Liigat

Video: Mikko Kohonen jatkaa uraansa – ”Kahta en vaihda, cafe mochaa ja Peliveljiä”

10.04.
2018
45 Kommenttia
4
Liigat

Mikko Kohosen pelit jatkuvat. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyn lajilegendoihin kuuluva Mikko Kohonen jatkaa pitkään pelaajauraansa. Salibandyliigan Seinäjoen Peliveljet uutisoi maanantaina Facebook-sivullaan sopimuksesta Kohosen kanssa.

– Kahta en vaihda, cafe mochaa ja Peliveljiä, Kohonen toteaa videotervehdyksessä ja ottaa siemauksen kahvistaan.

39-vuotias hyökkääjä on pelannut liigakentillä kaudesta 1997–1998 lähtien. SPV:ssä hän on viettänyt viimeiset 11 sesonkia. Ennen Seinäjoelle siirtymistä hän edusti Jyväskylän Happeeta.

Kuluneella kaudella Kohonen pelasi kaikki runkosarjan 26 ottelua ja teki niissä tehopisteet 28+19=47. Lisäksi hän on koko Salibandyliigan historian toiseksi tehokkain pelaaja pisteillään 541+302=843.

SPV:n julkistusvideon voi katsoa alapuolelta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Spv
10/04/2018
Oisit jo jääny pois pelihommista ainakin liigapeleistä. Tee tilaa nuoremmille.
🤔
10/04/2018
Miksi? 😂
Tuskin
10/04/2018
Jos saa hyvän korvauksen pelaamisesta kannattaa kieltäytyä ellei vaikka loukkaantumisvaara tai muita syitä.
Jani
10/04/2018
Hyvä että jatkaa, yksi lajin hienoimmista ukoista.
Niinpä niin
10/04/2018
Sama laulu kuin mäkihypyssä Ahosen kohdalla. Pitäis lopettaa ja antaa muka tilaa nuoremmille vaikka kiistatta on yhä aivan Suomen parhaita. Nuorempien tulee haastaa ja ansaita paikkansa.
Hienoa Mikko.
10/04/2018
Tämä vahvistaa sen ettei spevestä tarvi olla huolissaa edes sitä vertaa mitä tällä kaudella, joukkue on niin hidas että jos se tosta vielä hidastuu niin se rupee kulkemaan ajassa taaksepäin. Tämä uutinen on mannaa muille joukkueille, speven junnuille ei, kiva kun kehäraakki linkuttaa vielä ainakin yhden kauden, sukii hiuksiaan ja patsastelee takatolpilla former starin statuksella.
Tuskin
10/04/2018
Heittäkää nimiä keitä hänen pelipaikalleen olisi voinut ottaa?
Niinpä niin
10/04/2018
...Ja siinä linkuttaessaan tämä kehäraakki raapii, vastustajien kustannukseksella, taas melkoisen pistemäärän myös ensi kaudella. Sellaisista pistemääristä/kausi nämä junnut vaan haaveilevat ja monille myös haaveeksi jäävät. Nämä SPV:tä väheksyvät kommentit vaan paljastavat sen kuinka paljon, hurjasti vahvistuvia Peliveljiä oikeasti pelätään ja pyritään psyykkaamaan. Jos oikeasti ei oltais huolissaan, tuskin vaivauduttais edes kommentoimaan.
Tuskin
10/04/2018
Joitakin pelaajia oli Mikko Kohosen edellä pistepörssissä, mutta olisiko niitä Spv saanut hankittua.
Kaaripallo
10/04/2018
Kohonen tulee varmasti vielä tekemään paljon pisteitä. Maalin edustalla Suomen parhaita. Yksi huolestuttava asia oli viime kaudella se, että SPV menetti yleensä pallon sen jälkeen kun se oli pelattu Kohoselle.
Jep
10/04/2018
Luuletko että kaikki huutelut tulee vain muualta kuin Seinäjoelta? Eiköhän noi junnuista huutelijat ole ihan paikallista väkeä
JANIINPÄ
10/04/2018
Jatkaahan Kalliokin Tepsissä vaikka täyttää 42. Ja ei anna Perrininkään lopettaa.
Antaa kaikkien pelata, runkosarjassa kulkee ja pleijareissa tulee väsy heti.
Niinpä niin
10/04/2018
Suomessa pelaavista Mikon pelipaikalla laidassa samalla tasolla Kohosen kanssa tai parempia on 10-12 pelaajaa ja näistä pari löytyy omasta joukkueesta.
...
10/04/2018
47p. ja +18. Sanokaas nyt junnujen pelipaikkojen puolesta pelkäävät, että ketä ne on joilta viedään nyt törkeästi näyttöpaikat?
Kikkarapää
10/04/2018
Tunteisiiinnn
Kokoonpano täynnä
10/04/2018
Kertokaas nyt että viekö tämä Kohonen joukkueesta 15 paikkaa kun johtopäätös on että junnuja ei enää mahdu kun Kohosen sopimus on julkaistu? Junnuillehan olisi täydellinen mahdollisuus seurata läheltä kokeneen pelaajan toimintaa kun vielä uraa on jäljellä.
Noh
10/04/2018
Koska tahansa vaihdetaan junnuun, joka lyö 40-60 p vuodessa. Ny a junnut spevessä, ottakaa tämä paikka.
juupajuu
10/04/2018
jos ei löydy rosteriin parempaa, niin pulinat pois. spv junnutuotanto ei tuota sitä mitä vaatii korvaamaan kohosta
Juupajuulle
10/04/2018
Tarkoitit kai, että yhdenkään liigaseuran junnutuotanto ei tuota Kohosen tasoisia pelaajia. Koko valtakunnassa ehkä 1-2 vuosikymmenessä.
Noh
11/04/2018
Sorry unohdin tarkentaa. 40-60 p joka kausi n 10 v ajan. Nyt junnut ottakaa askel eteenpäin. Helppo pelipaikka liigassa tiedossa. Ja myös valmennus hei hereillä. Junnut ovat taaa tulossa ratkaisurooleihin, kunhan vaan annetaan mahdollisuus. Eikö muka?
Kesäloma
11/04/2018
Antakaa SPV:n ja Kohosen nauttia nyt kesästä ja lopettakaa hiillostaminen!
Juu-u
11/04/2018
Vaikka Mikko ei noilla vuosilla ja vammahistorialla enää parhaimpien päivien vedossa olekaa, turha hänen jatkosopimusta on arvostella. Ei SPV Kohosen suorituksiin viime kaudella eikä kaadu ensi kaudellakaan.
Tuskin
11/04/2018
Tietenkin jos ei tuollaista peliaikaa ja ylivoimaa muille tarjota ainut vaihtoehto Mikko Kohonen on pisteiden valossa. Jos jollekin toisellekin tuo tilaisuus annetaan, vaikka yksittäisessä pelissä, siinä näkisi saako 1-2 tehopistettä per peli. Tietenkin voi muutama peli jollakin mennä ennen kuin tottuu tuohon mitä Mikko Kohonen vuosia tehnyt ja pääseekö kaikki treeneissäkään ylivoimaa harjoittelemaan.
Jep
11/04/2018
Seinäjoen sählyiskät vauhdissa, niin se tämän ryhmän valituskulttuuri on viimein rantautunut myös Seinäjoelle. Ennen oli Järvi hidas ja saamaton, nyt tämä "kunnia" sitten Mikolle. Hävetkää!
Äspeeveessä
11/04/2018
Spv peluuttaa samoja ukkoja ylivoimat,alivoimat ja paljon tasakentin.Sitte ihmetellään ku ei pärjätä keväällä ku samat miehet ei enää jaksa ja muut katsoo sivusta.Taitaa olla sama meno junnu porukoita myöden.
...
11/04/2018
Joo samat ukot siellä tosiaan koko kauden pelannut. Muutama loukki kyllä tuli, mutta muuten ihan oikeassa olet. Kolme kentällistä samoja ukkoja - haloo!
Tuskin
11/04/2018
Oma ehdotukseni Spv:lle että ensi kaudella ajaisivat jo pelaajaa Mikko Kohosen jälkeiseen aikaan eli treeneissä enemmän yv harjoittelua laajemmalle pelaajistolle ja välillä Mikko Kohoselle huili aikaa, jolloin muille tämä rooli. Josballa Janne Tähkä välillä oli katsomossakin osassa peleissä aikoinaan. Eli näinkin voi toimia. Tietenkin jos Spv tämän kauden sijoituksessa kiinni ensi kaudellakin vaarana jäädä play-offien ulkopuolelle tällä systeemillä.
Jepp
11/04/2018
Eninnäkin mun mielestäni Kohosen jatkamisessa ei ole mitään väärää. Eiköhän Mikko voida jo laskea omaksi junioriksi noiden vuosien jälkeen.

Sitten jos nimimerkki Jep vielä avaisi termiä 'sählyiskä'. Tässä pienessä amatöörilajissa meinaa nimittäin tällaisten uhoajien uhon alle peittyä se, että liki kaikki toiminta perustuu vapaaehtois- ja talkootyöhön sekä junioreissa artisti maksaa -meininkiin. Täällä kuitenkin keskustellaan aivan kuin olisi kyse ammattiurheilusta. Jos seurojen taustalla tehtävä hyväntekeväisyystyö lopetettaisiin, ei täälläkään pitkään tarvitsisi uhoilla.

Ja kyllä, olin joskus vuosia sitten 'sählyiskä'.
juupajuu
11/04/2018
juupajuujuupajuulle: juuri näin
Jaakko
11/04/2018
26 ottelua ja pisteet 28+19=47. "Voi ei, tämä jatkaa"-huuteluissa on järkeä ainoastaan vastustajan näkökulmasta. Hieno homma Mikko, ja ens kaudella peliveljet vähän lähemmäksi finaalia!!!!
SPV:n fani
11/04/2018
Hyvä, että jatkaa. Mikko pelaa hyvin ja Seinäjoen yleisö tykkää.
Oulu
11/04/2018
Ihan lievästi huvittavaa tämä kommentointi. Ensin Kohonen on liian vanha ja hidas, jolle ei ole käyttöä. Sitten kun lyödään vähän tilastofaktaa tiskiin, niin suurinpiirtein kuka vain olisi tehnyt samalla peliajalla vastaavat pisteet :D

Olisi mielenkiintoista kuulla keitä junnuja siellä SPV:ssä olisi, joiden läpimurron esteenä Kohonen on? Yleensäkin Suomessa on yleistä, että huudellaan kokeneemmille pelaajille/urheilijoille, että olisi aika siirtyä syrjään. Enneminkin pitäisi ihailla, miten nelikymppisillä ukoilla (Kauko&Kohonen) riittää edelleen paukut nuorempien kanssa.
Naurettavaa kommentointia
11/04/2018
Eikö olekin ihmeellinen joukkue tuo SPV? Pelaa koko kauden samoilla ukoilla ja vielä erikoistilanteita myöden. Toista se on muilla liigaseuroilla... joka peliin on laittaa uudet pelaajat ja ylivoimassa varsinkin ensikertalaiset junnut saa aina paljon vastuuta. 😂
Tuskin
11/04/2018
Kyllä siellä pistepörssissä tietysti vielä parempia olisi jos Spv ihan kärkeen haluaisi. Katsellaan rauhassa miten heille käy. Ei Mikko Kohonen huono ole eli mielestäni veljeään parempi jo pitkään ollut.
Juu-u
11/04/2018
Mikko Kohonen runkosarjan pistepörssin 10:s. Olkoon sitten vanha, hidas ja huono, edellä vain 9 tehokkaampaa. Yksi heistä Kohosen vanha, hidas ja huono seurakaverinsa Sami Koski.
Tuskin
11/04/2018
Heidän edellään Lassi Vänttinen.
Jaken ranne
11/04/2018
Olisihan se ollut jo aikoja sitten järkevää tehdä a junnujen sm sarjasssa pelanneista yksi ketju.toki vanhoilla jalkavammmaisilla pelaajillakin voi mennä.muut edsrit ei mee mut spv on jämähtänyt vanhanliiton säbätouhuihin
Tuskin
11/04/2018
Katsokaa Vänttisen plusminus tehoja.
Hmm
12/04/2018
+- tehot on aina vähän niin kuin koko ketjun juttu.
Tuskin
12/04/2018
Mikko Kohonen sijalla 29 plusminus tehoissa eli sillä mittarilla ei enää parhaita pelaajia jos ykkösketjua ajatellaan.
Jep
12/04/2018
Jepp vetää nyt tulkintansa kivasti metsään ja kovaa. Sählyiskä ei ole mikään seuran eteen mitään tekevä, vaan laput silmillä oman junnun asiaa ajava, joka aina osaa arvostella kun vanhat ja hitaat vie junnujen ansaitut pelipaikat. Ja tätä väkeä sitten riittää. Sählyiskän serkkuja ovat lätkäiskä ja fudisiskä ja ihan tiedoksi myös ammattilajeissa iskät maksaa ja vapaaehtoiset pyörittää aika paljon seurojen rattaita, fakta minkä sählyiskät ehkä unohtaa.
Harri
13/04/2018
Urheilulehdessä oli jääkiekon Tps:stä juttu, että junioreihin pitäisi panostaa, jotta nelikymppiset olisivat alemmissa kentissä tai eläkkeellä. Tästä tulee Spv ja Suomen salibandymaajoukkuekin mieleen eli onko tälläistä ongelmaa ja onko arvostelijat sittenkin oikeassa kun vaativat muutosta.
Katsoja
13/04/2018
Komppaan HARRIA, Tepsi on hyvä esimerkki jääkiekon puolelta ja kertoo enemmänkin suomen kiekkoliigan tasosta joka todella laskenut.
Salibandy nuorena ja vauhdikkaasti kehittyvänä lajina nostaa tasoaan juurikin nuorempien pelaajien kautta. Kokemusta tarvitaaan määrättyyn pisteeseen asti mutta jos joukkueen profiili perustuu ainoastaan kokemukseen niin huonoja esimerkkejä löytyy enemmän kuin hyviä.
Pahin esimerkki on Suomen fudismaajoukkue joka kultaisten vuosien jälkeen ei pystyynyt uusiutumaan ajoissa, nuoriin ei luotettu ja konkarit vei pelipaikan lajakkuuksilta. Huonoista valinnoista voi joutua kärsimään jopa kymmenen vuotta kuten fudiksessa on käynyt.
Oulu
13/04/2018
Maajoukkueeseen valitaan aina vaan parhaat pelaajat iästä riippumatta. Maajoukkueeseen kutsuminen ja siellä pelaaminen ei tee kenestäkään taikaiskusta huippupelaajaa. Seurajoukkueessa tehdään se isoin työ. Eikä sielläkään pidä kenellekään antaa peliaikaa siksi, että pelaaja on nuori.

Katsoja voisi vielä kertoa, että miten konkareiden peluuttaminen voi vaikuttaa vielä kymmenen vuoden päähänkin futismaajoukkuees? Nykyiset pelaajat ovat olleet sillon 10-20-vuotiaita. Olisiko oikeasti syy siinä, että ei ole vain tullut tarpeeksi lahjakkaita pelaajia tilalle?
Hmm
14/04/2018
Kuinkahan moni ottais Kohosen omaan joukkueeseen? Varmaan aika moni. Miksi pitäisi lopettaa jos on vieläKIN huipulla? On se Mikko vaan kova äijä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.