Ilves shokeerasi Oilersia ja NST SSV:tä – kuuden pisteen Vänttinen pörssikärkeen

uva: Juha Käenmäki

Classicin Lassi Vänttinen napautti sunnuntaina tehot 3+3. Kuva: Juha Käenmäki
Classicin Lassi Vänttinen napautti sunnuntaina tehot 3+3. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyliigassa nähtiin tänäänkin yllätystuloksia kun sarjajumbo Ilves kaatoi jatkoajalla Espoon Oilersin 5–4 ja NST kukisti SSV:n 8–5. Sunnuntain odotetummat tulokset olivat Classicin vierasvoitto OLS:sta lukemin 11–7 ja Happeen voitto Loviisan Torista tuloksella 10–4.

Ilves karkasi Oilersia vastaan aluksi 2–0-johtoon, mutta kauden ensimmäinen kotivoitto näytti jäävän sittenkin haaveeksi espoolaisten kääntäessä päätöserän puolivälissä tilanteen edukseen kolmella nopealla osumalla.

Ilves ei kuitenkaan häkeltynyt: Jonne Haapasalo kavensi, ja puolitoista minuuttia ennen loppua Miika Nieminen laukoi Ilveksen taas johtoon. Oilersin Sylvester Raikamon maali kuudella viittä vastaan vei pelin jatkoajalle, mutta Ilveksen illan kolmatta johtoa ei Oilers enää saanut tilaisuutta kuitata. Casper Pfitznerin kaksiminuuttinen koitui Öljymiesten kohtaloksi kun Tommi Merto päätti ottelun ylivoimamaaliin ajassa 63.09.

Lappeenrannassa NST antoi moninkertaiselle mestarille shokkihoitoa viemällä avauserän peräti 5–1. Edes maalivahti Paolo Keinäsen vaihtaminen Henri Toivoniemeen ei nostanut SSV:tä kuin parhaimmillaan kolmen maalin päähän, joten Kaapo Savinaisen toisessa erässä laukoma 6–1 jäi tänään NST:n voittomaaliksi.

Ottelun tehomies oli SSV:n kaikki maalit järjestänyt Markus Olkkonen (4+1), kotijoukkueesta erottui Tommi Mäkelä saldolla 1+2.

Nousuvireinen OLS kiusasi Classicia karkaamalla avauserässä 2–0-johtoon ja iskemällä vielä toisessa tilanteeksi 5–4, mutta kokeneet vieraat käänsivät pelin edukseen.

Ratkaiseva ero syntyi vasta viimeisellä kympillä Mika Savolaisen laukoessa lukemiksi 6–8 ja Veli-Matti Luukon iskiessä OLS:n hukkaaman rangaistuslaukauksen jälkeen tasavajaalla 6–9.

Classicin Lassi Vänttisen illan saldo 3+3 oikeutti ykköspalkintoon, kotijoukkueen tehokkain oli kolme maalia laukonut Petri Niemelä. Vänttinen nousi kuuden tehopisteen myötä Salibandyliigan pistepörssin kärkeen ohi SPV:n Sami Kosken. Vänttisellä on nyt kasassa tehot 19+28=47.

– Meillä oli suuria vaikeuksia vastata OLS:n hyvään tunnetilaan, mutta tämä on sitkeä joukkue ja aina näyttää löytyvän joku koostumus, joka pystyy kannattelemaan joukkuetta. Tällä kertaa se oli Ilkka Mäkipään (0+2), Classicin valmentaja Jarkko Rantala mietti.

Jyväskylässä nähtiin kaksijakoinen ottelu, sillä eilen Helsingissä kompastunut Happee päästi Loviisan Torin kymmenessä minuutissa 0–3-johtoon Niklas Niirasen nakutettua puhtaan hattutempun. Sitten iski kuitenkin kahdesti Lassi Kotovaara Jonne Junkkarisen syötöistä, ja toisessa erässä Happee sai koneensa käyntiin karaten jo 6–3-johtoon. Peter Kotilainen iski Happeelle kolme maalia Veli-Matti Hynysen sekä Petri Kaukon merkkauttaessa 1+2.

Sarjataulukon körjessä kiitävät nyt tasapistein Happee sekä ottelun vähemmän pelannut Classic. Hännillä Ilves jätti Josban maalierolla jumbopaikalle.

Salibandyliiga jatkuu maanantaina ottelulla TPS–Ilves.

Tilastot Salibandyliigan sivuilla.

13 comments

  1. ^–Mietin ihan samaa, ihan hyvin kulkee Unihockillakin. Mikä Unihocin malli tuo muuten on? Oxdogit ei näytä kelpaavan kaverille..

    Tuli mieleen myös, että miksei Vänttisestä ole ikinä mitään juttua missään mediassa? Meinaan haastatteluita tai edes erätaukohaastatteluita TV-peleissä? Äijähän on kuitenkin ollu jo vuosia Suomen parhaita pelaajia, ratkoo pelejä, vakio Majumies, pistepörssin voittojakin taitaa olla? Saatan olla väärässäkin, mutta en ole kyllä nähny koskaan haastattelua missään.

    Vai onko se niin kova äijjä, että se ei edes anna haastatteluita?

  2. joo nyt pääkallon ukot tekemään haastattelu Vänästä. Ja videolle sit! 😉

  3. Oho!!!!
    JooJoo. Vanha kunnon lauseenrakentaja ja pilkunpaikan näyttäjä, Mr Piste I:n päälle, – on tehnyt onnistuneen mediapaluun!

    JooJoo-setä on täällä taas! Kevät tulee…!

  4. kauan sitten oli vänästä iso juttu jossain lehdessä…eli kait se suostus jos joku oikeesti pyytäs tai vähän maksas 😀
    mut kyllä paakallon pitäs selvittää miksi vänä on vaihtanu mailaa ja tehdä siitä juttu. tosin kaveri pelasi kyllä kyseisellä merkillä jo 2008 kisoissa.

  5. ”Äijähän on kuitenkin ollu jo vuosia Suomen parhaita pelaajia, ratkoo pelejä, vakio Majumies, pistepörssin voittojakin taitaa olla?”

    Onhan Vänttinen Suomen liigassa kelpo sälli nakuttelemaan pisteitä, mutta siihen se sitten jääkin. Oman näkemyksen mukaan kv peleissä turisti koko ukko. Suomen löysin mj äijä, mutta silti arvostetaan yli muiden. Samahan se Johanssonin kohdalla, suomessa tähti, mutta kv…

  6. Joo huono se oli siinä ekassa mm kulta finaalissa:) Kukas se nyt sitten on tällä hetkellä kova jätkä niissä kovissa peleissä nakutteleen niitä pisteitä? Ei tule hetimieleen……

  7. Malli on custom line top light 23, eli sama varsi mikä Kohosella. Lapana perus player sql.

  8. Tärkeimpiä huomioita cup-finaalissa oli, miten unihocci vaihtu takas Exeliin ja bossyyn pelin kesken 😉