Liigat

Vapaaehtoiset korvaamaton voimavara Superfinaalissa – ”Ilman heitä mikään ei pyörisi”

19.04.
2017
1 Kommentti
5
Liigat

Vapaaehtoiset työntekijät ovat todella isossa roolissa Superfinaalissa. Kuva: Salibandyliitto.

Superfinaali-tapahtuma kolkuttelee jo ovella. Lauantaina naisten loppuottelussa kohtaavat Classic ja SB-Pro ja miesten loppuottelussa puolestaan Classic ja EräViikingit. Kauden päätapahtuma vaatii runsaasti valmisteluja, ja etenkin itse tapahtumapäivänä vapaaehtoistyövoima on äärimmäisen tärkeä apu.

Tänä vuonna vapaaehtoisia on satakunta. Määrä on jopa aavistuksen viime vuotta suurempi.

– He toimivat kaikissa mahdollisissa tehtävissä, esimerkiksi akkreditoinnissa, lipunmyynnissä, expo-pisteillä, show-puolella ja seremonioissa. Todella tärkeitä osa-alueita ovat toimitsijan tehtävät, sekä tilastointi. Ilman vapaaehtoisia ei mikään osa-alue pyörisi, toteaa Superfinaalin show-puolesta ja myös sen puolen vapaaehtoisista vastaava Hanne Nyrönen.

Jokaisella osa-alueella on siis oma esimies, joka vastaa kyseisen osion organisoinnista ja toteutuksesta. Johanna Vasankari vastaa prosessin kokonaisuudesta vapaaehtoisten suhteen. Hakemuksia tuli Nyrösen mukaan tänäkin vuonna kymmeniä jo heti, kun vapaaehtoishaku avattiin. Kyselyitä tuli jo syksyllä.

– Tuli selvästi esille, että kiinnostusta tapahtumaa kohtaan vapaaehtoisten osalta oli jo syksyllä ja sitä odotettiin kovasti. Hakuaikana hakemuksia tuli nopeaan tahtiin ja muutama vielä sen jälkeenkin. Yhtään vapaaehtoista ei tarvinnut houkutella mukaan, Nyrönen sanoo kiitolliseen sävyyn.

Vapaaehtoiset ovat täysin korvaamaton voimavara tapahtuman toteuttamiselle ja onnistumiselle.

– Kuten jo totesinkin, mikään ei pyörisi ilman heitä ja heitä tarvitaan kaikkialle. Meillä oli viime viikolla vapaaehtoiskoulutus, johon eivät tietenkään kaikki päässeet paikalle, koska suuri osa vapaaehtoisista on muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Silti Keski-Suomesta ja kauempaakin porukkaa saapui parin tunnin koulutuksen vuoksi tänne Helsinkiin. Porukka on siis todella innostunutta ja sitoutunutta. Olemme todella kiitollisia siitä.

Toimitsijoina ja tilastointia hoitamassa tulee tämän luokan tapahtumissa olla jo kokeneita tekijöitä. Suuri osa vapaaehtoisista on ylipäätään ollut mukana Salibandyliiton tapahtumissa töissä jo aiemminkin ja monella on kokemusta viime vuoden Superfinaalista.

– Olemme kehittäneet vapaaehtoispuolta, koska isoja tapahtumia on koko ajan enemmän. Haluamme, että heille, jotka tulevat vapaaehtoisiksi, jää hyvä fiilis ja halu tulla uudestaankin. Siinä mielessä jotain on tehty oikein, kun vapaaehtoisten joukossa on paljon ihmisiä, jotka ovat olleet mukana aiemminkin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Kenen hyödyksi menee?
20/04/2017
Ja kavereitten firmat ottaa sitten hulppean palkkion liitolta tapahtuman järjestämisestä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.