Divarit

Josba vahvistaa organisaatiotaan – uusi valmennuspäällikkö, seurakoordinaattori ja seuratyöntekijä

16.06.
2017
9 Kommenttia
1
Divarit

Joensuun Josban organisaatio vahvistuu. Kuva: Jari Turunen

Miesten Divarin Joensuun Josban junioriorganisaatio vahvistuu. Seura julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa kerrotaan, että seuraan nimitetty uusi valmennuspäällikkö, seurakoordinaattori sekä seuratyöntekijä.

–Josba Juniorit ry:ssä on talven ja kevään aikana valmisteltu tulevien vuosien henkilöstöstrategiaa. Valmistelun tuloksena seura on rekrytoinut valmennuspäällikön, seurakoordinaattorin sekä hallinnollisia asioita hoitavan seuratyöntekijän. Tarkoituksena on uudistaa pelaajapolku vastaamaan nykypäivän tasoa sekä kasvattaa hallitusti seuran junioripohjaa, kertoo Josba Juniorit Ry puheenjohtaja Jarkko Ronkainen.

Josba Juniorit ry:n valmennuspäällikkönä aloittaa 1.8.2017 alkaen Jouni Juurela. Hänen vastuualueelleen kuuluvat juniorijoukkueiden Josbalaisen pelaajapolun mukainen kehitystyö ja valmentajakoulutuksen koordinointi, osallistuminen joukkueiden tukitoimintojen toteuttamiseen sekä oppilaitosyhteistyö.

Outokumpulaislähtöinen Juurela työskenteli kaudella 2016-17 Mikkelissä Urheiluseura Hatsinan valmennuspäällikkönä.

– Mahdollisuus palata takaisin kotiseudulleni ja liittyä Pohjois-Karjalan suurimman salibandyseuran uudistumisprosessiin sai minut tarttumaan tähän pestiin, Juurela kertoo.

Juurelalla on valmennustaustaa usean vuoden ajalta ja hän on käynyt Salibandyliiton huippuvalmentajakoulutuksen. Juurela näkee yhtenä tärkeimmistä tehtävistään yhteneväisen valmennus- ja harjoittelulinjan luomisen seuraan.

– Tämä tapahtuu mielestäni parhaiten avoimen vuorovaikutuksen, valmentajien osallisuuden sekä dialogin kautta. Sekä valmentajien että valmennettavien tulee saada seuralta tukea ja heidän on oltava aktiivisena osallisena oppimisessa. Uskon, että saamme aikaiseksi hyvin mielenkiintoisen matkan yhdistämällä uusia linjauksia sekä perinteistä Josbalaista arvomaailmaa.

Seurakoordinaattorina aloittaa 1.8. alkaen Johanna Turpeinen. Hänen vastuualueelleen kuuluvat Josba Junioreiden naisten ja tyttöjen toiminnan sekä valmennuksen koordinointi ja tukitoimet.

Turpeisella on taustalla pitkä pelaaja- ja valmentajaura Josbassa. Hän on saavuttanut Josbassa pelaajana A-tyttöjen Suomen mestaruuden sekä useita naisten SM-mitaleja. Valmentajauralta kirkkaimpana saavutuksena on B-tyttöjen SM-pronssi. Turpeinen toimii tulevalla kaudella myös Josban D- ja C-tyttöjen valmennuksessa.

Seuratyöntekijänä on aloittanut 1.6. lukien Lauri Havukainen. Havukaisen vastuualueelle kuuluvat seuran hallinnolliset tehtävät ja tapahtumien järjestelyt.

Havukainen on toiminut seurassa valmennustehtävissä poikajunioripuolella ja valmentaa tulevalla kaudella Josban naisten II-joukkuetta. Hän on aiemmin toiminut myös A-junioreiden ja Josban miesten edustusjoukkueen tiedottajana.

Teksti: Josban tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jallu
17/06/2017
Mitenkä rahat, kun nytkin laskuja jonossa.
Jallulle
17/06/2017
Josban edustus ja Josba juniorit ovat eri yhdistyksiä mikä kyllä tulee myös jutussa ilmi...
Nii
17/06/2017
Tarkoitit siis että juniorit maksaa?
Ei taida olla nii
18/06/2017
Kun Joensuussa Josba Rystä eriytyi v 2010 junioripuoli erilleen on siitä asti junnujen toiminta lähtenyt parempaan suuntaan. Voihan se olla että kun edustukselle ei mene rahaa junnupuolelta, niin haasteet taloudessa eivät ainakaan helpotu. Miten lie rahavirrat sellaisissa seuroissa jossa aikuisjoukkueet junnujen kanssa samassa taloudessa. Ei varmasti kovin läpinäkyvää?
Ihmettelijä
18/06/2017
Junnujen vanhemmat ja yhteistyökumppanit maksavat tietysti junioriseuran kustannukset. Varmasti tässäkin tapauksessa. Tässä rivien välistä luettuna, ei pelkoa siitä että edustusjoukkue olisi rahastamassa välistä.
Joensuulainen
18/06/2017
On ollut hienoa seurata juniorijosban toiminnan kehittymistä ja tämähän on iso askel oikeaan suuntaan Josba Juniorit Ry llä. Varsinaisesti Josba Ryllä (miesten edustus) ei ole mitään tekemistä näiden rekrytointien kanssa. Ei työpanoksena eikä euromääräisesti, koska junnupuolen toiminta on täysin itsenäistä. Kyseiset rekrytoidut henkilöt toimivat ainoastaan Juniorit ry alla, jossa myös miesten 2div, naisten 2 ja 3div, poikien ja tyttöjen joukkueet ovat. Kannattaa vierailla Josban sivuilla niin sieltä asipita selviää. Kyllä kaikilla seuroilla joilla on junnuja toiminnassa olisi syytä tehdä erilliset yhdistykset, kuten Josbassa. Näin myös talous ja toiminnan pyörittäminen on oikeissa käsissä, eikä mene puurot ja vellit sekaisin kuten monissa seuroissa tällä hetkellä. Iso käsi junnujosban rohkealle vedolle ja tsemppiä tulevalle!
Jyväskylä
20/06/2017
Ainakin Jyväskylässä junnupelaaminen todella kallista. Tiedä sitten minkä verran kustannetaan liiga-joukkueen menoja.
20/06/2017
No paljonko se Jyväskylän junnun pelaaminen maksaa?
Esim. B junnulle tai D junnulle, paljonko on sinun mielestä todella kallista.
Sarjojen osalta paikka on ainakin niin huonossa paikassa kuin vaan voi olla.
Joka suuntaan on pitkä matka ja aluesarjoissa ajetaan TRE ja Hml lähikuntineen. Jos sattuu eliittiin pääsemään, niin Turkuun.

Jos pelaaminen on Jyväskylässä kallista, niin mistä se johtuu?
Selvitys
20/06/2017
Kannattaa muidenkin seurojen junioreiden edustajien ennen seuran isompia kokouksia näitä asioita käydä läpi. Siellä kokouksessa sitten vaatia asiaa esityslistalle ja jonkun kannattaa sitä, niin asiaa joudutaan käsittelemään. Tämä siis epäselvissä tilanteissa ja aina voi esittää ettei vanhalle hallitukselle anneta vastuuvapautta, jos tilanne epäselvä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.