Liigat

Jarkko Nieminen shokeraavasta lajinvaihdosta: ”Salibandy ollut aina se toiseksi rakkain laji”

11.04.
2016
Liigat
Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala

Maanantaina klo 13.00 putosi melkoinen uutispommi salibandytaivaalta. Ex-tennistähti Jarkko Nieminen pelaa kaudella 2016–2017 Salibandyliigaa Tampereen Classicin riveissä. Niemisen Classic-sopimuksesta kerrottiin Vehon uunituoreessa Mercedes-Benz Airport lippulaivamyymälässä Vantaan Koivuhaassa. Pääkallo.fi seurasi pressiä paikan päällä.

Viimeisen tenniksen ATP-turnauksen Nieminen pelasi lokakuussa 2015. Niemisen komeaa uraa juhlistettiin marraskuussa Hartwall Arenalla. Tapahtumassa olivat mukana muun muassa Teemu Selänne, Peter Forsberg ja Roger Federer.

Nyt tennismaila kuitenkin vaihtuu salibandymailaan. Haaste on kova – sen tietää Nieminenkin. Kyseessä ei ole pelkkä markkinointikikka, vaan Nieminen on mukana täysillä – sitä korostettiin lehdistötilaisuudessa sekä Classic-johdon että Niemisen suusta.

Jarkko Nieminen, miksi? Mistä löytyi polte lähteä tennisuran jälkeen huippusalibandyyn?
– Idea lähti täysin Classicin puolelta. Mulla oli ajatuksena, että kun tennisura loppui, niin nautin taas niistä urheilulajeista, joita nuorena harrastin. Salibandy on aina ollut minulle se toisiksi rakkain lajin. Ajatus oli, että kerätään kaveriporukka ja mennään johonkin puulaakiin pelaamaan tai mahdollisesti jotain divarijuttuja, Nieminen selosti ja jatkoi:

– Nyt mua pyydettiin liigaan. Aluksi luulin, että tämä on vitsi, mutta pian tajusin, että kaverit on tosissaan. Aloin sitten miettiä tätä ja piti ylipäätänsä varmistaa, että onko se mahdollista.

Nieminen teki Classicin kanssa vuoden pelaajasopimuksen. Ensimmäiset tunnustelut Classicin suunnalta tulivat loppuvuodesta, joten asiat etenivät suhteellisen nopeasti. Pelinumeroksi valikoitui 13, joka muistuttaa Niemisen uran korkeimmasta maailmanlistan sijoituksesta.

Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala

– Olen mielettömän innossani tästä. Olen sellainen, että tykkään haastaa ja laittaa itseäni likoon. Vähän sillä asenteella, että antaa mennä täysillä vaan, tulee mitä tulee. Tämä on positiivista urheilua itsellekin rakkaan lajin parissa. Pääsen kokemaan vielä joukkueurheilun huipputasolla, Nieminen intoili.

Nieminen ymmärtää selkeästi, ettei hän kävele Classicin ykkösketjuun. Töitä on edessä paljon, jotta hän mahtuu edes pelaamaan. Maajoukkuetähtiä pullisteleva Classicin joukkue kun on vielä sarjan ehdotonta eliittiä. Classic pelaa Superfinaalissa tämän viikon lauantaina Hartwall Arenalla.

Eikö yhtään hirvitä? Taso Salibandyliigassa on kova.
– Haluan korostaa, etten oleta pärjääväni liigan kyydissä mukana. Sanon myös, etten aseta itselleni mitään rajoja. Olen kerran saanut valmennusta tässä lajissa. Enhän mä tiedä edes, että pystynkö kehittymään tässä hyvin vähän vai tosi paljon. Vaikka mä olen jo vanha urheilija, niin varmaan fyysiset ja henkiset valmiudet on ihan hyvät lähteä tähän, mutta muuten olen lapsen kengissä.

– Annan kaikkeni joukkueen eteen. Teen kaikkeni, että olisin itse koko ajan parempi. Jos mun taso ei riitä, niin voin vaikka loppukauden täyttää joukkuekavereiden juomapulloja. Ei se ole mikään ongelma. Arvostan salibandya lajina ja sen pelaajia urheilijoina, joten onhan se ihan huikeata mihin vauhtiin ja taitotasoon hyppään mukaan. Pahinta mitä voi käydä on varmaan se, että juoksen joukkuekaveria päin ja se loukkaantuu, Nieminen naureskeli.

Lue myös:
Jarkko Nieminen shokeraavasta lajinvaihdosta: ”Salibandy ollut aina se toiseksi rakkain laji”

Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus