV voitti toistamiseen ”Familyn” tällä kaudella. Viikko oli kaikkiaan eriskummallinen, sillä ennen 12-8 Seinäjoella päättynyttä peliä Classic murjoi SalBan ennätyslukemin 18-2 Tampereella. Yhteensä kahdessa pelissä taottiin siis peräti 40 maalia, ja samankaltaista maalirumbaa tuskin tänään enää nähdään.

Classicin peruspelaamisen taso on korkealla, ja pienen tukistuksen jälkeen Petteri Nykyn ryhmä on varmasti aistit herkkänä valmiina iskemään tänään Oilersin kimppuun. Maalintekovoimaa löytyy kolmesta viisikosta, ja Seinäjoen 12 päästetystä huolimatta myös puolustuspäässä tekeminen on ollut riittävän laadukasta pistepottien keräämiseksi. Joukkue on ehdoton suosikki Superfinaalin toiseksi osapuoleksi yhdessä kaksi peliä vähemmän pelanneen EräViikinkien kanssa, mutta sunnuntain tappio tarkoitti sitä, ettei runkosarjan voitto ole tamperelaisten omissa käsissä.

Kuudentena 24 pisteellä majailevan Esport Oilersin kauteen on mahtunut erilaisia vaiheita, ja peliesitykset ovat olleet vähintäänkin ailahtelevia. Joulun jälkeinen saldo on 3-2-3, ja edellinen peli lauantaina Kooveen vieraana Tampereella päättyi heikon esityksen jälkeen viime hetkien jatkoaikatappioon 4-3. Koovee-peliä edeltäneet TPS- ja KrP-kotipelit Oilers onnistui voittamaan, ja pelaajat sekä valmennus kiittelivät kilvan ryhmän ilmettä. Lauantain pelin jälkeen päävalmentaja Petri Huttusen ilme oli jälleen kuitenkin erittäin hapan, ja tälle illalle voisi odotella jälleen ryhtiliikettä.

Classic-pelin jälkeen Oilersilla on vielä kolme ottelua aikaa rakentaa kuntoa kohti kevättä, mutta näillä esityksillä välieräpaikkakin on viime kevään hopeamitalistille työn ja tuskan takana. Joukkueessa on paljon taitoa, osaamista ja potentiaalia, mutta täysin sitä ei olla saatu valjastettua kaukaloon oikein kauden missään vaiheessa. Tämä ilta on jälleen öljymiehille uusi mahdollisuus ottaa askel oikeaan suuntaan.

Kuumat ja kylmät:

Classicin Sami Johanssonin (34+11) ja Jussi Pihan (9+21) yhteistyö on pelannut myös tällä kaudella hyvin, ja tehoja syntyy joka ilta. Kaukaloon vuodenvaihteessa palannut Lassi Vänttinen alkaa lämmetä kevättä kohden, ja myös Eemeli Salin on tehtaillut pinnoja mukavasti viime peleissä. Joonas Pylsy on kerännyt myös tehoja, mutta turha viiden minuutin rangaistus maksoi tamperelaisille paljon SPV-pelissä.

Oilersin ketju Sylvester Raikamo-Oscar Hänninen-Perttu Pajukoski on ollut syömähammas viime peleissä, mutta takaa tarvittaisiin tasaisemmin tehoja muiltakin. Markus Markkola on paras pistemies, jolla peli kulki hyvin etenkin Casper Pfitznerin kanssa ennen tämän loukkaantumista. Oliver Wardin (3+2) ja Risto Töllikön (2+2) pistemäärät ovat esimerkiksi selviä alisuorituksia.

Yhteinen historia:

Syksyllä joukkueet kohtasivat Tapiolassa, ja tuolloin Classic oli parempi selvin lukemin 3-9, vaikka puolivälissä Oilers johti vielä 3-1. Viime kaudella Oilers hävisi kauden avausottelun Tampereella 10-7, mutta oli parempi Espoossa 7-6. Viime keväältä muistetaan toki myös historian ensimmäinen Superfinaali, jonka Classic vei nimiinsä selvästi 8-2 pokaten ensimmäiset SM-kultamitalinsa.

Taistelupari:

Jussi Piha, Classic – Oscar Hänninen, Oilers

Vanhaa seuraansa vastaan operoiva Piha kuuluu yhdessä Hännisen kanssa wanhan liiton tyylikkäisiin pelintekijöihin, joiden kädet ovat puhdasta samettia ja joiden kanssa on vain yksinkertaisesti niin helppoa pelata. Hännisen paluu kaukaloihin on loistava asia koko sarjan kannalta, ja kolmeakymmentä ikävuotta sekä kahtasataa liigasyöttöä lähestyvä Piha on ollut viime ajat timanttisessa tuloskunnossa.

Kokoonpanot:

Oilersin Casper Pfitzner on ollut loukkaantuneena sivussa viime viikot, ja joukkue kaipaa hänen panostaan. Classicin maailmanmestari Nico Salo ei pelannut sunnuntaina Seinäjoella, ja Jarkko Niemistäkään ei lakeuksilla nähty. Kokoonpanot löytyvät täältä keskiviikkona viimeistään klo 16.30.

Edelliset ottelut:

12.2. SPV-Classic 12-8
9.2. Classic-SalBa 18-2
1.2. Classic-Koovee 7-5

11.2. Koovee-Oilers 4-3 ja.
10.2. Oilers-Nokian KrP 7-5
3.2. Oilers-TPS 8-6

Tulosvetovihje:

Oilersilla iso työmaa edessä

Classic on takuuvarmasti sisuuntunut sunnuntaista, ja heikosti Kooveen vieraana esiintynyt Oilers saa lyödä aivan parastaan pöytään pärjätäkseen. Tamperelaiset ovat jokaisella osa-alueella vähän edellä, ja se näkyy kaukalossakin.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 6,7,8 – Oilers 3,4,5
Peliaika ja -paikka: Ke 15.2. klo 18.30, Tampere Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Arto Kilponen
15/02/2017
Mielenkiintoista nähdä, että pelaako Oilers samalla taktiikalla kuin viimeksi Classicia vastaan, eli ensimmäisen erän pelaa tosissaan, toisessa heittää pois hyökkäyspelinsä ja kolmannessa jätetään myös puolustaminen pois. Taktiikan järkevyydestä voidaan toki olla montaa mieltä.
Voi
15/02/2017
miten ihanan yksinkertaista
R28
15/02/2017
Classic voittanee kymmenen maalin erolla mikäli pelaajia kiinnostaa pelata jotain Oilerssia vastaan tosissaan.
Tötterö
15/02/2017
Mielenkiintosinta on , huutaako tötterölakki mikrofoniin klässik klässik huutoa, hallin muuten ollessa hiirenhiljaa
JANIINPÄ
15/02/2017
Hiljaa olemisen Clasun väki on oppinut tien toisella puolella olevasta pyhätöstä. Hakamettän jäähallista. Sielläkin on huutaminen lähes kielletty.
Äh. Oohh. Eihh. Ovat sallittuja, voitetun mestaruuden jälkeen voi riehaanutua ja pamauttaa HyväJätkät. Ja siinä se sitten se rieha on.
Ettäs tierätte maalaiset kun Areenalle tuutte!
S7
15/02/2017
Eiköhän suomalaiset ympäri maan osaa hiljaa olemisen jalon taidon. Sitten kun joku reppana avaa pikkukänässä nakkikiskalla(nykyään myös kebabravintola käy) suunsa, häntä kyllä osataan ojentaa. Vitsit sikseen, toivottavasti oilers vie. Kumpikaan ei suosikki, mutta clasun häviö palvelisi omaa jengiä(evi)
Jonninmoinen friikki
15/02/2017
Niin harvakseeltaan pääsee kotihallin lehtereille; joskus kolme viikkoa pelien väli ja sitten pari kotipeliä viikon sisään
Jopa futiksen alasarjoissa esimerkiksi Englannissa pelipäivät ovat lähes kiveen hakatut.
Mutta fanitapa täällä.
R28
15/02/2017
Classic otti näköjään jalan pois kaasulta puolessa välissä matsia.No jotain Oilerssia vastaan riittää puolilla valoillakin pelaaminen.
Aivan
15/02/2017
Piti kans mainita et Hakametsä suomen hiljasin kiekkopyhättö missä käynnyt! Mutina kansaa mansessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.