Pääkalloon kolme uutta blogistia: Tirsamaa, RiiteSuossa ja PolterGaistinen

Tässä uusista Pääkalloblogisteista kaksi: Lasse Riitesuo (vasemmalla) ja Timo Mäkynen.

Pääkallon blogiosastolla tapahtuu vihdoin. Sivustolta löytyy nyt kolme uutta blogia: Tirsamaa, RiiteSuossa ja PolterGaistinen. Blogien tuoreimmat merkinnät voi bongata jatkossa sivuston oikeasta laidasta.

Tirsamaassa näkemyksiään kirjoittaa Pääkallo.fin erikoistoimittaja Timo Mäkynen. Pääkallo.fi:n lisäksi hän avustaa muun muassa Veikkaajaa, Ilta-Sanomia, Salibandy-lehteä ja ulkomaisia salibandyjulkaisuja. Alkuperäisen Tirsamaan alkusanat kirjoitettiin jo 21.6.2006 ja blogia on päivitetty välillä reilun vuoden verran Ruotsistakin.

RiiteSuossa-blogia pitää Jyväskylän Happeen Lasse Riitesuo. Pitkän uran tehnyt hyökkääjä on edustanut myös SPV:tä, Espoon Oilersia ja sveitsiläistä SV Wiler-Ersigeniä. Riitesuo haluaa innokkaasti kehittää ja viedä rakasta lajiamme eteenpäin. Rightin snaipperi pitää blogissaan myös röyhkeästi maalaisten puolia.

PolterGaistinen-blogia isännöi Jere Kaistinen. Kaistinen on pitkän linjan sählymies, joka on valmentanut useita nais-, mies- ja junnujoukkueita. Tällä hetkellä hän luotsaa miesten ykkösdivarissa ÅIF:aa. Salibandyn lisäksi Kaistinen huseeraa suomalaisen baseballin parissa. Blogissaan Kaistinen ruotii laajasti urheilumaailman tapahtumia, pääosin avautumiset liittyvät kuitenkin enemmän tai vähemmän salibandyyn.

Pääkallon blogivahvuus ei jää kolmeen kirjoittajaan. Vielä syyskuun aikana luvassa on lisää bloggareita.

Tsekkaa alta bloggarien ensimmäiset kirjoitukset.

Tirsamaa: Voimat yhdistettynä
RiiteSuossa: Eikö salibandy ole urheilua, Ari Mäntylä?
PolterGaistinen: Verbaalikakkaa tuutin täydeltä

Lue lisää:
Salibandyn Seiska on taas täällä
Ensimmäinen Pääkallo-viikko toi reilut 17 000 eri kävijää sivuille

12 comments

 1. Ihan jees blogeja, mutta vaadin Lajiniilojen paluuta!!

 2. Hyviä blogeja toivottavasti päivitysinto säilyy ja juttuja tulee tasaisesti. Ruotsissa pelaava Liisa Kokkonen kirjoittaa tyttösalibandy.fi blogiin, voisi olla hyvä lisä myös Pääkalloon. Lajiniilojen blogi olisi myös tervetullut takaisin sillä Divari kiinnostaa. Juniorisalibandystä kun saisitte jonkun bloggaaja. Niin ja Milli Grönlundin vuodatuksia on aina surkuhupaisa lukea. Jyrki Paajasen naissalibandyblogi olisi varmasti hyvä. Ja joku Sveitsissä pelaava suomalainen.

 3. Eikös Riitesuolla ole näitä vasemmalla kädellä hutaistuja (kuolleita) blogeja vähän joka sivustolla, esim. unihockin sivulla? Nyt taas haalitaan alkuinnostuksessa useita blogeja, mutta päivitetäänkö niitä? Mielestäni on siis täysin turha pyrkiä saamaan enää yhtään lisää blogeja tänne.

  Muutenkin tuntuu että tällä sivustolla voisi olla potentiaalia, mutta nyt saadaan vain pintaraapaisu siitä realisoitua. Käytännössä nyt on vanhat blogit vain koottu samalle sivulle, ja Hannuksela näpyttelee vanhaan tapaan uutiset. Hyötyä tästä ei salibandyväelle ole juuri lainkaan entiseen tilanteeseen verrattuna. Lisäksi Pääkallo.fi:n ulkoasu on jopa salibandy areenaan verrattuna karu.

  Salibandyväki tarvitsisi kaikista eniten keskustelupalstan, jossa olisi aikuisia asiakirjoittajia. Nykyinen kommentointimahdollisuus paikkaa tätä puutetta jossain määrin, muttei riittävästi. Tämän pääkallo.fi sivun mielekkyyttä lisäisi siis huomattavasti se, että sivuston yhteyteen upotettaisiin salibandyaiheinen keskustelupalsta. Tässä olisi sitä uudistusta mitä kaivataan. Pääkallo.fi:n yhteydessä oleva keskustelupalsta voisi saada riittävän määrän asiakirjoittajia, eli näin kaiken sälän kokoaminen yhteen sivustoon voisi ajaa asioita eteenpäin. Nykyisellään tuntuu taas kerran että jotain ehkä yritettiin, mutta mitään käytännössä ei saatu eikä tapahtunut.

  Epäolennaisempana seikkana sivuston nimi on täysin naurettava, eikä liity salibandyyn mitenkään? Sivuston ulkoasu on todella karu. Uutisten taso on välillä säälittävän huono, esim. juuri uutinen Happeen ja NST:n ottelusta. Uutisessa kun ei kerrottu edes kuinka ottelu päättyi.

  Jos sivuston ylläpitäjät tällä kertaa jaksavat alkuinnostuksen jälkeenkin jatkaa toimintaa, on tässä jo hyvä pohja lähteä kehittämään. Tärkeintä olisi saada sivusolle mainitsemani keskusteupalsta.

 4. Hyvää pohdintaa yllä! Salibandy tarvitsisi ja ennen kaikkea ansaitsisi oman fooruminsa ”oikealle” keskustelulle. Tämä tarkoittaa tiukkaa moderointia, jotta saadaan karsittua kirjoittajat, joilla ei oikeasti ole mitään tuotavaa keskusteluun.

 5. Voiko yllätyksettömämpää olla ku riitesuo. manninen kaveriksi? 3 juttua tulee ja sitten onkin yllättäen pelejä ja treenejä ja kaikkia kiireitä.

 6. Aika kovia vaatimuksia joiltakin lukijoilta täysin ilmaiselle sivustolle. Kun mikään ei enää riitä. Lopettakaa kitinä ja perustakaa se oma ja hieno sivusto. Haluaisin myös nähdä sen reportterin, joka ei ole paikanpäällä nähnyt ottelua, mutta kirjoittaa silti omia näkemyksiään värikkäästi itse ottelusta tilastojen ja nettisivujen perusteella. C’mon hei, ollaan iloisia Pääkallon paluusta eikä aina vaan marista!

 7. Tirsalle tärkeintä on saada agreditointia kaulaan kaikkiin kissanristiäisiin. Sen takia näitä väsyneitä riipasuja yritetään saada aikaan. Salibandyareenan murha oli täydellinen karhunpalvelus laji-ihmisille. Jos ei omat rahkeet pojilla riitä, niin olisivat antaneet Hannukselan jatkaa omaa hommaansa. Nää muut lurankomediajatkuvaasyöttöälajiniilotpetenkornerit ja muut on pelkkiä vitsejä bloggaajista puhuttaessa.

 8. NST:n sivuilla urheilukirjailija ja toimittaja Antti O. Arponen kirjoittaa 40-45 blogia kauden aikana. Aiheet tietysti sivuavat ensisijaisesti NST:tä, mutta välillä salibandyä yleisesti. Kirjoittajana Arponen on sentään eri tason ammattilainen kuin joku Riitesuo tai Kaistinen.

 9. Hyviä kommentteja. Salibandy tarvitsisi keskustelupalstan, eikös salibandyareenan puolella jo siitä ollutkin puhetta? Tämän sivuston yhteyteen se varmasti olisi mahdollista saada, mikäli halua olisi. Malliahan voisi ottaa vaikka jatkoaika.comista, jääkiekon pääkallo.fistä. Muuten sivustoon olen kyllä tyytyväinen, uutiset ovat hyviä, ja niitä tulee tasaiseen tahtiin. Ainut mitä siis toivoisin, olisi tuo keskustelufoorumi.

  Pääkallo.fi -nimestä nyt ei ihan tavallisella kadunmiehellä olisi pääteltävissä, että sivusto on salibandysivusto, mutta onko sillä nyt oikeasti väliä? Ei jokainen nyt arvaisi esim. ampparit.com sivusta, mikä se oikeasti on.

 10. Sivusto kaipaa kipeästi uusia blogeja. Uutistaso selvästi Salibandy Areenaa heikompaa. Blogit voisivat paikata kun tulisi useammin päivityksiä. Useampi blogi poistaisi noilta kolmelta päivityspaineita. Mielestäni 7-10 olisi hyvä blogimäärä. Edellä mainittu hyviä ideoita:
  – Arponen
  – Lajiniilot
  – Paajanen
  – Andersson
  – Joku juniorisalibandystä
  – Grönlund
  – ”Ulkomaan kirjeenvaihtajat”

  Lisäksi voisitte hyvin kysäistä vaikka Jari Kinnusta tai JP Lehtosta kirjoittamaan blogia!!

  Toivomus. Tuohon sivun oikean laidan viimeisimmät kommentit listaan olisi kiva kun olisi jokaisessa kommentissa viite siihen mihin uutiseen tämä kommentti on.