Divarit

Divari-joukkueelta kovan luokan kaappaus – Töllikkö palaa Lappeenrantaan

12.05.
2017
7 Kommenttia
5
Divarit

Risto Töllikkö pelasi rikkonaisen kauden espoolaisjoukkue Oilersissa. Kuva: Juha Käenmäki

Viime aikoina sopimusuutisia julkaissut Lappeenrannan NST hankki puolustukseensa nimekkään paluumuuttajan. Toiseen perättäiseen Divari-kauteen valmistautuva joukkue vahvistuu Espoosta saapuvalla Risto Tölliköllä.

Töllikkö ei esittelyjä kaipaa: raudanlujan laukauksen omaava mies, joka on äärimmäisen kova kilpaurheilija tuo NST:n joukkueeseen kivikovan vahvistuksen.

Esport Oilersia viime kaudella Salibandyliigassa edustanut 26-vuotias puolustaja tulee vahvistamaan merkittävästi NST:n puolustuspäätä ja on kiistatta yksi sarjan tähdistä tulevalla kaudella. Töllikkö pelasi rikkonaisen kauden Espoossa, ja päätös paluusta sinipaitaan tapahtui hyvissä ajoin.

Millä mielin Risto palaat takaisin Lappeenrantaan?
– Erittäin hyvillä mielin. Seurassa on menty kovaa vauhtia eteenpäin ja olen myös kuullut paljon positiivista niin valmennuksesta kuin taustatyöstä jota on tehty seuran kehittämisen eteen. Myös nykyiset pelaajat ovat antaneet paljon kehuja toiminnasta joten tämä oli siinä mielessä helppo päätös.

– Omalta osaltani tavoite on kehittyä pelaajana edelleen ja auttaa joukkuetta omalla panoksellani. Ilo pelaamiseen ja nauttia taas lajista on tärkeää ja uskon sen tapahtuvan NST:n paidassa Töllikkö kommentoi.

Päävalmentaja Perttu Kytöhonka hehkutti Töllikön paluuta Lappeenrantaan.

– Kova juttu, että Risto palaa kotiin. Hän on kansainvälisen tason pelaaja, joka vasta lähestyy parhaita vuosiaan. Ei me tällaista kaveria oltaisi saatu mukaan, mikäli toimintamme ei olisi urheilullisesti ja taustoiltaan uskottavaa. Näiden asioiden eteen on paiskittu hommia niin joukkueen kanssa kuin sitten taustoillakin. Risto, totta kai, tuo meille valtavan määrän osaamista – hän on ennen kaikkea pelaaja, joka kykenee huippulaadukkaaseen peruspeliin vaihdosta ja illasta toiseen. Ilman suurta numeroa ja hoitaen hommansa.

– Pelillinen puoli on iso, mutta hänen paluunsa merkitsee tälle yhteisölle muutenkin tosi paljon ja lähettää melkoisen voimakkaan viestin. Me olemme tulossa, Kytöhonka päättää tyytyväisenä

Seuran puheenjohtaja Ville Kuusela kommentoi Töllikön paluuta seuraavin sanankääntein:

– Hän edustaa minulle sitä arvomaailmaa mitä haluan joukkueelta ja koko seuratoiminnastamme. Äärettömän kova kilpaurheilija nöyrällä työtä pelkäämättömällä asenteella. Samalla kyseessä on älykäs kaveri, joka pystyy omalla esimerkillä ja vaatimustasolla nostamaan rimaa korkeammalle ja tekee pelikavereista hiukan parempia. Risto on tärkeä palanen NST:n uutta aikakautta, jota nyt rakennamme seurassa parasta aikaa. Olen tyytyväinen, että saimme näin kovan pelimiehen näin aikaisessa vaiheessa miesten ryhmäämme, ja se tietää varmasti hyvää ajatellen tulevaa kautta.
Tästä on hyvä jatkaa matkaa, kommentoi Kuusela.

Töllikön peliuran tilastot

Teksti: NST:n tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ja näin
12/05/2017
Nyt muuten punnitaan somevalkku Kytöhongan taidot pääsarjakoutsina. NSTllä sen luokan ryhmä jo kasassa, että tuolla pitää olla lähellä nousua. Joten enää herra ei voi mennä materiaalin taakse niin kuin viime kaudella.

Tölliköstä vielä, että mahtava pelaaja, mutta harmi ettei onnistunut pelaamaan tasollaan liigan huippujoukkueessa. Ehkä uusi yritys vielä jonain päivänä jos nst ei tuosta onnistu nousemaan.
Maju
12/05/2017
Odotukset Töllikköä kohtaan oli korkealla kun hän meni Oilerssiin mutta valitettava pettymys oli kausi Espoossa, erityisesti pudotuspeleleissä joissa tuloksena -8 ja 0 tehopistettä.

Potentiaalinen maajoukkuetason puolustaja kun katsoi hänen pelaamistaan edellisillä kausilla, jostain syystä ei kuitenkaan kotiutunut Espooseen.
Toivotaan että hän nousee taas vähintään omalle tasolleen vaikka divari ei ole paras mahdollinen paikka kehittyä maajoukkue pakiksi.
Majulle
12/05/2017
Juha Kivilehdon tilalle maajoukkueeseen Risto Töllikkö?
Jokaasiaanmielipide2
12/05/2017
Karjalan herruus siirtyy kyllä takas Etelään!
Jupe
12/05/2017
Majun kanssa samoja ajatuksia. Toivoin Töllikön lähteneen muualle jo aikaisemmin pari kautta sitten, jolloin dominoi NST:n alakertaa pelistä toiseen ja pelirohkeus näkyi koko kentän yksilösuorituksina, jotka johtivat maaliinkin asti usein. Nyt pääsee tuttujen kavereiden kanssa jälleen painamaan, joten uskon vahvasti onnistuneeseen kauteen. Hulkkosen ja Ikosen paluun jälkeen voidaan rehellisesti puhua takaisin liigaan noususta. Viime kaudella loistanut junnukenttä on myös vuoden vanhempi ja valmiimpi. Innolla odotan tulevaa kautta!
Markkinoja
12/05/2017
Nst:llä hyvät lähtökohdat vahvasti hyökkäävään pelitapaan.
Minäpahoitinmieleni
13/05/2017
En tiedä pelaajasta mitään mutta näihin kommenteihin niin miten voi päästä majuun jos pelaa vaan tuttujen kans hyvin? :D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.