Liigat

Hallitseva Suomen mestari Superfinaaliin – Classic kaatoi Happeen Jyväskylässä

08.04.
2017
14 Kommenttia
4
Liigat

Kuva: Esa Takalo

Happee ja Classic väänsivät lauantaina Jyväskylässä Salibandyliigan neljännen välieräpelin merkeissä. Classic oli ottelussa parempi maalein 6-4 ja varmisti paikan Superfinaalissa otteluvoitoin 4-0.

Ensimmäinen kymppi oli tasaista vääntöä. Maalintekotilanteita oli molemmissa päissä, mutta osumia ei nähty vielä tässä vaiheessa. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 12.37, kun Classicin kakkonen riisti pallon keskialueella ja Jussi Piha löysi jälleen kerran Sami Johanssonin takatolpalta. Happeen tasoitusmaali ajassa 15.42 syntyi Niko Ilmosen tarkan kudin myötä. Kyseessä oli Ilmosen uran ensimmäinen pudotuspelimaali.

Panu Kotilainen laitettiin kahden minuutin istunnolle kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Nico Salo laukoi 17 sekuntia myöhemmin tamperelaisten 2-1-johtomaalin ylivoimalla. Viimeisellä minuutilla Classicin Janne Lamminen joutui rikkomaan vahvasti haastanutta Peter Kotilaista, ja kotijoukkue sai ensimmäisen ylivoimansa 24 sekuntia ennen erän loppua. Vaikka Classic vei ensimmäisen erän maalein 2-1, niin Happee pelasi hyvän kaksikymppisen. Maalipaikkoja oli molemmissa päädyissä.

Hyvistä paikoista huolimatta Happee ei osunut toisen erän alkuun jatkuneella ylivoimalla. Classicin kolmas maali syntyi todellisen onnenkantamoisen kautta. Pihan puolen kentän takaa heittämä pitkä pallo kimposi Happeen pelaajan mailan kautta kotijoukkueen verkkoon. Happee iski ottelun seuraavan maalin, kun Jonne Junkkarisen kaukolaukaus livahti Classic-veräjään. Seuraavassa vaihdossa Lassi Vänttinen löi pallon verkkoon, mutta osuma hylättiin korkeana mailana.

Ajassa 34.17 Petri Kauko joutui jäähylle Salon taidokkaan haaston seurauksena. Happee kesti kuitenkin ottelun toisen alivoimansa mallikkaasti. Ajassa 37.48 Salo lähti seuraavaksi itse istumaan korkean mailan seurauksena. Ylivoiman jälkeisellä sekunnilla Happee onnistui maalinteossa, ja peli tasoittui 11 sekuntia ennen toisen erän loppua. Maalista vastasi tällä kertaa Paul Kotilainen. Happee pelasi vahvasti toisessa erässä ja nousi täysin ansaitusti tasoihin.

Kolmannen erän ensimmäinen tapahtuma nähtiin Classicin päädyssä, kun Peter Kotilainen rikkoi Krister Savosta. Kotilainen sai kahden minuutin jäähyn ja Savonen klenkkasi vaihtopenkille. Ylivoimalla syntyi myös Classicin johtomaali, kun Johanssonin tarkka rannelaukaus upposi yläkulmaan. Ajassa 46.08 Classic rynni kahden maalin johtoon Mikko Leikkasen viimeistellessä tamperelaisten 5-3-johtomaalin.

Jussi Pihan oli jälleen tehokas ja kasvatti pudotuspelien saldoaan 19 pisteeseen. Kuva: Esa Jokinen

Myös seuraava osuma oli Classicin käsialaa. Eemeli Salin viimeisteli 6-3-maalin kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Happee sai ylivoimasauman seitsemän minuuttia ennen loppua ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen. Jäähyä ehti kulua ainoastaan kahdeksan sekuntia, kun Happee nousi kahden maalin päähän Kaukon osumalla. Maali jäi lopulta pelin viimeiseksi.

Kaikkinensa Happee pelasi lauantaina ottelusarjan parhaan pelinsä, mutta tamperelaisryhmä piti pintansa. Mainitsemisen arvoista on se, että Happee ei johtanut yhtäkään ottelua kertaakaan neljän välierien aikana.

Classicin tehopelaajia olivat kahdesti maalannut Johansson sekä 1+1 tehtailleet Nico Salo, Eemeli Salin ja Jussi Piha.

Classicin kausi jatkuu 22.4. pelattavassa Superfinaalissa, ja Happee taistelee vielä pronssimitaleista tällä kaudella. Joukkueiden tulevat vastustajat ratkotaan EräViikingit-SPV-välieräsarjassa, jossa voitot ovat nyt tasan 2-2.

Ottelutilastot
Esa Jokisen kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Timppa
08/04/2017
Kyllä oli Classic vakuuttava välierissä. Otteluvoitot 4-0 ei jätä sijaa selittelyille. Onnea finaaliin!
JANIINPÄ
08/04/2017
Hyvä peli, Happeekin pelasi. Ei jää kenellekään selitettävää ohi pelin siitä tai tästä, rehdisti meni.
Osoitus että osaa Happee pelatakin.
Säälittävää
08/04/2017
Ei voi muuta sanoa. Todella heikko välierä sarja. Ja todnäk superfinaalissa taas, joku 8-2 ihan selvä sählymatsin irvikuva. Mutta minkäs teet jos yksi jengi ylivoimainen.
Tälleen
08/04/2017
Kotilaista maila naamaan,ei jäähyä.Kotilainen liukastuu ja osuu vastustajaa jalkaan JÄÄHY. Et sellaista tuomarointia tänään.
Ohhoh
08/04/2017
Paras Uusi sarja. 4-0 taululla. Eiköhän selittelyt ole nyt selitetty.
Tälleelle
08/04/2017
Kotilaista maila osui päähän ja siitä olisi kakkonen kuulunut viheltää, mutta Kotilaisen liika vauhti Savosen tilanteessa oli täysin jäähyn paikka vaikkakin varmasti olikin tahaton tilanne mutta tuollaiset jalkapyyhkäisyt on päättänyt uria. Toivottavasti Savoselle ei käynyt pahemmin. Tahaton tilanne mutta se ja jäähy olisi ollut estettävissä hiljaisemmalla tilannenopeudella. Vauhtia pitää olla mutta tuollaisella kohnotuksella Kotilainen ei ainakaan itselleen tehnyt hyvää.
.......
08/04/2017
osuiko kotilaisen maila kotilaisen päähän.
Joo-o
08/04/2017
Tänään ei tuomarit ihan onnistuneet, vihkoon meni monta tilannetta.
Classic oli kuitenkin parempi tästä sarjasta. Kunnioittaisin joukkuetta enemmän jos tuo teatteri jäisi muutamalta pelaajalta pois. Rehtiä pelin pitää olla !
Happee on tänäkin vuonna pronssipelissä, toivon joukkueen saavuttavan sen vaikean kauden myötä, hirvirytke päälle ja mitali kaulaan, olette mahtava joukkue !
Classicille onnea superfinaalin !
TP
08/04/2017
Classicia vm 2017 ei Suomessa voita kukaan, onnea siis jo etukäteen mestaruudesta. Joukkue on ylivoimaisen taitava, ja ansaitsee sen. Happee taasen osoitti taas tällä kaudella, että se on liigan suola ja pippuri; joukkue joka on kaikkea muuta kuin hajuton ja mauton. Tarjoatte suuria tunteita ja hienoja elämyksiä, ja kotiyleisönne rakastaa teitä. Jännittävää pronssitaistelua ja ensi kautta odottaen, jatkakaa samaan malliin!
Ronja
08/04/2017
Hienoa häppee
Arto Kilponen
08/04/2017
Jos voittaa kahdeksan ottelua putkeen playoffeissa, niin ei paljoa tarvitse selitellä suuntaan eikä toiseen.
Happee
09/04/2017
Seppo Pulkkinen forever! Classic tällä kertaa selvästi parempi vaikka onkin vain lauma valittavia, sukeltavia ämmiä.
Happeelle
09/04/2017
Pitkää naurua??? Sukeltamiseen ratkes 4-0, ei ne pelata osaa. Nauretaanko lisää?
Minäpahoitinmieleni
09/04/2017
Hyvin clasu himmensin Happeen ykköstähden. Näky ainoastaan jäähyillä tai katsomossa. Zemppiä classic! :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.