”Kuluvan vuoden salibandyn uutispommi nro 1”

Salibandyliitolla ja liiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksonilla on torstaina kerrottavaa. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliitolla ja liiton viestintäpäällikkö Juhani Henrikssonilla on torstaina kerrottavaa. Kuva: Salibandyliiga
Salibandyliitolla ja liiton viestintäpäällikkö Juhani Henrikssonilla on torstaina kerrottavaa. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliitto lähestyi tänään maanantaina median edustajia kutsulla lehdistötilaisuuteen. Salibandyliitto järjestää torstaina klo 10.00 alkaen lehdistötilaisuuden Helsingissä Ravintola Palacessa.

Kutsun perusteella lajiliitolla on kovat piipussa, sillä ennakkohehkutus on kova.

– Tervetuloa todistamaan vuoden 2016 kovinta salibandyuutista! kertoo viestintäpäällikkö Juhani Henrikssonin lähettämän kutsun otsikko.

– Kuluvan vuoden salibandyn uutispommi nro 1. Merkittävä uutinen koko suomalaisen urheiluelämän ja -yhteisön näkövinkkelistä. Tätä tilaisuutta et voi ohittaa, ylittää, etkä kiertää, hehkutus jatkuu.

Kutsussa täsmennetään, ettei uutinen liity lähestyvään Superfinaali-tapahtumaan, joka järjestetään 16.4. Hartwall Arenalla.

Pääkallo.fi kysäisi torstain pressin sisällöstä vielä viestintäpäällikkö Henrikssonilta. Hän ei kuitenkaan suostunut valottamaan asiaa sen enempää.

– Sanani olen asiasta antanut, joten en voi kertoa tässä vaiheessa mitään, Henriksson kommentoi.

Pääkallo.fi pisti Salibandyliiton julkistuksen tiimoilta käyntiin myös kisan. Mitä liitto julkistaa? Mikä on vuoden kovin salibandyuutinen? Vastaamalla voi voittaa salibandymailan. Kisaan voi osallistua joko Facebookissa tai Twitterissä.

Kisa käynnissä! Heitä oma arvaukseksi.Salibandyliitto julkistaa ennakkotiedon mukaan ison uutisen tämän viikon…

Julkaissut Pääkallo.fi 21. maaliskuuta 2016

81 comments

 1. Taitaa liittyä uuteen kovan luokan yhteistyösopimukseen. Tästä enemmän tuonnempana!

 2. Eiköhän tässä tilausuudessa julkisteta se, että Rasmus Kainulainen siirtyy LaSB:sta SC Classicciin.

 3. Nyt varmaan joku oligarkki on ostanut jonkun seuran ja Suomeen tulee svensson viisikko dominoimaan ?

 4. Ruotsin ja Suomen pääsarjat yhdistetään yhdeksi SuperEttan-liigaksi !!!

 5. Sepi, toivottavasti olet oikeassa, mutta näillä katsojaluvuilla ei uutta hallia tarvitse. Toivottavasti kyseessä on videotarkistusten käyttöön otto.

 6. Niin tämä uusi kurinpitoelin saa myös valtuudet antaa vuosikymmeniä jatkuneesta metsuroinnista ja vesuroinnista Järvelle yhteensä 500min 2min jäähyjä enimmäkseen mailaanlyönneistä ja kiinnipitämisistä Joren esittämällä jälkikäteisellä tavalla. Tuomio pannaan täytäntöön heti välieristä alkaen Viikkareiden 500min alivoimalla. Lisäksi Clasun Savolaiselle määrätään kymmenestä eri sikailusta jäähyjä 250min ja pelikieltoa 100 pelin verran. Uusi kurinpitoelin rankaisee samalla myös Tepsin sukeltajia Laine#77, Jalo#12 sekä Saarinen#72 heistä jokaista kahden ottelun pelikiellolla lajin häpäisemisestä ja raiskaamisesta. Oikeastaan kurinpitoelin kokoontuu vielä uudelleen ja päättää antaa näille Tepsukan kaatujille elinikäiset pelikiellot Suomen sarjoihin. Niinpä koko kolmikko pelaa lopun ikäänsä Ahvenanmaalla puulaakisarjaa samassa hyökkäysketjussa, ja T.Töyrylä käy aina silloin tällöin heitä fanittamassa naamakuvien kera.

 7. Tuomarien surkean tason vuoksi tuomaritoiminta sellaisenaan lopetetaan. Katsomosta arvotaan joka peliin kaksi ”ohjeistajaa” ja tärkeimmät asiat tarkistetaan videolta huutoäänestyksenä. Tuomaritoiminnasta säästyvillä rahoilla palkataan kaksi uutta johtajaa liittoon (käyristyssäännösten johtaja sekä reikäpallon painon ja reikien lukumäärän vastaava johtaja).

 8. Ajoitus osuu torstaille jolloin välieräparit selvillä.
  Paikan valinta ja tilaisuuden ennakointi viittaa johonkin juhlallisempaan kun Palace on perinteinen ja arvokas ravintola, salibandy haluaa nostaa profiiliaan kun ravintola on kymmenessä kerroksessa.
  Jukistetaan kuitenkin jotain suurempaa, toivottavasti näin.
  Kun tilaisuus onnistuu se varmasti auttaa pääkaupunkiseudun joukkueita jotka aloittavat pudotuspelit.
  Julkisuutta tarvitaan nyt paljon että saadaan hallit täyteen ja myös finaalitapahtuman lipunmyyntiä vauhditetaan varmasti.

 9. Haluaako Pääkallo.fi hyssytellä Hoikkasen päähän kohdistuvaa taklausta ja tilanteen tutkimatta jäämistä? Ilmeisesti, koska edellinen kommenttini poistettiin 😀
  ————
  Liigan kurinpitoelin irtisanotaan housuun paskomisesta ja liiallisesta Happeen suosimisesta! Uusi elin julkistetaan, joka tuomitsee ensin Hoikkasen päähän kohdistuneesta taklauksesta 5 ottelun pelikieltoon, antaa jälkikäteen Tikalle puremisyrityksestä 4 peliä ja Panu Kotilaiselle munille keihästämisestä 7 peliä. Lisäksi julkistetaan miesten Superfinaalin erotuomarivalinnat. Valinta kohdistuu pariin Ehro/Wahe, jotka ovat saaneet jo tämänkin tehtävän manipuloitua itselleen.
  ————-
  #posinkautta

 10. Liittoon palkataan vähän lisää väkeä. Esimerkiksi:
  Yhteistyöjohtaja. Suunnittelujohtaja. Moderointijohtaja. Somejohtaja.

 11. Kalervo Kummola siirtyy Salibandyliiton johtoon, jotta saadaan lippujen hinnat sopivalle tasolle.

 12. Itsejäljentävistä turnauspöytäkirjoista luovutaan. Excelin voi kuulemma tulostaa useampana kappaleena…

 13. Salibandy lopetetaan turhana ja tylsänä ja se kielletään lailla

 14. Jollei liiton viimekertainen ”uutispommi” olisi ollut niin täydellinen suutari (pari svedujunnua Classiciin), olisin voinut jopa kiinnostua. Oletettavasti nyt on kyse siitä, että Nelonen Pro näyttää 4 säbäottelua ensi kaudella ILMAISEKSI ja loput tulee maksullisena 6:lta eri tuottajalta. Pessimisti ei pety koskaan, valitettavasti.

 15. Kukkola js Moilanen palaa Tapanilaan.
  Helsinkiin saadaan uusi halli.
  Jääskeläinen ja Kivilehto Classikiin.
  Videotaiteet maalien tarkastuksiin.;
  Salonoja tai Hjallis tulee lajin kummisediksi.
  Pakolaisten joukossa on tullut joku sheikki, joka helpottaa kotoutumista isolla shekillä.
  Perustetaan Suomen, Ruotsin ja Sveitsin finalistien kesken Super Eurocup
  Lopuksi Salibandy on valittu Rion olympialaisten näytöslajiksi.
  Veikatakseen mikä näistä on oikein ?

 16. Oisko se Espoon Tapiolan halli nyt nytkähtänyt ratkaisevasti eteenpäin?

 17. Elvis laulaa Maamme-laulun superfinaalissa. Tai sitten Kurre pukeutuneena Elvikseksi

 18. Suomen avaruushallinto Alakiventiellä on loytänyt uuden planeetan avaruudesta, jossa havaintojen perusteella pelataan salibandya, siis on löytynyt älyllistä elämää.

 19. Sähly laitetaan 4vs4 näytöslajiksi vuoden xxxx olympialaisiin.

 20. Niin tämä uusi kurinpitoelin saa myös valtuudet antaa vuosikymmeniä jatkuneesta metsuroinnista ja vesuroinnista Järvelle yhteensä 500min 2min jäähyjä enimmäkseen mailaanlyönneistä ja kiinnipitämisistä Joren esittämällä jälkikäteisellä tavalla. Tuomio pannaan täytäntöön heti välieristä alkaen Viikkareiden 500min alivoimalla. Lisäksi Clasun Savolaiselle määrätään kymmenestä eri sikailusta jäähyjä 250min ja pelikieltoa 100 pelin verran. Uusi kurinpitoelin rankaisee samalla myös Tepsin sukeltajia Laine#77, Jalo#12 sekä Saarinen#72 heistä jokaista kahden ottelun pelikiellolla lajin häpäisemisestä ja raiskaamisesta. Oikeastaan kurinpitoelin kokoontuu vielä uudelleen ja päättää antaa näille Tepsukan kaatujille elinikäiset pelikiellot Suomen sarjoihin. Niinpä koko kolmikko pelaa lopun ikäänsä Ahvenanmaalla puulaakisarjaa samassa hyökkäysketjussa, ja T.Töyrylä käy aina silloin tällöin heitä fanittamassa naamakuvien kera. Kiitos kunnon nauruista xd

 21. Toinenkin liigaseura kannattaa yhden finaalin järjestelmää. Boom!

 22. Arktiset vedet jatkuu myös ensi vuonna Jimillä ja meidän liittoon palkattu tiedottaja ei kerkeä hoitamaan hommiaan ennen kuin ne jaksot on purkitettu.

 23. Toisaalta eikö just mainostusta ja hypetystä pitäiskin tehdä lajin ympärillä? Jos vaikka ihmiset joskus kiinnostuis enemmänkin… Kunnon halli Helsinkiin kelpaisia, joo katsojaluvut on mitä on, mutta kunnon puitteet on aina kunnon puitteet ja ladot latoja…

 24. 01) J. Henrikssonin vasen käsi tietää mitä oikea tekee (kerrankin)
  02) Joku Classicin uusi pelaajahankinta jostain
  03) Miesten ja Naisten liigaa supistetaan ja sarjoista tehdään kolminkertaiset
  04) Toni Järveläisen fläppitaulu jäädytetään Myllypuron pakastimeen
  05) Salibandy on ehdolla (tai hyväksytty) talviolympialaisten näytöslajiksi
  06) Suomi on saanut kerrankin järjestettäväkseen jotkut arvokilpailut (taas)
  07) Petteri Nykky palaa Sveitsiin
  08) European Floorball League (EFL) on perustettu. Suomea edustaa Classic
  09) SB-Pro ei VIELÄKÄÄN saa pelata kotipelejään kotona
  10) Kim Nilsson tulee Suomeen pelamaan SSV:hen
  11) Peliyritys Supercell sponsoroi finaalia: ”Vihaisten lintujen syntymäpäivä!”
  12) Joku suuri suomalainen tai ”suomalainen” yritys auttaa Liigaa
  13) SB Welhot muuttaa nimensä SB Rohkelikoksi

 25. Tän ois parempi olla jotain oikeasti merkittävää, muuten menee Henriksonilta loputkin uskottavuudesta. Henriksonin twiitin – .”..Salibandy tarvitsee rohkeita siirtoja ja ihmisiä” . perusteella luvassa on taas pannukakku. Ei sellaista messiasta olekkaan jonka takia kannattais aloittaa tiedotustilaisuuden hehkuttaminen 4 päivää etukäteen.

  Toivottavasti sbliiga tai sb-liitto ei jatkossakaan aloita minkäänlaista yhteistyötä MTV3:n kanssa, Minna O never forget. Stanley Cupin finaalit 96 peli jatkoajalle ja kolmosella menee huomenta suomi edelle.

  Saa olla aika merkittävä uutinen koko suomen urheiluelämän ja -yhteisön näkövinkkelistä. Millähän Henrikson meinaa yllättää niin että esim. Juha Miedolla menee mämmi väärään kurkkuun tai, että hiihtoliiton alppimajasta tullaan ulos.

  Maahanmuuttajille salibandyä ja maajoukkuetta pystyyn, sillon tiedotustilaisuus ei olisi Palacessa. Torstai hernekeitto ja Pannukakku päivä.

 26. Viestintäpäälliköitä tarvitaan rahan kerjäämiseen. Joten Salibandyliitto on saanut uuden isomman kokoluokan sponsorin.

 27. Salibandy mukana vuoden 2017 maailman kisoissa (world games) Puolan wroclaw:ssa. Tieto löytyy myös IFFn sivuilta

 28. Espoosta löytynyt tyhjillään oleva halli, josta on tarkoitus tehdä salibandykelpoinen lähiviikkojen aikana. Toki ensin pitää raahata kuorma luistimia ja maksamatta jääneitä laskuja kaatopaikalle.

 29. Salibandy lisätään Venäjän GTO-ohjelmaan (Valmiina työhön ja puolustukseen) eli kirjaimet sitten tietysti GTOS, Valmiina työhön, puolustukseen ja salibandyyn. Siksi se Niinistö siellä laukkaa.

 30. 12.4. on kansainvälinen salibandyn päivä!
  Niinkuin näkyy IFFn sivuilla!
  April 12th is International Floorball Day

 31. Toni Lötjöselle annetaan Valomiekka ja hänen twitter nimimerkkinsä muutetaan Yli Hohtavaksi

 32. Veljessarjan Rasmus siirtyy FBT karhuihin, ja joukkueen nimeksi muutetaan FBC Rasse Pori

 33. Tämä on selkeä juttu. Edellisenä päivänä, keskiviikkona TPS käy voittamassa Happeen game sevenissä ja torstaina liitto järjestää tiedotustilaisuuden välieräpareista ja TPS:n sensaatiomaisesta kehityksestä yhden kauden aikana.

 34. Toivottavasti kyseessä olisi kunnon tv-soppari, jolla saataisiin laji taas kunnolla näkyviin. Ei nämä nykyiset mediat (Fanseat, IS-TV, VeikkausTV) huonoja ole, mutta suurin osa näistä pelejä katsovat ovat jo laji-ihmisiä, eivätkä niitä uusia katsojia ja mahdollisia tulevia lajiniiloja, joita tarvitaan aina lisää.

  Ei, en unohtanu sitä, että Yle on myös matseja näyttänyt, mutta Yleltä tulevien matsien määrä on surullisen pieni ollut kauden mittaan.

  Toinen mielestäni upea vaihtoehto olisi tuo muutaman mainitsema olympiala-aseman eteneminen, mutten henkilökohtaisesti vielä siihen jaksa uskoa. Laji on vielä liian pieni ja sen terävin kärki aivan liian kapea.

  Toivottavasti kyseessä olisi joku oikeasti kova pommi, joka olisi aloitetun hypen arvoinen, sillä muuten tämmöiset hypetykset menettävät uskottavuuttaan pahalla tavalla. Mutta ei kai siinä, elellään jännityksessä torstaisen aamun tunteihin saakka.

 35. Lammille yhteen sukuun tiedoksi: älkää tehkö enempää Laspia

 36. Marokkoon perustetaan ensimmäinen joukkue: Nimeksi tulee Ali – Bandy

 37. toivon että tämä ei liity superfinaalin videotuomarointiin, se olisi floppi.

 38. Merkittävä joukko suomalaisia pääsarjapelaajia on kärähtänyt meldoniumista. Seurauksena sarjataulukot menev’t psom uusiksi ja mm. pudotuspelit aloitetaan alusta. Superfinaali siirtyy pelattavaksi juhannuksena. Tämä aiheuttaa joitakin ongelmia tähtiesiintyjäkaartin suhteen päällekkäisten keikkojen takia, mutta Kurre on luvannut olla joka tapauksessa paikalla.

 39. Sama juttu mitä Ruotsissa julkistettiin eilen, eli liigan ottelumäärä lisääntyy niin että ennen pleijareita pelataan vielä ”alueellinen” lisäsarja.

 40. Taitaa olla kyse siirtymisestä 4 vs 4 peliin ja sen kokeilun aloittamisesta. Sitähän on liitossa suunniteltu jo vuosia.

 41. Turva-alueeksi määritellään Turun Marli Areenan malli. Eli säbämatsit loppuvat suurimmasta osasta Suomea.

 42. Liitto on puoli vuotta kestäneen etsinnän jälkeen tavoittanut kateissa olleen viestintäpäällikkönsä. Mies löytyi olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa seuraamalla väsymättömästi ehtymätöntä luottokorttilaskujen virtaa. Liitto kiittää kaikkia etsintätyöhön osallistuneita.

 43. Teban ja Sähly loppuu hybridi.
  Eli 4 vs 4 ja kaukaloa pienennetää yhdellä laidan pätkällä pituudesta ja leveydestä.

 44. Musta pekka -pelaaja tulee myös säbään. Mustapaitaisen tupla-pelaajan tehdessä maalin pelimiehen kympillä maalimäärä tuplataan. Tulospalvelu ottaa tässä kohtaa kovasti takapakkia, mutta pelaajakunnan uskotaan jaksavan odottaa kauteen 2017-2018. Muutoinkin on kyse niin vähäpätöisestä asiasta kuin tulospalvelu ja se ei vedä vertoja Mustan Pekan suomalle hypehyödylle.

 45. Tappiolla oleva joukkue saa uudessa sääntökokeilussa ottaa aina yhden kenttäpelaajan lisää kentälle per tappiolla oleva maali. Esim. maalin tappiolla oleva saa yhden lisäkenttäpelaajan. Kaksi maalia kaksi pelaajaa lisää, kolme maalia kolme jne. Näin peleistä tulee tasaisempia!

 46. Salibandyliitto ottaa käyttöön uuden tulospalvelun, yhteistilastopalvelu jääkiekon kanssa loppuu ja siirrytään koripallon kanssa kehittämään yhteistä palvelua. Vanha palvelu irtisanotaan heti ja uusi otetaan käyttöön kauden 19-20 aikana. Siihen asti voi tuloksia seurata teksti-tv:n sivuilta tai Lötjösen twitteristä.

 47. Ihan riittävä POMMI olis kyllä se, että ei enää puhuttaisi pommeista, vaan esim. merkittävistä ilouutisista, jos sellaisista on kyse. Pommi on hyvin negatiivinen ilmaus. Myös uutispommi on saanut salibandykansan korvissa kyseenalaisen sävyn.

 48. Ssv ja erä fuusioituu SS ERÄKSI ja lähtee tarjoamaan ruotsin ja Viron risteilyitä.

 49. Liiton tiedotustilaisuus torstaina: Miesten Salibandyliiga – ja Divarikarsinnat muuttuu turnausmuotoiseksi. Kaudesta 2016-17 lähtien kaikkien miesten sarjojen nousu- ja putoamiskarsinnat pelataan Superfinaalipäivänä. Pelipaikkoina Hartwall Arenan harjoitushalli sekä Ruskeasuon Arena Center.
  Kaikki ottelut pelataan 3x15min juoksevalla peliajalla paitsi kolmannen erän kolmea viimeistä minuuttia jotka pelataan tehokkaana. Jos ottelu tasan varsinaisen peliajan jälkeen mennään suoraan rl-kisaan jossa ammutaan pari kerrallaan ja ottelu päättyy heti kun pareissa syntyy ero.
  Otteluiden välissä Kurre vetää jonkun ikivihreän biisin.

 50. Talonpojanralli palaa TV2:lle. Mukaan uusiksi lajeiksi tulee pelto- ja suosähly traktoreilla.

 51. Salonoja rahoittaa Helsingin uuden säbähallin ja perustetaan FB Helsinki ja siihen fuusioon tulee SSV, Erä ja M-Team. Näin saadaan yleisöä ja laatua pääkaupunkiseudun tekemiseen.Tähän päädyttiin koska Oilers ja Indians ei päässyt Espoonpuolella sopuun.

 52. Saman suuntaista fuusio huhua ollut liikkeellä.. Erän suunnalla lisäksi jotain isoa yhteistyösopimusta hierottu jo pidemmän aikaa.

 53. Ensi kaudella ottelumäärä nostetaan 82:hteen ja jokainen ottelu näkyy suorana Ylellä.

 54. Mika Savolaiselle annetaan ikuinen pelikielto ja Passo Peltola hyväksyy sen itkemättä iloisella naamalla. Boom!

 55. Continuing Passes named journalist asked from Kainulainen, who should Petri Kettunen choose to Finnish national team. Just us , and meant all the Brothers. After fifth finals penalty shot competition they have sauna night at Roope because one song says: nähdään pilkun jälkeen Roopella

 56. Korvia auki pitämällä kuulin et Kurren viimeiset valssit menossa ja ura huipentuu esiintymiseen superfinaalissa. SSV ei lähde pyörittämään liigajengiä ja näin poistuu menestynein jengi liigasta. Harmi vaan kun a pojat nousi juuri takaisin liigaan.

 57. ”Ssv ja erä fuusioituu SS ERÄKSI ja lähtee tarjoamaan ruotsin ja Viron risteilyitä.”
  Koska niille risteilyille pääsee ja mistä ne lähtee!!!