Karhut nousi ahdingosta voittoon Divarin toisessa finaalissa – Halminen ratkaisi viimeisellä kympillä

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Karhut ja Loviisan Tor mittasivat toisiaan toistamiseen miesten Divarin finaaleissa sunnuntaina Porissa. Karhut voitti kamppailun maalein 7-6.

Benjamin Lepola vei porilaiset johtoon ottelussa, mutta ensimmäinen erä oli Loviisan. Julle Sumen, Andreas Hietala, Jesse Tolvanen ja Nicolas Malmberg osuivat erässä ja erätauolle mentiin 4-1-vierasjohdossa.

Toisessa erässä Karhujen Kalle Santanen kavensi ensin lukemiksi 4-2. Jonas Hällfors vei vieraat pari minuuttia myöhemmin takaisin kolmen maalin johtoon. Erän viimeisellä vitosella Ville Salonen ja Lepola maalasivat, joten kolmanteen erään lähdettiin Loviisan 5-4 -johtoasemassa.

Ottelun viimeisen kympin käynnistyessä Tomi Jerkku nousi komeasti Tor-puolustuksen läpi ja pelasi avopaikan Joni Halmiselle, joka tasoitti pelin ajassa 50.10. Ajassa 54.07 Karhut sommitteli maalipaikan Halmiselle, joka iski porilaiset toistamiseen johtoon ottelussa.

Halminen iski tyhjään Tor-maaliin kolmannen osumansa. Conny Lindblom lisäsi jännitystä iskemällä kavennuksen 12 sekuntia ennen loppua.

Halminen oli ottelun tehopelaaja hattutempullaan ja onnistuminen oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että kyseessä olivat miehen ensimmäiset pisteet kevään pudotuspeleissä. Karhujen Lepola onnistui myös maalinteossa kahteen otteeseen.

Divarin finaalisarja on nyt tilanteessa 1-1. Kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Loviisassa, ja finaalisarjan voitto vaatii kolme voittoa.

Ottelutilastot

Lue myös:
Happee eteni välieriin trillerivoiton myötä – KrP ryöpytti SPV:tä Seinäjoella
Kolme naisten puolivälieräsarjaa katkolla keskiviikkona – Koovee tasasi puntit Ervin kanssa
Koovee varmisti liigapaikan selkeällä voitolla – Koljonen naulasi kuusi tehopistettä

12 comments

  1. Tämän vuotinen finaalisarja muistuttaa kovastikkin viime vuotista Karhujen ja Welhojen finaalisarjaa. Karhut on jalalla Toria valovuoden edellä, mutta maalivahtietu ja maalintekotehokkuus on Torin puolella.

    Mikäli Karhut onnistuu hyödyntämään nopeus- & kuntoetua, sarja menee 3-1 Karhuille. Lisäksi maalivahtien pitäisi vähän venyä. Aika näyttää, voi olla että menee viidenteenkin matsiin.

  2. Kyllä se siltä vähän näytti…. Ja nyt kun Andreas sai Puumalan, on tärkeä pelaaja Loviisa ole. Tiukka paikka Loviisassa keskiviikkona.

  3. Taistelu liiga paikasta on kova. Kummallakin on mahdollisuudet voittaa tää sarka. Toivottavasti tuomarit pitää ohjat käsissään. Porin pelissä lähti jo vähän irti. .unta epäily on että Karhut vie sarjaan

  4. Miten jaksatte tota bensa loppu kommenttia laittaa.. annetaan poikien pelata ja katotaan sitten keneltä loppuu bensa.

  5. Eipä Joni ”4+2” Niiranen ollut paikalla mutta ”2+4” oli muistakaa kotivoitot riittää

  6. Samaa mieltä kun ”miten jaksatte”!! Pitäiskö eka kattoo pelit ja sit avaa suu…

  7. Kokoajan on nyt sellainen tunne että hävitään tämäkin finaalisarja.