Maajoukkueet

Tätä ei ole nähty 13 vuoteen – Suomen miesten salibandymaajoukkue ei edennyt finaaliin

29.07.
2017
38 Kommenttia
2
Maajoukkueet

Sveitsi eteni World Games-finaaliin. Kuva: IFF

Suomi ja Sveitsi kohtasivat lauantaina World Games -turnauksen välieräpelissä. Sveitsi yllätti maailmanmestarit maalein 5-2 ja eteni turnauksen finaaliin.

Ottelun alussa muutamia hyviä paikkoja oli kentän molemmissa päissä. Ajassa 8.20 Sveitsille tarjottiin sauma mennä johtoon, kun Juha Kivilehto rikkoi Manuel Engeliä ja käkikellomaa sai rankkarin. Paolo Riedi laukoi pallon vastustamattomasti Suomen verkkoon, joten Sveitsi vastasi pelin avausmaalista.

Ajassa 12.12 Sveitsi sai jo toisen rankkarin, kun Sami Johansson rikkoi Manuel Maureria ja Riedi pääsi kokeilemaan rankkaria uudelleen. Pyry Luukkonen oli kuitenkin tälle kertaa etevämpi ja ottelu jatkui Sveitsin 1-0-johdossa. Suomi kesti myös rankkaria seuranneen sveitsiläisylivoiman ja ensimmäiselle erätauolle mentäessä Sveitsi oli maalin etumatkalla.

Suomi pääsi heti toisen erän alussa ylivoimalle, mutta Sveitsi kesti kaksiminuuttisen. Sveitsin toinen maali nähtiin heti ottelun puolivälin jälkeen, kun Engel voitti kaksinkamppailussa Tatu Väänäsen ja upotti pallon taidokkaasti Suomen maaliin ajassa 22.42.

Sveitsin kolmas maali oli kaunis sommitelma. Hurmiossa pelannut Engel tarjoili taidokkaasti maalin takaa Mattias Hofbauerille, joka viimeisteli 3-0-maalin tyhjiin. Konkarin maali syntyi ajassa 25.49. Maalin jälkeen Petteri Nykky käytti Suomen aikalisän. Suomellakin oli paikkansa toisessa erässä, mutta kolmanteen erään lähdettiin Sveitsin ansaitussa 3-0-johdossa.

Suomen avausmaali näki päivänvalon ajassa 36.59, kun Väänäsen laukaus löysi tiensä sveitsin maaliin. Tästä ei kuitenkaan ehtinyt kulua kuin 10 sekuntia ja Engel lisäsi Sveitsin johdon takaisin kolmeen maaliin. Suomi otti tämän jälkeen maalivahdin pois ja Eemeli Salinin hirmutykki toi Suomen taas kahden maalin päähän ajassa 37.59.

Suomi jatkoi maalin hakemista ilman maalivahtia. Vaikka Suomi pelasi kolmannessa erässä parasta peliään, niin se ei tällä kertaa enää riittänyt. Sveitsin Hofbauer naulasi viimeisen naulan Suomen arkkuun ajassa 44.22. Suomi ja Sveitsi ovat kohdanneet salibandyssa kaikkiaan 68 kertaa ja kyseessä oli kymmenes kerta, kun Sveitsi vei voiton.

MM-kisoissa Suomi on pelannut kaikissa MM-finaaleissa vuodesta 2006 alkaen. Vuosina 2008, 2010 ja 2016 Suomi juhli maailmanmestaruutta ja 2006, 2012 sekä 2014 tuloksena oli MM-hopea. Vuonna 2004 Suomi tippui MM-välierissä Ruotsille maalein 5-3.

Suomi pelaa sunnuntaina turnauksen pronssipelissä. Kello 12 alkavassa pelissä vastaan astelee joko Ruotsi tai Tshekki.

Salibandy on ensimmäistä kertaa virallisena lajina mukana World Games -tapahtumassa. Vuonna 1997 se oli Lahden World Games -kisoissa näytöslajina. Erona normaaleihin MM-kisoihin on siinä, että joukkueissa saa olla mukana vain 14 pelaajaa (12+2) ja otteluiden peliaika on 3 x 15 minuuttia.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Artikkelia päivitetty 30.7. klo 14.43

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Dii
29/07/2017
Tuli nähtyä vain viimeinen erä, mutta pisti silmään S. Johanssonin heikko peli. Jatkuvasti huonosta liikkeestä kantteja peittoon joista vastustajalle lähes poikkeuksetta vastahyökkäys.
Joni
29/07/2017
Joku tässä kirjotuksessa ei mätchää..."kolmanteen erään lähdettiin 3-0 tilanteessa" "suomen avausmaali tuli ajassa 36.59" en nähnyt peliä, mutta oletan että 20min erät on world cupissakin?

Muuten täytyy sanoa että hyvä että pääkallo pitää seurannan kohdallaan meille kaikille! Kiitos!
Joni
29/07/2017
Tuolla pelataan 3x15min
Joy
29/07/2017
15*3. Nykyn saitte kun halusitte, täälläkin tietäjät. Tossa tulos! Toki kun näki pelaajavalinnat niin tiesihän tämän. Piha, Kohonen, kivilehto häviää liikkeessä liikaa. Kettunen takas!!
Wille
29/07/2017
Sveitsillä oli alla peli kova Ruotsia vastaan, olisko siksi ollut terävämpänä heti alusta asti. Tosin Suomella enemmän palautumisaikaa viime pelistä. Tänään ei vaan lähtenyt, vaikeaa oli maalinteko, mutta eipä Suomi nyt huonosti pelannut, muutama nukahdus ja tällä tasolla noista rankaistaan. Hatunnosto Sveitsille, pelasivat kyllä todella hyvän pelin! Engelillä onnistui tänään kaikki.
Maju
29/07/2017
Nykylle herätys oikeaan paikkaan, nyt vaan kokoamaan tulevaisuuden maajoukkuetta mm-kisoihin.
Sveitsillä hyvä esimerkki modernista salibandystä jossa pelin suuntaa vaihdetaan nopeasti, tähän ei kaikkien nykyisten suomen maajoukkuepelaajien jalka riitänyt.
Jos peluutetaan liian vanhoja konkareita joilla pelityyli jostain 90-luvulta niin aika sekavalta se näyttää ja tulos nähtiin tänään.
Kohonen sanoi haastattelussa että peli on on aika samanlaista kuin 20-vuotta sitten, uskallan olla eri mieltä.
Katsojan silmissä peli on kehittynyt huimasti viimeisen viiden vuoden aikana, pelaajilla on vauhtia, taitoa ja monipuolisuutta monikertaisesti verrattuna "hyviin aikoihin".
Kannattaa katsoa Sveitsi matsin +/- tilastoa, totuus pelaajista näkyy sieltä.
Joni
29/07/2017
Oho! Siis 3x15min. En olisi uskonut. Saako ihmetellä ääneen että miksi? Onko joku selkeä urheilullinen syy siihen että noin lyhyet erät?
Wg
29/07/2017
Vaati että pääsi mukaan, samasta syystä pelaajia 12+2. Mikä nyt tuotti sen, että pappaosasto sai enempi vastuuta, kuin mm-kisoissa. Nimim. Maju oikeassa!! 90 luvun pelaajien ja 90 luvulla syntyneet pelaa ihan eri peliä, hidas kävely ei vaan riitä. Sinne aladivareihin vaan papat
Sääntökirja
29/07/2017
Mites Sveitsin 4. maali? Syöttäjä pelaa palloa jalka kaukalon ulkopuolella. Hmm?
Ootteko tosissanne ............
29/07/2017
Väitättekö että tää meni mitenkään "pappojen" piikkiin. En nähnyt ainuttakaan maalia näile herroille. Varsinkaan kohoselle. Suomelta puuttuu nyt luovuutta, eikä saanut pysäytettyä Sveitsin virettä. + jos jokainen pelaisi yhtä älykkäästi kun Kohonen niin tulisi niitä maalipaikkojakin enemmän. Onse kumma että syytellään näitä vanhoja pelaajia vaan sen vuoksi että hävittiin vaikka ette selvästi edes Mieti syytä miksi peli meni kuten meni.
Pohtija
29/07/2017
Näin käy kun joukkue piti nimetä jo maaliskuussa, jonka jälkeen nimettyjä pelaajia ei voinut enää vaihtaa. Nyt kentällä nähdyistä pelaajista varmaan puolet pelasi puolella teholla, kun kroppa hajalla jostain kohtaa tai "kankea" muista syistä. Pohdin vain että pelaajavalintaprosessi ei ollut onnistunut ja kävi huonoa tuuria, että pelaajat eivät olleet parhaassa iskussa näissä kisoissa.
Sitten
29/07/2017
Oot sokea. Ekassa rikkoo kivilehto, väänänen menetti yhessä. Ja oli kohonenkin kentällä ainakin yhessä maalissa. Nyt ongelma ihan selvä. Papat pelaa "fiksusti" 90luvun sählyä, mihin junnut ei ole tottuneet. Siinnä ei paljoo Kohosen luovuudet paina, etenki ku nykyään luovuuskin vaatii vauhtia, siis ainakin se pelinsuunta mihin Suomessa on menty
Luottoa
29/07/2017
Nykkyyn voi vielä luottaa vaikka tekikin väärä pelaajavailnnat, luultavasti Jäntti& kumppaneiden suosituksesta. Nyt näki omin silmin miten konkarit pelaa nykyään. Syksyllä uuttaa matoa kuokkuun..

Pääkallo voisi myös analysoida jonkun puolueettoman asiantuntijan kautta maajoukkueen tilannetta.
KEIMO
29/07/2017
Olihan tuo ihan selvää ettei vanhoilla herroilla enää jalka riitä. Harmi et tälläiset pelaajavalinnat..
Höpö, höpö
29/07/2017
Peli ratkesi lammisen ja pihan hölmöilyyn 3-0 maalissa. Suomi oli todella huono, eikä johtunut vanhoista, Kohonen edelleen hyvä. Nykky vienyt suomen pelin huonommaksi ja kettusen kädenjälki näkyy jo tsekeissä. Jussila nostanut sveitsin nykyn ajoista uudelle tasolle, näkyi jo eilen ruotsi pelissä, sveitsi oli todella hyvä, vaikka hävisi. Viimeistään nyt on selvä, että Pihasta ei ole mj tasolle, ei pärjää neljän parhaan karkeloissa.
V-Ati Pää
29/07/2017
Nyt meni kyllä täysin valmennuksen piikkiin. Pelaajavalinnat joiden mukaan tehty pelistrategia ei tällä kertaa toiminut.
Jos mukana puolikuntoisia robocobbeja joudutaan väkisin miettimään mitä tehdään.
Onnea Nykylle ja muille asianomaisille tuleviin koitoksiin.
Ps.
P. Kotilaiselle ei käyttöä joukkuepeleissä, osta hevonen ja ala ratsastaa.
Nappo
29/07/2017
Kovia pelejä tommoset ku vedetään kahella ketjulla ja tommosella temmolla.. Ois ehkä pitäny jättää ne eiliset pehmikset ja ostosreissut välistä ja vaan palautella kylmäaltaas ja hieronnas:) mutta joo eihän tuo joukkue oo läheskään paras minkä suomesta olis saanu, nii en ite ainakaa olisi huolissani
Junnu#8
29/07/2017
Sveitsi pelasi hyvin pois Suomen vahvan kääntöpelin. Kotilaisen,Johanssonin ja Salinin kanttimaalit. Toimivat ehkä liigassa. Hyvin Sveitsi hoiti peittopelin myös. Pelinopeudessa Sveitsi oli edellä. Mayer vei nätit puikot Jussi Pihalta:D Jännä seurata miten Sveitsi pärjää? Jos Ruotsi tulee vastaan finaalissa. Maalipaikan tehokkuudessa Ruotsi on aika hyvä.
Mahu
29/07/2017
Nykky pois, Mahu tilalle!
No joo
29/07/2017
Siis Suomi hävis mm-kolmoselle parilla maalilla näytösturnauksessa.En ole huolissani..
Terhi
30/07/2017
Ihan hyvä lajille ja ennen kaikkea herätys Nykylle. Ei niitä kaikkia vanhoja kalastuskavereita voi siellä majussa loputtomiin pitää. Jos hallitseva maailmanmestari jää pronssipeliin lukemin 2-5 (eli ei edes lähellä), niin silloin on kyseessä katastrofi.
Masse
30/07/2017
Suomen avausmaali näki päivänvalon ajassa 36.59, kun Väänäsen laukaus löysi tiensä Suomen maaliin. " Tekikö Väänänen sen maalin nyt sitten kumpaan päähän?
Kaaripallo
30/07/2017
Pitäiskö taas rauhottua? Aivan höntsäturnaus vaikka Sveitsi hyvin pelasikin.. 12+2 kokoonpano, kolmosdivarin peliaika ja kauden alkuun on 2 kk aikaa eli eiköhän se marssijärjestys siitä taas palaa ja palataan normaaliin päiväjärjestykseen ;)
Terhi oikeassa
30/07/2017
Nyt vähätellään että höntsyturnaus jos olisi päästy finaaliin niin olisi huipputurnaus. Älkää puhuko paskaa, Suomen peli on mennyt huonommaksi ha muut parantaneet. Sitten vielä nykyn kaksoisrooli kaikessa rahan ahneudessa ja classic pelaajien suosimisessa, tässä hiukan esimakua mitä tuleman pitää.
Höntsä
30/07/2017
Positiivista kun Suomi hävisi Sveitsille, kansainvälisen salibandyn kannalta saatiin vaihteeksi erillainen finaali.
Nyt vähätellään turnauksen arvoa vaikka etukäteen hehkutettiin että tämä on suuri mahdollisuus salibandylle kohti olympialaisia.
Jotain on mennyt pieleen myös tiedottamisessa kun Suomessa ei yksikään salibandyn ulkopuolinen media ole noteerannut World Camesiä missään, ei edes tuloksia.
Samaan aikaan koripallomaajoukkueen harjoitusmatsi televisiodaan ja saa näkyvyyttä moninkertaisesti.
Todellisuudessa World Games tapahtumana on ollut pettymys, ennakkoon odotukset oli paljon suuremmat.
3x15 minuutin peli-ajalla ja 12 pelaajan rostelilla oli todella huono kokeilu. Ei salibandyn pidä nöyrtyä näin paljon, varsinkin kun turnauksen arvio on kyseenalainen.
ööö
30/07/2017
Kuusi juttua kisoista 10 kommenttia. Yksi tappio 24 kommenttia. Kuvastaa aika hyvin minkälaista porukkaa täällä pyörii. Jätin Kohosesta olevan jutun tuosta pois, 7 kommenttia. yhtään neutraalia kommenttia. Kommentit molemmin puolin yliammuttuja suuntaan tai toiseen.
Jep
30/07/2017
Tietokilpailukysymys:Kenellä suomalaisvalmentajalla on eniten miesten mm-kultamitaleita saavutettuna? :-)
Yle vero
30/07/2017
Olen jostain lukenut että Yle on salibandyliiton yhteistyökumppani.
Aikamoista yhteistyötä kun Yle ei noteeraa mitenkään maajoukkueen World Games turnausta.
Huolestuttavaa kehitystä kun Yle on nostanut kuitenkin viime vuosina salibandyn näkyvyyttä mutta nyt täysin hiljaa..
Just just
30/07/2017
Win the right games
Kaaripallo
30/07/2017
Nimimerkille ÖÖÖ.. Olet niin oikeassa. Tätähän tämä kommentointi aina on. Ketään ei kiinnosta niin kauan, kun päästään jauhamaan miten Suomi on on pudonnut kelkasta ja sitten kun tulee esim. maailmanmestaruus niin kaikki hehkuttaa miten Suomeen luotettiin, uskottiin ja blaablaablaa.. Luuletteko tosiaan, että pelaajat ovat parhaimmillaan heinäkuussa oli kyse sitten Suomesta, Ruotsista, Sveitsistä tai Tsekistä ja pelataan turnaus neljässä päivässä eikä siitä edes puhuta missään. Itse kannatan Suomea aina, pärjää tai ei ja onko jengi tosiaan sitä mieltä, että Suomi putosi puolessa vuodessa vauhdista :) :) Ja Mihu näyttää olevan erittäin hyvässä tikissä edelleen, ei se huvikseen Ruotsin pääsarjassa pelaa ;)
Kaaripallo
30/07/2017
Ja HÖNTSÄLLE vielä.. Tappiohan ei vie mitään pois lajin pääsystä olympialaisiin.. Eiköhän se ole vaan hyvä ettei samat 2 jengiä ole aina finaalissa ;)
Jep
30/07/2017
Suomi on ainoana salibandymaana ollut aina kisoissa 3 parhaan joukossa.Repikää siitä.
Ugi
30/07/2017
Tämähän oli melkeen parasta mitä sählylle voi käydä! Vielä kun Ruotsi olisi pudonnut finaalista, niin se olisi ollut parasta.
Arto Kilponen
31/07/2017
Minustakin on historia huomioiden jopa parempi, että Suomi ei päässyt finaaliin. Jos on ihan pakko valita, niin minä otan mieluummin World Gamesin pronssin ja MM-kullan kuin molemmista hopeata. Nyt vain ei sitten mitään hätiköityjä johtopäätöksiä tästä. Yksi tappio on yksi tappio, olkoonkin ratkaisevassa vaiheessa turnausta. Se ei tarkoita, että suomalainen salibandy olisi jyrkässä laskussa. Voisin jo tässä vaiheessa lyödä vetoa, että neljästä seuraaavasta vähintään tämän tason turnauksesta Suomi on vähintään kolmesti finaalissa.
Mikä
31/07/2017
Mika Kohosen ikä? Onko jo 40-vuotias? Ainakin Jari Litmanen ei saanut jatkaa maajoukkueessa 40-vuotiaana jalkapallossa vaan 3 kuukautta ennen tuota ikää ura siellä loppui. Voisiko jalkapallopiireistä kysyä miten näissä tilanteissa voi toimia kun ikoni ja edelleen hyvä pelaaja syytä väistyä nuorennusleikkauksen tieltä? Toisaalta kun katsoo Litmasen jälkeistä aikaa jalkapallossa ei siellä tulos kovin hyvä. Ehkä salibandyssä Suomella parempi kokonaistilanne eli ei pakko Mika Kohosenkaan varaan laskea peliä?
kkh
31/07/2017
Kohonen 77 syntynyt.Eli toukokuussa täyttänyt 40.Näin ainakin wikipedian mukaan.
Mikä
01/08/2017
Kiitos tiedosta. Toinen johon voisi myös verrata on Saku Koivu eli saman pelipaikan pelaaja jääkiekossa. Hänenkin maajoukkueura päättyi ennen 40-vuotta niin kuin muukin peli-ura.
Jonninmoinen friikki
01/08/2017
Höntsäturnaus eli who cares!
Ämmämm-kisoihin leiritetään lämmössä & kotimaassa Nykyn luottomiehet. Sitten kisoissa on onneksi vain kaksi ottelua jotka todella tarvii voittaa.
Finaalissa ratkaisee päivän kunto.
Hopeeta tulee 85% todennäköisyydellä varmasti.
Iso laji ollaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.