Salibandyliitto teki päätöksen – Steelers saamassa vapautuvan liigapaikan

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Salibandyliiton hallitus teki kokouksessaan päätöksen, jonka mukaan miesten Salibandyliiga tullaan kaudella 2016-2017 pelaamaan 14 joukkueella edellyttäen, että kaikki sarjaan ilmoittautuneet joukkueet täyttävät liigalisenssiehdot.

Hallitus päätti kokouksessaan myös miesten Salibandyliigan täyttöjärjestyksestä. Mikäli miesten Salibandyliigaan avautuu paikka Tapanilan Erältä tai Salibandyseura Viikingeiltä heidän luopuessa sarjapaikastaan (näiden perustettua uuden yhdistyksen EräViikingit ry.), vapautuva sarjapaikka täytetään kaudella 2014-15 käytössä olleen sarjapaikan täyttöjärjestelmän mukaisesti.

Miesten Salibandyliigan sarjapaikkaa ja liigalisenssiä voi hakea hämeenlinnalainen Steelers. Päätös on ehdollinen edellyttäen, että sarjasta vapautuu sarjapaikka.

Mikäli miesten Salibandyliigan täyttöpäätöksestä johtuen miesten 1. divisioonassa vapautuu paikka, se täytetään kaudella 2014-15 käytössä olleen sarjapaikan täyttöjärjestelmän mukaisesti. Miesten 1. divisioonan mahdollista vapautuvaa sarjapaikkaa ja -lisenssiä voi hakea tamperelainen Soittorasia.

Lisäksi hallitus päätti perustaa työryhmän kehittämään pääsarjojen (miesten ja naisten salibandyliiga sekä miesten divari) sarjajärjestelmiä ja täyttöjärjestystä palvelemaan salibandyn strategiassa määriteltyjä tavoitteita.

73 comments

 1. Kylläpä on järjetöntä pelleilyä Liitolta, joukkue mikä hävisi kaksi karsintasarjaa, pääsee kabinetin kautta liigaan. Ei hyvä!

 2. Ennen kaikkea tykättävä tuosta työryhmän perustamisesta pohtimaan täyttöjärjestyksiä tulevaisuudessa 😀

 3. Melkoinen säälipaikka liigaan kahden karsintasarjatappion jälkeen!

 4. Ainoa ratkaisu, jos liigapaikka välttämättä halutaan täyttää. Aina on nostettu alhaalta ja annettu putoavien pudota.

  Se oikea ratkaisu olisi sitten ollut pelata 13 joukkueella.

 5. Surkea päätös. Kuten JOO:kin tuossa jo mainitsi niin kahden mahdollisuuden jälkeen jäi edelleen rannalle, eli taso ei vaan yksinkertaisesti riittänyt edes liigan huonointa joukkuetta vastaan. Lisäksi seuran talous ja hoito retuperällä, organisaatio kuppikuntainen ja riitainen, omasta pelaajatuotannosta ei löydy tulevalle kaudelle pelaajia, alueen materiaali ei riitä viiden liigajoukkueen ylläpitämiseen ja muualta tuleville pelaajille ei ole perusteita tai tarpeita muuttaa H:linnaan. Vaikka NST putosikin, niin näistä kahdesta huonosta vaihtoehdosta NST olisi ollut vähemmän huono. Steelersiltä kysynkin. Kumpi on mukavampaa? Voittaa divarissa vai hävitä liigassa? Selvin numeroin. Vieläpä historian toisiksi huonoimpana joukkueena. Huonoinhan oli luonnollisesti SBS Pori.

 6. Kenties NST:n ja Steelersin välinen sarja olisi reilu, liigapaikan kohtalo ratkaistaisiin. Ja divarin vapautuva paikka, viimeiselle joka on niukasti tippunut ollen 3:ksi viimeinen eli SBS Wirmo.

 7. kannattaako soittorasian poikien lähtee ottamaan turpaan divariin? pysys vaan kakkosessa.. ei mitää järkee ottaa pirkkojakin huonompaa joukkuetta enää jalkoihin pyörimään

 8. Mieleen kyllä tuli, että millä perusteella juuri Soittorasia saa hakea paikkaa divariin jos sellainen tilanne tulee eteen?

 9. Joukkuenäärän pitämiseen entisellään löytyy varmaan perustelujakin kuten esim. ottelumäärä per runkosarja, mutta eihän tällä päätöksellä ole mitään tekemistä urheilullisuuden kanssa. Ei mitään järkeä että kahdesti liigakarsinnat hävinnyt joukkue voi silti nousta. Jos Steelerssillä olisi kanttia ja selkärankaa niin sanoisivat ”ei kiitos” ja siirtäisivät nousutarjouksen eteenpäin seuraavalle jonossa.

  Muutenkin liiton päätöksenteko ja niiden perustelut, koskien sitten kurinpitopäätöksiä tai vaikkapa tätä EräViikingit-fuusiosta seurannutta pulmaa koskien joukkuemäärää, ovat kyllä todella kirjavaa ja sekavaa soppaa kautta linjan. Mistä löytyisi se/ne henkilö(t) jotka oikeasti laittaisivat asiat järjestykseen ja osaisivat varautua erilaisiin tilanteisiin, ettei tarvitsisi aina arpoa ja soveltaa mitä päätetään?

 10. Soittorasia oli paras ei-nousseista joukkueista. Ei siihen muuta tarvita.

 11. Hieno lukea kuinka kaikki itkevät päätöksenteon jälkeenkin aina täällä kommenteissa:)

 12. Huhujen mukaan Jokerit hakemassa vapautuvaa Liiga / D1vari paikkaa @iltasanomat @kabinetti @runkokasassa

 13. Tulee ihan mieleen jalkapallon Veikkaus (Viekkaus)-liiga…

 14. Päätöksenhän teki Salibandyliiton hallitus, jonka seurat ovat valinneet. Samalla tavalla olemme äänestäjinä osallisia siihen millainen eduskunta meillä on kulloinkin päätöksiä tekemässä. Liiton vika on siis ennemminkin oma vika.

 15. Eikös säännöt ja sarjojen täyttöjärjestys ole ollut selvillä elokuusta asti. Nyt porukka kitisee kun liiga seuraa omia sääntöjään mutta ei silloin kitissyt kun säännöt julkistettiin.

 16. Jotenkin tuntuu siltä , että ulvojia no sen takia kun kyse Steelersistä. Jos olis joku toinen koukero ja esitettykin muuta joukkuetta ni olisiko se yhtään sen parempi juttu? Vaikka kyse nostamisesta, karsinnat hävinneennä, ni onhan nyt Steelers ollu kahtena vuonna divarin kärkikahinoissa mukana, niin ei se nyt ihan puskista temmattu joukkue ole. En ymmärrä miksi ylipäätään pitää urputtaa tästä ratkaisusta! Jos jotain mieltä mahd. liigapaikasta , niin en tiedä onko se kys. seuralle sittenkään se paras juttu. Onko liigapaikka hyvä, kun jos jos ajattellaan ylipäätään suuseurojen pelaajapolkua ja omien nuorten kasvattien pelipaikkoja? Eli ketä nähdään pelaamassa liigajoukkueessa? Mielenkiinnolla valmentaja ja pelaajasoppari-ilmoituksia odotellessa.

 17. Ehdotan että porkkanat ja teräsmiehet laittaa nyt hynttyyn yhteen, niin Hämeenlinnassa takuuvarma liigapaikka myös seuraavina kausina. Tosi lyhytnäköstä touhua HML kokoiselle alueella kuvitella että kumpikin säilyttää paikkansa tulevaisuudessa. Ja samalla olisi myös 1divari paikka. Komppaan HUH ia että divarin menetys todella suuri sarjapaikkamenetys alueellisesti. Yhdistämällä pelaajavoimat , valmennuksen sekä osaavat taustahahmot homma pyöris kuin luotijuna. Nyt kaikki räpeltää omissa nurkissa , taistellaan periaatteessa samoista pelaajista ja ilmeisesti samoista halliajoista, niin hohhoijaa! Ei todellakaan hyvä.

 18. Olisiko näin päätetty jos Lasb olisi jäänyt divariin. Yhtä oranssia koko Hämeenlinna. Otetaan kaikki teamit HollolastaHauholle ja turengista Forssaan.. hoopeekoo!!

 19. Millä perusteella liitto myöntää D1vari paikan mielummin Soittorasialle kuin esim Blackbirdsille jolla sentään on omaa (kohtuu) laadukasta junioritoimintaakin? Melko lyhytnäköistä toimintaa.

 20. Hohhoijaa, eipä tämäkään päätös juuri yllätä. Mitä veikkaatte, jättääkö Steelers tämän käyttämättä?Jos ei pelaamalla, niin kabinetilla. Täysi farssi, hävettää!

 21. Mielestäni divaripaikkaa olisi pitänyt tarjota Jyväskylän FBC Duxille. Heillä on kuitenkin todella laadukasta junioritoimintaa.

 22. Komppaan Benkkua kyllä täysin. Duxilla on yksi suomen laadukkaimmista junioriorganisaatioista. Täten Salibandyliiton pitäisi näissä päätöksissä tukea Duxin säilymistä mahdollisimman korkealla tasolla. Lisäksi Jyväskylässä löytyy #pomminvarmasti laadukasta pelaajamateriaalia divarijoukkueeseen, vaikka sieltä ei sellaista jostain kummasta syystä löydykään o_O

 23. Jos nst olisi päässyt niin olisi samanlaisia valituksia ollut :: häviää liigassa melkein kaikki pelit ja silti saa jäädä ja toisinaan steelers voittaa divarissa mennen tullen mutta häviää salba lue 3-0 suoraan. Ihan sama kumpi nousee silti joku aina ruikuttaa voisivat pelata paras 3 ja hävinnyt tippuu ja voittaja pääsee liigaan. Päätös tehty ja ei voi mitään….

 24. Tää on ihan pelleilyä joukkue joka ei paikkaansa ansaitse onkin yhtäkkiä sen SAANUT

 25. Kyllä dux joka tippui 2 div kolmoseen niin ilman muuta sille paikka divarista!! Hah…siinä se olis farssia kerrakseen

 26. …Duxilla on niin laadukas junioritoimnta. Eikös sitä pitäis sillä kriteerillä päästä pääsarjatasolle.

 27. Tätä mieltä minä olen: Jotta emme unohtaisi yhteisön pyrkimyksiä, todettakoon, että sarjapaikan täyttö mallintaa kokonaiskuvaa käyttäen hyödykseen esimerkiksi uusia innovatiivisia menetelmiä. Eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta sarjapaikka parantaa runsain määrin esiintyvää suurpiirteisyyttä sekä rauhattomuutta. Ottaen huomioon oman tilanteensa, voi vain todeta, että työryhmä aiheuttaa huolestumista, varsinkin suunniteltaessa yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja. Lopuksi voi vain todeta, että divari ja liiga pakottaa kohderyhmää huomioimaan yleispätevien toimintaohjeiden tavanomaisia käyttökohteita. (nämä lauseet on luotu puppulausegenaraattorilla, käyttäen joitakin avainsanoja)

 28. hyi hyi mikä päätös liitolta taas haisee pahasti siltä että suositaan eteläsuomen seuroja ja muu suomi jätetään nuolemaan näppejään, kuka liitosta uskaltaa tulla kertomaan omalla nimellä päätöksestä? aivan törkeää toimintaa!! alueellisesti olisi esim.welhojen kuulunut saada paikka.

 29. Sellainen haisu on persiissä, ettei tämä vielä tähän jää. Tulee vielä paljon yllätyksiä ennen kuin ensi kauden pääsarjat alkavat. Toivon mukaan liitto tästä oppii. Se työryhmä on ihan hyvä alku.

 30. Hei ihan oikeasti: Miksei pelattu elokuussa yksinkertaista sarjaa NST, Steelers ja joku kolmas, jos nämä joukkueet oikeasti haluaa liigaan. Toisaalta, ei käy kateeksi Steelersissiäkään, kun päätös liigapaikasta on ehdollinen. Milloin lie EräViiikingit saa asiansa päätettyä? Voi olla vaikka toukokuun loppua, kun homma varmistuu ja sitä kautta Steelers pääsee pelaajasoppareita kirjoittelemaan. Heittopussin rooli uhkaa.

 31. Aivan naurettava päätös. Ei Hämeenlinnaan mahdu kahta jengiä. Tampereeltakin tulee vaan yks kova jengi vaikka siellä on pelaajia ja joukkueita enemmän. Yhtään jengiä ei tuu itä suomesta. Ei mitään järkeä. Siis tehdäänkö enää missään hyviä päätöksiä kun hallituskin sekoilee joka päivä?? Vai elääkö kaiken maailman päättäjät ihan jossain mielikuvitus maailmassa 😀 no ei siinä.. Onnittelut steelersille ”hienosta” ja ”ansaitusta” voitosta. Teki muuten kaikki finaalit yms pelit ihan vitsiksi tämä päätös. 🙂

 32. ”Teki muuten kaikki finaalit yms pelit ihan vitsiksi tämä päätös. :)”

  Ylläolevan kanssa samaa mieltä. Nyt sarja SalBa-Steelers asettuu Juicen sanoin ”hieman outoon valoon”.
  Jos olisi ollut olemassaoleva täyttöjärjestys, niin tältäkin olisi säästytty. Ehkä se työryhmä saa aikaiseksi ensi kaudeksi sarjapaikkojen täyttöjärjestyksen. Tai jos ei, niin kannattaa alkaa perustamaan Uutta Salibandyliittoa.

 33. Steelers hävettääkö? On kova paikka ottaa säälipaikka vastaan kun on ensin hävinny selvästi kaksi ottelusarjaa

 34. Liiton viimeksi vahvistama täyttöjärjestys löytyy urlin fiksaamalla täältä: vanhat.salibandy (piste) net/kilpailutoiminta/saannot-ja-ohjeet/vapaiden-sarjapaikkojen-tayttojarjestys

 35. Näin tapetaan lajista kiinnostavuus. Siis lajista jonka pitäis saada kaikki kiinnostavuus mitä vaan on saatavilla että se kehittyis seurattavammaksi. Ei varmasti divarin finaali peleissäkään olis ollut niin paljon katsojia jos siellä oltaisiin vaan ratkottu divarin voittaja ja tiedetty että molemmat nousee. Ihan naurettavaa taas.. koko idea urheilussa on se että toinen voittaa ja toinen häviää ja niin saadaan tunnetta ja kiinnostavuutta jopa tällaisesta lajista. Huoh. No kai tämä iskee joihinkin yksinkertaisempii ja niihin jotka unohtavat tämän sit joskus. Tylsää joka tapauksessa ja just tällainen laskee lajin mielenkiintoa eikä joku Niemisen tuleminen.

 36. Ei Steelers hävinnyt liigan huonoimmalle vaan toiseksi huonoimmalle. Huonoin oli NST, joka tippui oikeutetusti. Jos sarja halutaan pelata 14 joukkueella niin ainoa oikea vaihtoehto on nostaa Steelers liigaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut pelata 13 joukkueella

 37. nättiä! jonaeson pääsee heittää liigamatolle spinoramoi ja kärkimiinoi! tuleva liigan ykköstähti!

 38. Pisteissä joo, mutta kyllähän toi Salba oli huonoin. NST alisuoritti ja Salba oli ja tulee olemaan umpisurkea. Ainoa vahvistus enskaudelle on Mäkilän lähtö. Tosin merkittävä vahvistus.

 39. Ai mikä on epäselvää?
  Olisko aluks se, ettei tälle kaudelle ollut voimassaolevaa täyttöjärjestystä. Miksi ei?
  Toiseks se, et montako viikkoo meni siinä, et tuli päätös, et noudatetaan niitä edellisvuoden ohjeita. Jos se päätös olis tehty heti ku EV -fuusio ilmoitettiin, niin Salban ja Steelersin sarja olis voitu jättää suosiolla pelaamatta.

 40. Niin ja tällä liiton päätöksellä Salba voi kiittää liittohallitusta vielä yhdestä rämpimiskaudesta liigassa. Steelers tulee olemaan vielä huonompi. Uskomatonta, mutta on se vaan mahdollista, että liigassa tulee pelaamaan jopa Salbaa huonompi joukkue.

 41. Steelers vs. Nst paras viidestä ja voittaja pelaa liigaa. Näin saadaan urheilullisin perustein paras mahdollinen jengi liigakentille PISTE!

 42. miks kaikki jaksaa vikistä ja valittaa? oikeutettu paikka steelersille! lopettakaa toi jauhaminen!

 43. Nyt olisi Steelersillä paikka osoittaa selkärankaa ja todellisuudentajua kieltäytymällä liigapaikasta. Hämeenlinnan alueelle tuskin mahtuu kahta elinvoimaista liigajengiä. Okei, LaSB onkin suuntautunut enemmän Lahteen, mutta silti. En näe tässä vain mitään järkeä. Lyhytkatseista toimintaa.

 44. Hävettää lajin ja munattoman hallituksen puolesta. Pilaatte päätöksilänne koko hienon kevään. Menikö todella hyvin teidän omasta mielestä…
  Kyllä olisi kriisipalaverin paikka nuorella lajilla.

 45. ”Tunteella kommentoijat” vois jättää sen kirjoittamisen väliin. Tääkin uutinen kerännyt yli 50 kommenttia ja varmaan alle kymmenessä oli järkevää ja analyyttista pohdintaa aiheesta. Jos olo yhtään helpottuu, kun saa tänne oksentaa, niin mieluummin sitten niin kuin että se energia kanavoituisi vaikka väkivallan teoksi.

  Ja joku ehdotti, että syksyllä käytäisiin NST:n ja SteeLERSSIN välinen karsintasarja: hiphei! NST ja Steelershän ovat organisaatioita, joiden pelaajakalusto ei koskaan ikinä vaihdu ja on täysin pysyvä. Pelaajat eivät vaihda jengejä ja joukkueiden ainoa tehtävä on vain viihdyttää katsojia.

 46. Ei helvetti pojat. Itketään täyttöjärjestysten perään ja vaaditaan selkeitä sellaisia. Ja kellään teistä spedeistä ei ole munaa nostaa kättä pystyyn ja todeta, että sorry sorry, sellaisethan jo löytyy!! Joten joten, nyt valitetaan ihan väärään aikaan! Toki ennen kautta kukaan ei varmaan osannut tälläistä tapahtuvan, mutta liitto on tähän valmistautunut, te ette!! Ja kyllä mä sanon, että liiton PITÄÄ noudattaa omia päätöksiään, eikä tuijotella maantiedettä! Onnea liiga paikasta Steelers, sääntöjen mukaan se on oikeutetusti teidän! Pulinat pois ja kohti superia…

 47. Yllätyksen suoma etu sitten kertoo millä oikeudella itse kommentoi ja näköjään meni omiin tunteisiin nää kommentoinnit kun oli pakko kommentoida, että et nyt kauheasti parempi ihminen ole 😀 mutta hyvä että kommentoit etkä pura sitä väkivalloin. 😉 huvittavia nämä jotka tulevat haukkumaan muita ja syyllistyvät niihin samoihin asioihin kuitenkin itse

 48. En tajua mitä täällä kitistään. Muistaakseni steelers ei hävinny puhtaasti lasbille vaan voitti kaks peliä. Vai olenko väärässä ??? Ja kukakoha jaksaa pelata eka DIvarin finaalissa kaiken antaen ja sen jälkeen mennä vielä pelaamaan raumaa vastaa. Ei ainakaa oma kunto riittäis. Joten eiköhä nyt pulinat pois ja kitinät ja katse superfinaaliin ja ens kauteen! Hyvä steelers! Liigaan vaan! Kun kerran steelersiä haukutaan tääl kokoajan. Niin onko lasb ja rauma sitten erikoisen hyviä vaikka jokaisessa steelersiä vastaan olleessa pelissä saanu ihan taistella voitosta. Muistaakseni ensimmäine divarin finaali lasb voitti jatkoajalla ja seuraavan vain yhden maalin erolla. Muistaakseni lasb oli kolmannessa kohtaamisessa aika sekaisin ja ei vain kun voinut katsella steelersin peliä. Raumakaan ei pyöritelly steelersiä kyllä ihan kuin halusi. Joten vähä valoja päälle porukka täällä! Naurettavaa kitistä. Ennemmin liiga pelaa 14 joukkueella kun suljettu liiga. Suljettu liiga olisi ollut niin huono! Ei mitään panoksia viimeisille joukkuille. Nyt on jotain edes. Suljetussa liigassa koko ens kausi ois ollu pelkkä vitsi! Liitolta oikea päätös!

 49. Aikamoinen sirkus. Kaikki Suomen somevalmentajatko täällä vinkuu urheilullisuudesta? Eiköhän Steelersin urheilullisuus mitata sitten ensi kaudella…jos pysyy liigassa, on paikkansa pelaamalla ansainnut! Turha sotkea tähän NST:tä, jolla oli 26 peliä aikaa säilyä.

 50. Steelers oli noissa karsinnoissa vielä täysin vastaantulija, joten joukkue mahdollisesti ”noustessaan” tulee olemaan todellinen häpeäpilkku ensikauden liigassa. Pelaajavirrat kun menivät jo.

 51. Tosiaan, ei sillä, että ketään täällä kiinnostaa, mutta eihän se ole Steelersin vika, että sarjapaikan mahdollisuutta tarjotaan Steelersille. Päätöksen teki liitto.

  Mutta koirat haukkuu, karavaani kulkee.

 52. En oo varma laskinko oikein, mutta voittiko Steelers karsintasarjoissa 2/8 peleistään? Ja sillä liigapaikka…
  Win the right games 🙂

 53. Mitä nyt joutunut väkisin seuraamaan Steelersin touhua, niin kyllähän se organisaatio jos mikä on täynnä itseensä täynnä olevia kusipäitä. Samalla metodilla kasvatetaan junnuja seurassa. Ihmekään että ovat selkään puukottamisillaan saaneet Hämeenlinnan seudulla melko paljon vihamiehiä ja todella moni huippulaadukas juniori kieltäytyy pelaamasta tässä seurassa

 54. Mitäköhän Steelers on mahtanut tehdä suurimmalle osalle täällä kommentoineista?

  Tuntuu siltä, että suurimmalle osalle jengistä ongelma on juuri siinä, mille joukkueelle tuo paikan haku mahdollisuus on suotu. Vai voiko jengi täällä rehellisesti sanoa, että samalla tavalla valittaisi jos divarin finaali olisikin ratkennut toisin ja paikkaa tarjottaisiin Lasbille?

  Peksin ja S7 kanssa olen samoilla linjoilla. Samaan hengenvetoon kysynkin vielä. Kuinka moni oikeasti olisi niin ”suoraselkäinen”, kuin itse ehdottaa ja kieltäytyisi hakemasta liiga paikkaa?

  Erittäin happamia sanoi kettu näistä pihlajanmarjoista…

 55. ”Mitäköhän Steelers on mahtanut tehdä suurimmalle osalle täällä kommentoineista?”

  Pelannut todella heikosti kentillä liigatasoon peilaten?

 56. Mitä sillä on väliä miten on pelannut. Liittohan on ihan selkeesti linjannut miten näissä hommissa toimitaan ja sillähän silloin mennään. Jos welhot tai joku muu ois ollut divarin 2. niin se ois sitten ansainnut liigapaikan! Ens vuonna se sitten nähdään miten pärjäävät. Liigan kannalta todella hienoa, kyllähän hämäläisten kylän paikalliskamppailut nostaa liigan arvoa. Että jo sillä perusteella tää on tosi hyvä juttu!!

 57. On kyllä totta että tämä keräsi turhaa julkisuutta. Amatööripäätös mutta niin lajikin on amatööri joten ei ihmetytä. Harrastelaji ja kohdellaan sitä sen mukaan, mutta jatkossa myös turha hehkuttaa että laji on nousemassa enemmän ja enemmän ammattimaisemmaks. Ihan vitsihän tää laji on jos puhutaan ammattiurheilusta, mutta sitä on kiva harrastaa. Pidetään se siis sellaisena.

 58. ”Liittohan on ihan selkeesti linjannut miten näissä hommissa toimitaan ja sillähän silloin mennään. ”
  Paitsi että ei. Tälle vuodelle oli unohtunut vahvistaa sarjojen täyttöjärjestys. Kuukauden päivät kesti päätös, että noudatetaan vanhaa. Toivottavasti ensi kaudeksi muistetaan vahvistaa täyttöjärjestys.

  Mutta nyt pulinat pois. Onhan Steelers selkeästi ehdollisesti liigajoukkue. Sillä asetelmalla on varmaan hyvä neuvotella pelaajasopimuksia kuten myös SR miettii D1variin lähtöö. Ovat ehkä ja mahdollisesti D1varijoukkue. Tai sitten ei.

 59. Kaikki tämä valitus ja silmin nähden henkilökohtainen inho ellei jopa viha Steelersiä kohtaan johtuu vain ja ainoastaan heikosta pelintasosta liigaan peilaten?

  Sanalla sanoen naurettava selitys, johon ei varmasti kukaan usko. Tai niin jokaisella on omat syynsä olla tykkäämättä, jostain joukkueesta, mutta tässä tilanteessa naurettavaa syyttää joukkuetta siitä, että liitto myöntää heille mahdollisuuden hakea paikkaa liigasta.

 60. Eiköhän tasot mitata ens kauden tuloksien perusteella, eikä meneen kauden? Uskon , että jokainen joukkue joka on ylemmillä sarjatasoillaan aikoinaan noussut/nostettu on vahvistunut (2div > 1div taikka 1idv > liiga). Myöskin kokemustaso yhden kauden rikkaampi. Senpä takia aivan älyttömiä on kommentit joita peilataan menneen kauden tuloksiin ym. Jatketaan ens keväänä tätä pskan jauhantaa ja katsotaan kuka missäkin on taulukoissa – silloin oidaan viitata ”mitä minä sanoin viime keväänä” tms. Ei muuta kuin kaikille joukkueille hyvä tsemi päälle ens kautta kohti , jotta saadaan seurat tiukkoja vääntöjä runsalukuisten fanien kannustamana ympäri maata!

 61. Täysin samaa mieltä kommentoijan Huh kanssa. Superfinaalia ja ensi kautta odotellessa. Samalla intohimolla fanit liikkeelle kuin, mitä täällä kommenttisektorilla ollaan niin saadaan huikea kausi aikaan.

 62. Niin huono päätös, että hävettää olla lajissa osallisena mitenkään. Ei pienintäkään järkeä. Olisko ollu parempi, jos ois ensi vuonna täytetty? Olisko divarissa isot panokset? Kultaa ja suitsukkeita? Mahdollisesti kaksi liigapaikkaa? Kyllä pitää hallituksella vinkua päässä ja todella lujaa..
  Noh, nyt kun Steelers sinne nostetaan, voidaan Raumalla hypätä jo divarijunaan. Se juna ei valitettavasti siihenkään pysähdy. Pari vuotta kalasteltu junioreilla pikavoittoja peluuttamalla alueen 2div. joukkueissa. Saattaa piankin löytyä samasta sarjasta.. Pienellä panostuksella omaan juniorityöhön, pelaajat olisivat jo lähempänä liigaa. Mut nää on näitä pienten seurojen pulmia.

 63. hifk ehdottomasti liigaan mielummin kuin steelers, hifk:lla sentään hyvät mahollisuudet pärjätä liigassa

 64. No niin Ritari. Menehän nyt nukkumaan ettei tarvi kauden päätös t-paitoja taas odotella.

 65. ”Niin huono päätös, että hävettää olla lajissa osallisena mitenkään.”.. Ihan oikeastikko olet tuota mieltä vai onko internet vain se paikka jossa sinäkin voit draamailla kuin kauniissa ja rohkeissa aikanaan.. Kaikki on aina järkyttävää, fiasko, ja pöyristyttävää. Mihin on kadonnut se että edes yritettäisiin ymmärtää? Otetaan henkilökohtaisena loukkauksena asia joka ei todennäköisesti tule muuttamaan sinun elämääsi millään tavalla. Pahempaa narinaa kun jatkoaika.comissa..