Finaalin hienoimpia hetkiä: SM-kultamitali suoraan pojan kaulaan

Veli-Matti Luukko koki hienon hetken poika sylissään. Kuva: Anssi Koskinen

Veli-Matti Luukko koki tunteikkaan hetken poika sylissään.  Kuva: Juhani Järvenpää
Veli-Matti Luukko koki tunteikkaan hetken poika sylissään. Kuva: Juhani Järvenpää

Yksi salibandyn superfinaalipäivän hienoimmista hetkistä palkintojenjaossa oli Classicin Veli-Matti Luukon sylissä istuneen pojan kaulaan ripustettu mitali.

Ottelun jälkeen tilannetta kerrannut Classicin kolmoskentän hyökkääjä oli todella liikuttuneessa tilassa. Luukko oli aikeissa lopettaa jo viime kauteen, mutta Classicin Pasi Peltola sai houkuteltua miehen mukaan kesken kauden. Rooli joukkueessa jäi aiempia liigakausia pienemmäksi, mutta se ei miestä haitannut.

– ”Passo” soitti ennen joulua ja aloimme perheen kanssa miettimään asiaa. Tämä oli minulle viimeinen mahdollisuus voittaa mestaruus.

Perheen merkitys on ollut Luukolle erittäin suuri. Hyökkääjä myönsi, että neljävuotiaan Niklas-pojan ottaminen mukaan palkintojenjakoon oli etukäteen suunniteltu juttu.

– Kyllä se oli. Kun voitettiin Suomen cup (kaudella 2013-14), niin tytär oli samalla lailla mukana. Poika on puhunut, että hänkin haluaisi vielä mukaan. Ja nyt se tuli, Luukko kertasi tilannetta silmät kostuen.

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Kolmetoista liigakautta urallaan Classicin, Kooveen, G-Kooveen ja Nurmon Jymyn riveissä pelannut Luukko kuului ennen lauantaita liigan eniten liigaotteluita pelanneiden pelaajien joukkoon, joilla ei vielä ollut mestaruutta. Aiemmin palkintokaapissa oli SM-pronssi ja -hopea.

– Katsoin pyttyä ja aika monta kertaa olen nähnyt, kun sitä on nostellut joku muu.

Enää Passo ei saa puhuttua Luukon perhettä ympäri.

– Kyllä se oli tässä. Tämä oli hienoin mahdollinen lopetus.

4 comments

  1. Eikö oo sääli, että poika joutuu olemaan kuulosuojaimet päällä tommosessa tapahtumassa? Miks ihmeessä sen volan pitää olla niin lujalla, ettei normaali katsoja voi nauttia siitä ilman suojaimia?

  2. Samaa mieltä. Voluumit on usein urheillutapahtumisaa tapissaan. Silläkö ottelusta saadaan koko perheen tapahtuma, että väännetään nupit kaakkoon ja ajatellaan, että nyt on tunnelma katossa.

  3. Voin ny jumalaare, tästäkin uutisesta pitänyt repiä jotain negaa! Omasta mielestä volat eivät edes olleet mitenkään kovalla, ja paikoin selostajien puheesta ei meinannut saada mitään selvää. Volat olisivat voineet olla kovemmallakin.
    On vain tervettä pitää pienellä miehellä kuulokkeita, olivat volat tapahtumassa sitten kovalla tai ei, täysin normaali käytäntö.

  4. Luukko on yksi niistä hienoista pelureista, joilta tää kruunu puuttui! Ei varmasti kaduta päätös tehdä comeback…