FBC Loistolla loistava kevät – juhlii B-tyttöjen lisäksi myös C-tyttöjen kultaa

C-tyttöjen Suomen mestaruus ratkesi keskiviikkona Pirkkalassa. Kuva: FBC Loiston Twitter-tili

Salibandyn C-tyttöjen (2001–2002 syntyneet) Suomen mestari kaudella 2015–2016 on selvillä. Kultaa juhlii turkulainen FBC Loisto, joka kaatoi keskiviikon ratkaisevassa finaaliottelussa Pirkkalan Pirkat lukemin 6–3.

Mestaruus oli FBC Loiston tyttöjunioreille tällä viikolla jo toinen. Tiistaina FBC Loisto nappasi myös B-tyttöjen SM-kullan. FBC Loistolla on C- ja B-tytöistä muodostettu yhteinäinen harjoitusrinki. 11 pelaajaa voitti nyt mestaruuden molemmissa ikäluokissa.

C-tyttöjen runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut FBC Loisto voitti puolivälierissä ÅIF:n (voitoin 2–0), välierissä PSS:n (2–0) ja finaaleissa Pirkat (2-1).

Finaalisarja oli tiukka, sillä FBC Loisto voitti avausottelun jatkoajalla, toinen finaali meni puolestaan Pirkoille yhden maalin erolla ja kolmaskin kohtaaminen ratkesi vasta päätöserässä, kun FBC Loisto ponnisti 3–3-tasatilanteesta 6–3-voittoon.

Ratkaisevan finaalin ykkössankari oli puolustaja Nea Keihäs, joka taiteili FBC Loiston neljännen ja viidennen maalin. Keihään kokonaisaldoksi finaalissa tuli hattutemppu.

Pudotuspelien pistepörssin voitti ylivoimaisesti peräti seitsemän pisteen erolla seuraavaan Pirkkojen Suvi Hämäläinen, joka takoi kahdeksassa ottelussa tehot 13-5=18. Runkosarjan pistepörssin voitti puolestaan Pirkkojen Pinja Myllymäki tehoilla 23+14=37.

C-tyttöjen pronssimitalit ripustettiin PSS:n pelaajien kaulaan. Mitaliottelussa kaatui LoSB Tinakengät lukemin 4–2.