Happee vahvassa vedossa kotikentällään – Hoikkanen pistenikkarina välierävoitossa

Janne Hoikkanen oli iskussa Happeen ensimmäisessä välierävoitossa. Kuva: Esa Jokinen

Janne Hoikkanen oli iskussa Happeen ensimmäisessä välierävoitossa. Kuva: Esa Jokinen
Janne Hoikkanen oli iskussa Happeen ensimmäisessä välierävoitossa. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee ja Esport Oilers kohtasivat perjantai-iltana Jyväskylässä miesten Salibandyliigan välieräottelussa. Happee oli ottelussa vahvempi maalein 9-3.

Happee aloitti ottelun hurmioituneesti ja karkasi kolmen maalin johtoon jo ajassa 2.59. Ensimmäinen erä meni lopulta kotijoukkueelle lukemin 5-1. Toinen erä päättyi 1-1. Kolmannessa periodissa Happee osui kolmesti ensimmäisellä kympillä ja vierasjoukkue ei saanut enää kiriä aikaiseksi.

Happeen tehopelaaja oli 3+1 paukutellut Janne Hoikkanen. Peter Kotilainen komppasi pistein 1+2. Juuso Heikkinen maalasi kahdesti, Petri Kauko syötti kaksi maalia ja kokoonpanoon palannut Veli-Matti Hynynen iski pisteet 1+1.

Happee kavensi voitolla ottelusarjan tilanteeksi 2-1. Seuraava kamppailu pelataan sunnuntaina Espoossa. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa.

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

12 comments

  1. Käsittämätön käänne sarjassa. Alkaako sittenkin Oilersin bensa loppua ja Happeen diesel lämmetä. Mielenkiintoista nähdä mitä sunnuntaina tapahtuu…

  2. Kiitos Happee, Olipa kaikin puolin hieno ja viihdyttävä ottelu.
    Hartwallilla nähdään !

  3. Olipahan erikoinen peli.

    Ennen peliä oli sellanen olo, että nyt on muuten kiukkunen hirviryhmä paikalla. Myös yleisö oli selkeesti tullu mestoille ajatuksella, että nyt pidetään ääntä ja tsempataan joukkue voittoon. Ja millä tavalla! Oilers oli täysin telineissä kun vastaan tuli 3 tasapainoista kenttää. Hynysen paluu kentälle näkyi aivan valtavasti, ihan kuin kaikille kenttäpelaajille olisi annettu ylimääräinen 20% itseluottamusta ja järkeä. Mihin ne kiertarit hävis? Hynynen ei oikeastaan itsessään edes pelannut mitenkään loistavasti, hyvin toki suoriutui. Mutta nyt Happeella on ensimmäistä kertaa Johannes Jokista lukuunottamatta suhteellisen ehjä rosteri, jossa Paul Kotilainen paikkaa todella hyvin Jokista.

    Kaiken kaikkiaan Happee näytti paremmalta kuin kertaakaan näissä playoffeissa, joukkue oli selkeästi sisuuntunut edellisten pelien ”kommelluksista” ja tuli näyttämään et hei ”me ollaan se parempi joukkue”. Oilers oli koko pelin ajan totaalisen telineissä. Todella kokonaisvaltainen tason nosto pitää Öljymiesten tehdä, jos meinaa voittaa seuraavan pelin Espoossa.

    Ei nuolasta ennen kuin tipahtaa, mutta kyllä vaan maistu nähdä Happee itsensä näköisenä joukkueena taas pitkästä aikaa. #hirvirytke

  4. Happee voittaa 4-2 tämän sarjan. Näköjään tänään loppui Oilersin virrat.

  5. Happpee ratkaisi ottelun jo alussa ja peli oli siinä.
    Ahtiainen teki viisaan ratkaisun kun peluutti laajalla rosterilla heti toisesta erästä lähtien. Happee löysäsi vasta lopussa joten katsotaan sunnuntaina kumman energiat riittää paremmin.
    Veikkaan että Oilers vie tämän sarjan 4-2.

  6. Happeella meni 2 välieräpeliä nollata pää ultra-raskaan TPS-sarjan jälkeen. Tuo sarja on, hyvät ystävät, toistaiseksi kaikkien aikojen playoff sarja Suomessa ja ehkäpä missä muualla tahansa.Toinen syy, joka johti tämän illan teurastukseen oli Hynysen ja Kuosmasen paluun kokoonpanoon.

  7. Hei Hirvi. Ehkä kaikkien aikojen playoff sarja odottaa vielä…

  8. Ei pahalla, mu onko joka uutiseen pakko laittaa lopuksi ”finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa”. Kai me tiietää se ennestäänkin, ei tarttisi aina laittaa 🙂

  9. Mites ne loukkaantumiset/poissaolijat? Joku kirjoitti happeen loukeista toisen välierän jälkeen. Oilerssilla Hänninen ja Pajukoski ei oo tainnu pelata minuuttiakaan ja Pfitzner, Bollström ja Raikamo ei taida ihan täydessä pelikunnossa olla. Varsinkin Pajukoskea ja Pfitzneriä Oilerssi kaipaa jos meinaa hartwallilla kannua nostella.

  10. ”peluutti laajalla rosterilla toisesta erästä lähtien” Mieluumminkin pisti ne pari laiskuria filaan. Olisi voinut istuttaa loppupelin niin olisi ollut enemmän intoa sunnuntaille