Divarit

Salibandy valloittaa Jyväskylän jäähallin lauantaina – katso viikonlopun aikataulut

13.04.
2018
7 Kommenttia
4
Divarit

Nokian KrP:n ja Happeen välisessä välieräsarjassa väännetään tiukasti perjantaina ja lauantaina. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyn pääsarjoissa ottelut vähenevät uhkaavasti ennen 21.4. pelattavaa Superfinaalia ja tulevana viikonloppuna mitellään enää muutamia pääsarjakamppailuita.

Ykköshuomio kiinnittyy tietysti Nokian KrP:n ja Happeen väliseen välieräsarjaan, josta ei ole uupunut vauhtia tai vaarallisia tilanteita. Maanantain vivahteikkaassa pelissä KrP teki komean nousun lopussa, mutta Happee tasoitti puntit Asko Huismanin jatkoaikamaalilla.

Sarja on nyt tilanteessa 2-2 ja perjantain ottelun voittajalla on mahdollisuus edetä Superfinaalin värivaloihin, jos se onnistuu nappaamaan voiton myös lauantain jäähallipelistä, joka pelataan Jyväskylä LähiTapiola Areenalla klo 17 alkaen. Classicin finaalipari selviää kuitenkin viimeistään maanantaina jolloin pelataan seiskapeli Tampereen Raholassa.

Naisten liigan finaalista pudonneet PSS ja ErVi mittaavat toisiaan lauantaina pronssipelissä Porvoossa. Samana päivänä ratkeaa myös ensi kauden Divarin viimeinenkin joukkue, kun Merikoski ja Pirkat kohtaavat Oulussa Divarin nousukarsintojen merkeissä. Molemmilla on takanaan voitto kotikentiltään.

Juniorisarjoista sen verran, että A-tyttöjen finaalisarja on nyt siinä tilanteessa, että Pelicans johtaa voitoin 2-1 ja sarja on katkolla lauantaina Lahdessa. Mahdollinen viides ottelu pelataan sunnuntaina. B-tyttöjen finaalisarja Pirkat-Loisto käynnistyy lauantaina ja jatkuu vasta seuraavalla viikolla. B-poikien finalistit Koovee ja Oilers NG kohtaavat ensi kerran lauantaina ja sarja on katkolla jo sunnuntaina. Sama tilanne on C1 -poikien finaalisarjassa EräViikingit-TPS.

Pitkävedon listoilta löytyy viikonloppuna miesten välieriä sekä varmuudella myös naisten pronssipeli. Perjantain KrP-Happee -pelissä on mielenkiintoista se, että sarjassa ei olla otettu yhtäkään vierasvoittoa, mutta Happeen vieraskerroin on 1,85. KrP:n kotivoiton kerroin on taasen 2,65 ja tasapelin kerroin 5,40. KrP:n suoran kotivoiton kerroin ei kuulosta mahdottoman huonolta valinnalta aiemmat ottelut huomioiden.

Pitkävetoon pääset täältä

Tulosvetovihje:

KrP-Happee -sarjassa on nähty yksi selkeä ylikävely, kaksi 8-7-jatkoaikavoittoa ja viime kotiottelun KrP vei vahvan kolmannen erän myötä luvuin 5-2. Puntit ovat siis hyvinkin tasan viidenteen otteluun lähdettäessä. Happee pyrkinee pitämään pallollisen kontrollin ja sitä kautta KrP:n terävät vastahyökkäykset kurissa. KrP pystyy kuitenkin myös hyökkäämään pitkän kaavan kautta ja se on onnistunut varsinkin kotonaan puolustuspelissä.

Viidennessä ottelussa panokset ovat kohdillaan, sillä voittaja voi edetä finaaliin jo seuraavassa pelissä. Tuo taas voi indikoida sitä, että nyt nähdään aiempaa varovaisempi kamppailu. Jos niin käy, niin hermokontrollilla on merkitystä. Jäähyt ja niiden kautta erikoistilanteet ovat nimittäin näytelleet sarjassa melko suurta roolia muutamassakin ottelussa. Ihan suoraan sanottuna otteluun on vaikea ennustaa selkeää suosikkia tähän asti nähdyn perusteella.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Nokian KrP 4,5,6 – Happee 4,5,6

Tulovetoon pääset täältä

Perjantai 13.4.

Miesten Salibandyliigan välierät
18.30 Nokian KrP-Happee Raholan LK Ruutu Ottelusarja tilanteessa 2-2. Finaaliin pääsy vaatii neljä voittoa.

Lauantai 14.4.

Miesten Salibandyliigan välierät
17.00 Happee-Nokia KrP LähiTapiola Areena

Naisten liigan pronssiottelu
17.00 PSS-EräViikingit Porvoon SBH VeikkausTV

Miesten Divarin karsinta
15.00 Merikoski-Pirkat Kastellin monitoimitalo Ottelusarja tilanteessa 1-1. Divariin nousee kahdella voitolla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mukana ollaan
13/04/2018
Upeeta, mahtavaa, kunnon pöhinää isolla areenalla. Mikäli et ole aiemmin seurannut salibandya paikanpäällä, nyt kannattaa tulla.
persona non grata
13/04/2018
Onko kellään Pasi Kotilaisen porttikieltolistaa Happeen peleihin ettei saavu turhaan paikalle?
Nimetön
13/04/2018
"Onko kellään Pasi Kotilaisen porttikieltolistaa Happeen peleihin ettei saavu turhaan paikalle?"

Älä vaivaa päätäsi tuolla. Kannattaa enemmin miettiä miten saada jengiä katsomaan pronssipeliä.
Nimettömälle
13/04/2018
"Kannattaa enemmin miettiä miten saada jengiä katsomaan pronssipeliä." Täysin samaa mieltä. Vaikka Inkkareilla ja happeella ihan ok kannattajajoukko onkin, pronssipeli on aina vähemmän kiinnostava.
Nimetön
13/04/2018
"Täysin samaa mieltä. Vaikka Inkkareilla ja happeella ihan ok kannattajajoukko onkin, pronssipeli on aina vähemmän kiinnostava."

Happeen kannattajajoukon ainoa huoli on miettiä millä junalla pääsee kätevästi etelään.
Nimettömälle 2
13/04/2018
"Happeen kannattajajoukon ainoa huoli on miettiä millä junalla pääsee kätevästi etelään."

Ei sitä pronssipeliä hartwalilla pelata. Se on siellä teillä Jyväskylässä :)
Nimetön
14/04/2018
"Ei sitä pronssipeliä hartwalilla pelata. Se on siellä teillä Jyväskylässä :)"

Nyt taisi yllä oleva kirjoittaja erehtyä sivustosta ja lajista, mutta salibandyn osalta ei pelata pronssiottelua Jyväskylässä. Sen sijaan KRP-kannattajien kannattaa jo nyt alkaa kehittämään narratiiviä missä todetaan "pronssin olevan mitali sekin" ja "onhan tää nyt kuitenkin ollut ihan onnistunut kausi joka tapauksessa".

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.