Liigat

Jatkoaikaratkaisu huojensi Korsmanin: ”He, jotka näkivät reaktioni, ymmärsivät mistä on kyse”

14.04.
2017
7 Kommenttia
8
Liigat

Jyri Korsman totesi SPV:n olleen kovin mahdollinen vuori kiivettäväksi. Kuva: Juhani Järvenpää.

EräViikingit nappasi tänään paikan Superfinaaliin voittamalla SPV:n miesten välierien seitsemännessä kamppailussa jatkoajalla lukemin 6-5. Pääkallo.fi jututti fuusioseuran päävalmentaja Jyri Korsmania ottelun jälkeen.

Korsmanin reaktio ratkaisumaalin syntyessä oli miehen tapojen mukaan varsin riehakas.

– He, jotka näkivät ensireaktioni, ymmärsivät varmasti mistä on kyse. Aika paljon on tehty hommia tämän tarinan eteen viime keväästä lähtien. Tuli sellainen helpotuksen tunne, että näin tämän tänään pitikin mennä. Olemme yhdessä edenneet kohti yhteistä unelmaa ja tänään ansaitsimme paikan Superfinaalissa, Korsman luonnehti tuntemuksiaan.

Ottelusarja oli todella erikoinen tuloksellisesti. EräViikingit tuntui kahdessa edellisessä Vantaan pelissä olevan aivan ylivoimainen, mutta niin vain Seinäjoki Areenalla SPV käänsi pelin aina tasoihin. Korsmanin mukaan tulosten suuri vaihtelu välierissä kuvastaa joukkueen koko kautta.

– Molemmissa Seinäjoki Areenan vieraspeleissä ykköskenttämme oli heikko. Emme oikein olleet valmiita pelaamaan. Se jokseenkin kuvastaa tätä meidän prosessimme keskeneräisyyttä. Vaikka meillä on kokeneita pelaajia, niin meillä ei ole näistä tilanteista vielä kokemusta yhdessä. Olemme koko kauden aikana haalineet vähän lisähaasteita aina kun siihen on ollut mahdollisuus ja menneet vaikeuksien kautta voittoon, vähän niin kuin tänäänkin, Korsman tuumi.

Missään vaiheessa sarjaa ei uskaltanut helpottua suurilukuisista voitoista. Ennen sarjaa ja sen aikana tiedostettiin vastustajan vaarallisuus.

– Hetkessä täytyy elää. Ennen sarjaa jo puhuimme siitä, että SPV on todella hyvä joukkue. Kun vähänkin annat itse siimaa, niin kaveri rokottaa armottomasti. Se nähtiin Seinäjoki Areenan peleissä. Olemme suhtautuneet nöyrästi koko ajan. Ei ole ihme, että vastustajalla on kolme SM-kultaa. Oli ihailtavaa miten he luottivat omaan juttuunsa läpi sarjan. Todella iso hatunnosto on esitettävä SPV:lle, Korsman kehui vuolaasti.

Sarjan ratkaisuksi muodostui lopulta tämän päivän pelissä EräViikinkien pääkäskijän mukaan usko omaan tekemiseen ja henkinen kantti.

– Puhuin ennen peliä ja pelin aikana, että teema on jo mainistemani vaikeuksien kautta voittoon. Meidän pelimme taso ailahteli sarjan sisällä, mutta aina olimme valmiita ryhdistäytymään. Tänään ei olisi isompi vuori voinut olla vastassa ja silti ansaitsimme palkinnon finaalipaikan muodossa. Se kertoo tämän joukkueen ja tarinan luonteesta.

Joukkueelle tärkeä keskushyökkääjä Janne Hyvönen ei ollut tänäänkään kokoonpanossa. Etenkin Tommi Rosendahlin punainen kortti tarkoittaa, että Hyvösen paluu olisi enemmän kuin toivottu asia helsinkiläisille finaalia ajatellen.

– Jannen kohdalla mennään päivä kerrallaan. Tänään hän totesi lämpöjen jälkeen, että ei vielä ole pelikuntoinen. Pientä sairastelua on kyseessä pääasiassa. Vaikka eipä tässä vaiheessa kautta ole kaveria, jolla ei joku paikka kolottaisi. Jos ei kolottaisi, niin se tarkoittaisi, ettei olisi tehnyt riittävästi hommia, Korsman sanaili.

Superfinaali pelataan viikon kuluttua Hartwall Areenalla. Valmistautumiseen ei Korsmanin mukaan mitään poppamieskonsteja tarvita.

– Pari päivää tässä palautellaan ja hoidetaan pikkukolhut kuntoon. Sitten lähdetään tuorein jaloin ja tuorein mielin viimeiseen treeniviikkoon.

Lue myös:
EräViikingit kesti shokkitasoituksesta huolimatta – Kailialan maali ratkaisi jatkoajalla
Uransa jatkoa pohtiva konkari nousi ratkaisevaan rooliin – ”Minun oli tarkoitus aloittaa penkiltä”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Poistakaa
14/04/2017
tuollaiset mainokset, joita klikkaa vahingossa! Ne on todella ärsyttäviä!
Deeli
15/04/2017
Katsoen Tirsamaan videosta sitä reaktiota, pidän joukkuetta vain entistä ylimielisempänä ja epäurheilijamaisempana. Laasonen oikein kruunaa tämän toiminnan...
Hupiukko
15/04/2017
Kyllä olisi pää ollut vadilla jos tuolla rosterilla ei olisi finaalissa ollut. Kumman tiukille se meni näin loppujenlopuksi. Onnittelut SPV:lle loistavasta kaudesta, kumositte kaikkien epäilijöiden puheet.
Noloa
15/04/2017
Mitä tekee Laasonen @Tirsamaan videossa? Aivan käsittämätön reaktio kun oma jengi menee superfinaaliin. Omat fanit ja joukkue juhlii muualla niin hänelle on tärkeämää jäädä punapaitaisten eteen hyppimään? Tais olla tärkeämpää että kaveri hävis... Todella hämmentävää.
Wille
15/04/2017
Olisiko SPV fanit provosoineet kyseistä herraa tms. No, siitä huolimatta ala-arvoista toimintaa Laasoselta.
Paikan päältä
15/04/2017
Vaihtopenkin takana asiaa seuranneena Korsman lyyhistyy ratkaisumaalin jälkeen polvilleen ja peittää kasvonsa. Ei siis kovin riehakas reaktio :) Tirsamaan videolla taitaa heilua se toinen kalju valmentaja

Spv:n fanit huutelivat aika kovaa laasoselle läpi peli joten pilke silmäkulmassa todettakoon että pieni kuitti ehkä ihan ansaittua
Jep
15/04/2017
Eiköhän Roni ole joutunut aika monen jengin fanien hampaisiin ja jos näillä pokkaa huudella katsomoista, oisko pokkaa jättää itkemättä netissä takaisin kuittauksesta?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.