Liigat

Heikki Luukkonen puolivälieristä: ”Ihmeitä pitää tapahtua, jos eivät vie sarjaa 4-0 tai 4-1”

11.03.
2017
14 Kommenttia
1
Liigat

Heikki Luukkosen (toinen oik.) luotsamaa Nokian KrP haastaa Jyri Korsmanin (toinen vas.) EräViikingit. Kuvassa pelaajista EräViikinkien Miko Kailiala (vas.) ja Nokian KrP:n Jere Oksanen (oik.). Kuva: Mika Hilska

Nokian KrP eteni tällä kaudella miesten Salibandyliigan pudotuspeleihin runkosarjan seitsemänneltä sijalta. Se ei ollut mikään itsestäänselvyys, sillä seura on joutunut kolmen edellisen kauden aikana karsimaan liigapaikastaan.

Eikä siinä kaikki: KrP:n keräämät 27 pistettä on seurahistorian paras suoritus runkosarjassa.

Päävalmentaja Heikki Luukkonen, miten näin hyvään suoritukseen päädyttiin tänä vuonna?

– Pieniä asioita on tehty oikein. Tämä on pitkän työn tulos ja mitään ei ole tapahtunut sormia napsauttamalla. Meillä on mennyt toiminta päämäärätietoisesti eteenpäin, ja joka kausi on saatu parannettua tiettyjä pieniä juttuja.

– Siitä on lähtenyt se kokonaisuuden kehittyminen. Meillä on aika hyvin ollut pysyvyyttä tuossa jengin sisällä. Ei ole ollut sellaista vaihtuvuutta kuin yleensä, niin ollaan pystytty rakentamaan tätä tarinaa paremmin, Luukkonen avasi Pääkallo.fi:lle Salibandyliigan pudotuspelijoukkueiden valintatilaisuudessa.

KrP:n joukkueessa oli lukuisia onnistujia, mutta erityisen tuhoisa oli sen ykkösviisikko. Sen, joukkueen ja koko runkosarjan kirkkain jalokivi oli menneellä kaudella jonkin sortin renessanssin kokenut Henri Johansson. Johansson voitti runkosarjan pistepörssin naulattuaan pisteet 52+21=73. Yksittäisen pelaajan yli 50 maalin kausia nähdään salibandyssa ani harvoin.

– Lähtökohta on se, että alla on hyvä harjoittelu ja sen myötä paikat ovat pysyneet kunnossa. Sen myötä on pystynyt pelaamaan ja harjoittelemaan terveenä ja se on tietysti tärkeä juttu. Siitä on lähtenyt sellainen positiivinen kierre. Viisikko on pysynyt kasassa ja pystynyt harjoittelemaan yhdessä. Meillä on aika selkeät ja stabiilit viisikot, joilla on päästy tekemään töitä. Sitä kautta se prosessi on kehittynyt, Luukkonen tiesi.

KrP:n syyskausi oli villin lennokas ja joulutauolle lähdettäessä nokialaispoppoo oli kiinni jopa pudotuspelien kotiedussa. Sen jälkeen edessä olikin vaikea viiden ottelun tappioputki. KrP kuitenkin selätti ongelmat, klaarasi runkosarjan lopun hienosti ja eteni ansaitusti pudotuspeleihin.

Mistä joulutauon jälkeinen suvantovaihe johtui?

– Sitä on vaikea sanoa. Valmistava kausi oli meillä erinomainen ja siinä mentiin vähän pelien ehdoilla alkukausi. Sen jälkeen tuli pieni hyvän olon tunne, ja ruvettiin vähän kelailemaan, että miten tämä voi näin hyvin mennä. Siinä vaiheessa oltiin myös sarjataulukossa vähän ylempänä, mitä meidän todellinen taso oli, ja se vaikutti siihen tunteeseen.

– Sittemmin ei saatukaan ihan jokaisessa pelissä itsestämme parasta mahdollista irti. Se vaikutti vähän tuohon henkiseen puoleen ja itseluottamukseen. Päätettiin, että purraan hammasta ja tehdään jenginä hommia. Päätettiin yhdessä, että tullaan vaikean jakson jälkeen entistä vahvempana ryhmänä takaisin, Luukkonen kertoi.

Siinä missä KrP:lla on kulkenut kentällä, niin kehitystä on tapahtunut myös kentän ulkopuolella. Tästä vaikuttava esimerkki on KrP Supporters-ryhmä, joka on pitänyt vahvasti tunnelmaa yllä runkosarjan aikana. Kannustus tuskin ainakaan laimenee pudotuspeleissä.

– Voin sanoa ihan käsi sydämellä, että meillä on varmasti innokkaimmat ja parhaat fanit tässä sarjassa. Eipä niitä juuri muilla olekaan. Seura on ehtinyt muodostua jo tietynlaiseksi käsitteeksi ja viettää jo 20-vuotisjuhlakautta. Faniosaston jäsenet on sellaisia, jotka ovat kasvaneet Nokian KrP:hen ja Näätä-juttuun mukaan. En näe siinä muuta kuin pitkäkesteoisen kulttuurin ja joukkueen inspiroivien otteiden vaikutuksen. Tällä kaudella se on sitten puhjennut tuolla tavalla kukkaan, Luukkonen suitsutti.

Nokialaisten taustoilla on virinnyt fanitoimintaa tällä kaudella. Kompakti, mutta äänekäs KrP supporters on tuonut lisäelämää joukkueen otteluihin. Kuva: Esa Takalo

Moni odotti, että runkosarjan voittanut Classic valitsee nokialaiset paikallisvastukseksi puolivälieriin. Luukkonen ilmaisi valintatilaisuudessa avoimesti, että odotti Tamperelaisia vastustajiksi. Vastustajaksi valikoitunut EräViikingit on tasoltaan Classicin veroinen.

– Aivan huippujengi kyseessä. Älyttömän leveä materiaali ja terävä kärki. Siihen päälle vielä loistava valmennus. Tällä kaudella voittanut jo Suomen Cupin ja taisteli runkosarjan voitosta loppumetreille saakka. On todella hyvä ja vahva joukkue. Erittäin hyvin saadaan onnistua, jos meinataan seurahistoriaa tehdä ja ottaa se seurahistorian ensimmäinen voitto pudotuspeleissä, Luukkonen pohti.

Luukkonen toimii Suomen U19-maajoukkueen päävalmentajana. EräViikinkien päävalmentaja Jyri Korsman, maalivahtivalmentaja Tony Bäcksbacka ja urheilujohtaja Joonas Naava ovat mukana myös nuorten maajoukkueen valmennuksessa. KrP-käskijä ei kuitenkaan halua lähettää erityisterveisiä päävalmentaja-kollegalleen.

– Jyri on aivan huikea valmentaja ja minulle myös läheinen ystävä ja meidän polut ovat kohdanneet valmennuskuvioissa. Ei lähetetä tässä mitään privaattiterveisiä. Ei muuta kuin toivotaan hyvää ja värikästä sarjaa. Jyri ei ole ainoa tuosta jengistä, jonka kanssa ollaan tiiviisti yhteydessä. Naavan Joonas, joka on seuran Urheilujohtaja kuuluu myös meidän maajoukkuevalmennukseen. Sen lisäksi heidän maalivahtivalmentaja Tony Bäcksbacka on poikien maalivahtivalmentaja. Heidän taustaryhmä on erittäin tuttu ja ovat kyllä hienoja ihmisiä, Luukkonen sanaili.

Mitä KrP:n erityisesti parantaa runkosarjan otteista?

– En usko, että on mitään yhtä yksittäistä asiaa. Vaatimustaso nousee ja jos halutaan pärjätä, niin kautta linjan pitää pystyä parantamaan ja nostamaan rimaa entisestään. Varmasti jokainen tietää, että voidaan aika rennosti lähteä näihin peleihin. Ei tarvitse ainakaan puristaa ja jännätä sitä miten pärjätään. Meillä on hyvä kausi takana ja ollaan tässä tavallaan jo jatkoajalla. Nyt vain nautitaan ja toivottavasti se tuo hyviä asioita ja tuloksia mukanaan. Ennen kaikkea tämä on ollut upea matka jengin kanssa, ja nautitaan siitä loppuun saakka.

Miten ottelusarjassa tulee käymään?

– Luulen, että EräViikingit voittaa 4-0 tai 4-1. Se on realistinen lähtökohta. Niin kuin tiedetään, niin urheilussa voi sattua mitä tahansa. Daavid voitti Goljatin yli 2000 vuotta sitten ja siitä puhutaan edelleen tänä päivänä. Katsotaan, jos me voidaan tehdä jotain yhtä historiallista. Kyllä lähtökohta on se, että EräViikingit on kirkkaasti ennakkosuosikki ja ihmeitä pitää tapahtua, jos eivät vie sarjaa 4-0 tai 4-1, Luukkonen analysoi inhorealistisesti.

Lue myös:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
tota... niinku... taas... tota... s..ntaa.
11/03/2017
Joko ne luovutti? Ennen peliä! Hereille Huhtimo!
#Heimo#
11/03/2017
Hassua, että vähän niin kuin luovutti jo. No kyllähän Eräviikingit on ylivoimainen suosikki. Varmaan 4-0 tai 4-1 Eräviikingeille.
jepa
11/03/2017
Mahtava meininki näädillä, tuntee selkeesti oman tason ja sysää kaikki paineet kylmänviileästi Erville. Toivotaan että KRP tekee tästä tasasen sarjan!
Jore
11/03/2017
Luukkosen on helppo ottaa rennosti kun valmentaa ens kaudella Oilersia...
Divari kutsuu
11/03/2017
Ketä sitten KRP joukkueeseen on jäämässä kun huhujen mukaan Luukkonen, ykkösviisikko ja Pohjonen lähdössä pois...
Faktaa
11/03/2017
Henttonen johansson oksanen ja koskela on jäämässä. Keskitalosta ja pohjosesta ei tietoa ja luukkonen kuulemma lähdössä.
Propsit krp supporttersille. Voisi muutkin joukkueet perustaa fani ryhmän niin saataisiin tunnelmaa halleihin ja lajia vietyä eteenpäin.
Heikki
11/03/2017
Ei niitä faniryhmiä vaan "perusteta". Kokeiltu on useita kertoja. "Hei perustetaan faniryhmä ja etsitään sille vetäjä". Ei ole onnistunut. Ne on fanien ansiota jos viitsivät, jaksavat ja uskaltavat muodostaa ryhmän. Siinä olisi kyllä joukkueilla enemmän parannettavaa miten faneja ja faniryhmiä huomioidaan. Esim Kilponen on omalla aktiivisuudellaan saavuttanut Oilersin ykkösfanin aseman ja joukkue on enenevässä määrin asian huomioinut. Hyvää duunia tekee, vaikka onkin fanaattinen Indians-vihaaja (vaikka ei edes tiedä Oilersin historiaa ja inkkari vastakkainasettelun historiaa). Classicissakin oli muutama vuosi sitten mainio ryhmä (johtotähtenään Idols-tähti), mutta ryhmä kuivui kokoon. Oli aktiiviaikana mainio porukka. Kauhujen talokin oli legendaarinen. Kuten myös Kirkkonummen pommari ja tänäpäivänä Seinäjoen urheilutalo.
Fani
11/03/2017
Seinäjoen faniryhmä pitää sisäällään armotonta huutamasti tuomarille. Joka hipasusta pitäis jäähy viheltää. Tossa hommassa valtakunnan ykkösiä, ihan järkyttävää älämölöö.
Armoton huutaja
11/03/2017
Juuri niin me tehdään! Tervetuloa vaan Seinäjoelle!
Junnu#8
11/03/2017
Ja Tepsillä on ollut huutosakkia ainakin A juniorien pelissä. Tänäänkin oli TPS-SPV pelissä hyvä tunnelma. Ja katsomossa taisi olla M.Stenfors ja Olli Laine ainakin miesten liigasta.
Jere
11/03/2017
Älkää menkö noin helppoon. Luukkosen kommentit on ihan laskelmoituja, jotta saadaan oma joukkue paineettomaan tilaan ja vastustajalle ennakkosuosikin paineet. Jos eka peli satutaan vaikka voittamaan, vastustajan leiri hajoaa. Kohtuu fiksua.
Heikki
11/03/2017
No shit Sherlock
JZ
12/03/2017
Luultavasti ilman Luukkosen puheitakin ennasuosikin asema on kohtuu selkeä. Kauden molemmat peli Erville 10 maalin erolla.

Pleijarit on onneks oma maailmansa. Tosin, paras seitsemästä kaventaa kyllä noiden yllätyksien todennäköisyyden aika minimiin...
Pekka
12/03/2017
Aika monta peliä Seinäjoella katsoneena en todellakaan voi ymmärtää Fanin väitettä että Seinäjoen faniryhmä pitäisi järkyttävää älämölöä. Mielestäni hyvin käyttäytyvää yleisöä ihan mihin tahansa lajiin verrattuna.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.