Maajoukkueet

U19-maajoukkueelle uusi pääkäskijä – Atte Juuti ottaa vetovastuun

10.04.
2017
14 Kommenttia
3
Maajoukkueet

Atte Juuti ottaa vetovastuun Suomen poikien U19-maajoukkueessa. Kuva: perwiklund.se

Atte Juuti on valittu alle 19-vuotiaiden poikien salibandymaajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi. Myös muut valmentajat ja joukkueenjohtaja on nimetty.

Uusi valmennusjohto aloittaa 3.-7. toukokuuta pelattavien alle 19-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen.

Juuti, 45, kuuluu myös nykyiseen, Heikki Luukkosen vetämään, U19-poikien valmennustiimiin. Sitä ennen hän toimi U19-poikien maajoukkueessa valmentajana vuosina 2003-2005.

Valmentajiksi on valittu Stefan Korhonen, Janne Krankka ja Tony Bäcksbacka. Viime mainitun vastuulla on maalivahtivalmennus. Joukkueenjohtajana aloittaa Timo Lindqvist.

– Onhan tämä mahtava mahdollisuus päästä tekemään työtä nuorten huippulupausten parissa, Juuti toteaa.

Juutia voi hyvällä syyllä kutsua salibandyvalmennuksen ammattilaiseksi. Hän toimii Turun Seudun Urheiluakatemiassa salibandyn lajivalmentaja Nuorten Olympiavalmentaja -nimikkeellä. Atte Juutilla on kokemusta miesten Salibandyliigajoukkueen valmentamisesta vuosina 2007-2009. Juuti on toiminut seuravalmentajana tulevassa U19-ikäluokassa jo useita vuosia. Kahdella viime kaudella TPS:n juniorit ovat voittaneet Juutin johdolla SM-kultaa. Kaikkiaan vuosia juniorivalmennuksessa on kertynyt jo kunnioitettavat 15.

– Yksi mottoni on, että työnteko palkitaan. Yksittäinen harjoitus ei tee huippua, vaan säännöllinen, suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen työ. Maajoukkueessa tapahtuva juniorivalmennus on pitkälti myös urheilijaksi kasvamiseen opettamista ja viestimistä mitä kasvaminen kansainväliselle huipulle vaatii, hän luonnehtii.

Tällä hetkellä Juutin mietteet ovat tiiviisti kiinni tulevissa MM-kisoissa ja miten sieltä saadaan paras mahdollinen lopputulos. Kaksi vuotta sitten Suomen U19-pojat juhlivat MM-kultaa ja sen jälkeen vastuun saaneet uuden ikäluokan pelaajat ovat osoittaneet, että maailmanmestaruuden uusiminen on täysin realistista.

Työ uuden valmennuksen kanssa alkaa toukokuun puolivälissä Eerikkilässä ja ensimmäinen maajoukkueleiri pidetään syyskuussa. Jatkossa U19-maajoukkueen valmennus nivoutuu vahvasti hiljattain käynnistyneeseen MAAJOUKKUETIE-toimintaan. Uudet U19-valmentajat tulevat uudessa MAAJOUKKUETIE-järjestelmässä ottamaan vastuulleen koko B-ikäluokan toiminnat ja United-joukkueiden valmennusvastuun tapahtumien aikana. Lisäksi U19-valmentajat osallistuvat myöhemmin tarkemmin sovittavan käytännön mukaisesti MAAJOUKKUTIEn seurakäynteihin oman ikäluokkansa kohdalla.

Juutin ja valmennustiimin kaksivuotisen periodin päätavoite siintää keväällä 2019, jolloin MM-kisat järjestetään Kanadan Halifaxissa.

Kuvassa Atte Juuti. Kuva: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JZ
10/04/2017
Toivon todella, että tätä kirjoitusasua ei nyt mennä härsimään.

Samoin toivon, että asianomaiset myös aina videohaastiksissa puhuisivat MAAJOUKKUETIEstä huutamalla tuon kyseisen sanan.
Pomo
10/04/2017
Eikö ketään haittaa, että pelaajien faijat valmentaa vielä u19 majussa. Tosin ovat todella ammattimiehiä.
JEP Jep
10/04/2017
Toivotaan ettei vastustajat ota sen poikaa liian kovaa niin pysyy kasetti koossa...
Ja näin
10/04/2017
Jännä, että näitä "oma poika" kommentteja tulee silloinkin, kun poika on ikäluokan top5 pelaaja heittämällä.
Arto Kilponen
10/04/2017
Juttelin Aten kanssa muutaman sanan eilen. Oli ainakin miellyttävä henkilö. Onnitteluni pestistä!
Antti Luokkanen
11/04/2017
Hieno valmentaja ja persoona, onnittelut!
Jyrä
11/04/2017
Olen ollut onnekas saadessani olla oppilaana Aten tunneilla. Intohimoisesti lajiin suhtautuva tyyppi joka osaa ottaa yksilön kehityksen huomioon. Tsemppiä!
Hohhoijjaa.
11/04/2017
Juuti oli vuosi sitten otsikoissa Turun Sanomissa. Törkykäytöksestään pääsi ihan lehden sivulle saakka. Siitä jutusta ei kyllä voinut päätellä, että kysymyksessä on hieno ihminen. Päinvastoin.
Hoihhoijaa:lle
12/04/2017
Lehtijuttuja saa aina väritettyä. Itkeviä vanhempia löytyy aina kun se oma muksu ei pääse pelaamaan. Aten valmennettavana aiemmin olleena voin sanoa että on loistava koutsi. Yksi vaativimpia koutseja kenen kanssa olen duunia painanut, ellei jopa vaativin. Ei mitään huonoa sanottavaa. Onnea pestiin!
Hohhoijjaa.
12/04/2017
Tuo on kyllä totta. Vanhemmat sotkee useasti asioita. Toki tässä tapauksessa kannattaisi ehkä kysyä asiaa niiltä pojilta, jotka silloisessa joukkueessa olivat. Siinä porukassa on varmasti muutama pelaaja tulevaan u19-joukkueeseen. Onko kellään positiivista sanottavaa ko koutsista? Onko Juuti jättänyt hyviä muistoja?

Tähän päälle paskamainen nauru.
No, katsotaan mitä mieltä tulevat pelaajat ovat. Tulevaisuus näyttää. Voipi olla, että Juutista on kuoriutunut herrasmies ja osaa myös henkistä puolta valmentaa.
Hohhoijaalle
12/04/2017
Kenenkäs katkera äiti tai iskä oot?
Pep
12/04/2017
Hakunilan Mourinholle odotettiin tonttia majusta
Hohhoijjaa.
12/04/2017
Kieltämättä pientä katkeruutta on jäänyt kyllä hampaankoloon.
On ollut surullista kuunnella 14-kesäisten poikien nimittelyä vammaisiksi, idiooteiksi ja kusipäiksi. Omin korvin olen kuullut ja pidän itseäni ihan tavallisena vanhempana, jonka kuuluukin tällaisesta älähtää. Minun mielipiteeni on, että sellainen vanhempi, joka ei tällaiseen puutu, lipoo tietä omilleen eteenpäin. Monesti nostetaan tämä 'eikö oma kullanmuru saanut peliaikaa"-kortti esiin, mutta joskus voi olla oikeastikin aihetta esittää kritiikkiä, myös näin jumalalliselle valmentajalle.

Tämä on vain minun mielipiteeni, sehän täällä kai on lupa esittää?
Mie
15/04/2017
Kyllä yllä olevan kanssa täysin samaa mieltä. Uskomattoman törkeää kielenkäyttöä nuoria kohtaan ja tällaisesta palkitaan vielä Maajoukkuepestillä. Nyt ollaan kyllä todella vaarallisilla vesillä. Herätys liitto.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.