Liigat

Finaalin hienoimpia hetkiä: SM-kultamitali suoraan pojan kaulaan

17.04.
2016
Liigat
Veli-Matti Luukko koki tunteikkaan hetken poika sylissään.  Kuva: Juhani Järvenpää

Veli-Matti Luukko koki tunteikkaan hetken poika sylissään. Kuva: Juhani Järvenpää

Yksi salibandyn superfinaalipäivän hienoimmista hetkistä palkintojenjaossa oli Classicin Veli-Matti Luukon sylissä istuneen pojan kaulaan ripustettu mitali.

Ottelun jälkeen tilannetta kerrannut Classicin kolmoskentän hyökkääjä oli todella liikuttuneessa tilassa. Luukko oli aikeissa lopettaa jo viime kauteen, mutta Classicin Pasi Peltola sai houkuteltua miehen mukaan kesken kauden. Rooli joukkueessa jäi aiempia liigakausia pienemmäksi, mutta se ei miestä haitannut.

– ”Passo” soitti ennen joulua ja aloimme perheen kanssa miettimään asiaa. Tämä oli minulle viimeinen mahdollisuus voittaa mestaruus.

Perheen merkitys on ollut Luukolle erittäin suuri. Hyökkääjä myönsi, että neljävuotiaan Niklas-pojan ottaminen mukaan palkintojenjakoon oli etukäteen suunniteltu juttu.

– Kyllä se oli. Kun voitettiin Suomen cup (kaudella 2013-14), niin tytär oli samalla lailla mukana. Poika on puhunut, että hänkin haluaisi vielä mukaan. Ja nyt se tuli, Luukko kertasi tilannetta silmät kostuen.

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen

Kolmetoista liigakautta urallaan Classicin, Kooveen, G-Kooveen ja Nurmon Jymyn riveissä pelannut Luukko kuului ennen lauantaita liigan eniten liigaotteluita pelanneiden pelaajien joukkoon, joilla ei vielä ollut mestaruutta. Aiemmin palkintokaapissa oli SM-pronssi ja -hopea.

– Katsoin pyttyä ja aika monta kertaa olen nähnyt, kun sitä on nostellut joku muu.

Enää Passo ei saa puhuttua Luukon perhettä ympäri.

– Kyllä se oli tässä. Tämä oli hienoin mahdollinen lopetus.

Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa