SSV juhlii B-poikien Suomen mestaruutta – ”Huikea ikäluokka”

Kuva: Anu Roimela

Kuva: Anu Roimela
Kuva: Anu Roimela

Salibandyn B-poikien (1998–1999 syntyneet) Suomen mestari kaudella 2015–2016 on selvinnyt. Kultaa juhlii helsinkiläinen SSV, joka kaatoi finaalisarjassa Classicin voitoin 2–0. Ratkaisevan toisen ottelun SSV voitti sunnuntaina Tampereella lukemin 8–6.

Runkosarjan voittanut SSV voitti puolivälierissä SB Welhot (voitoin 2–0), välierissä OLS:n (2–1) ja finaaleissa Classicin (2-0).

– Welhot tuli yllättäen vastaan, siinä pärjättiin vähän puolivaloilla. OLS olikin sitten kova vastus ja hävittiin ensimmäinen peli. Se oli hyvä herätys. Classic oli tietenkin laadukas ja hyvin taktisesti valmistautunut joukkue. Kummalle tahansa olisi voinut kääntyä molemmat finaalipelit, SSV:n valmennustiimin jäsen Lars Westermarck kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Ratkaisevassa toisessa finaalissa SSV nousi komeasti takamatkalta voittoon. Classic johti puolivälin tienoilla vielä 6–3, mutta sitten alkoi SSV:n näytös. SSV latoi toisessa erässä aikavälillä 34.35–37.33 peräti neljä osumaa. Kun Classic ei enää maalinteossa onnistunut ja SSV maalasi kertaalleen päätöserässä, niin loppunumerot kirjattiin SSV:lle 8–6.

– Tämä oli huipentuma. Krykovin Vallu (Pääkallon välihuomio: kyllä, se entinen SM-liigakiekkoilija) on valmentanut tätä ryhmää seitsemän vuotta, itse olen ollut kolme vuotta mukana. Ryhmä on hitsautunut yhteen, tullut henkisesti vahvaksi ja siitä on oikeastaan muodostunut kaveriporukka. Ja nyt tietenkin osa vanhenee B-junioreista, niin tulee turbulenssia pelaajaliikenteessä, kun SSV ja Eräkin yhdistyivät, Westermarck muotoili.

– Huikea ikäluokka on kyseessä. Pari vuotta sitten saatiin pronssia ja viime vuonna oltiin viides sarjassa. Ja nyt osui. Tämän ryhmän runko myös nosti SSV:n A-juniorit pari viikkoa sitten takaisin A:n SM-sarjaan, Westermarck jatkoi ja korosti, että B:n finaaleissa oli äärimmäisen tärkeää, että ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta.

Kuva: Outi Fagerlund
Kuva: Outi Fagerlund

Hurjimmassa pinnavireessä SSV:ltä oli sunnuntaina Niklas Laurila, joka paukutti neljä maalia. Yannick Lindroos säesti mukavasti 2+1-tehoillaan. Classicista tehokkain oli niin ikään neljä osumaa tehtaillut Aaro Helin.

Sunnuntaina kaksi syöttöpinnaa haalinut SSV-hyökkääjä Viljami Hana voitti pudotuspelien pistepörssin näytöstyyliin kirjaten seitsemässä ottelussa tehot 13+6=19. Runkosarjan pistepörssin vei Tiikerien Mikko Levänen 75 tehopisteellään.

B-nuorten SM-sarjan pronssimitalit vei Tapanilan Erä, joka voitti lauantaina OLS:n rankkarien jälkeen lukemin 7–6.

Linkit:
Ratkaisevan finaalin tilastot
Esa Takalon kuvat ratkaisevasta finaalista
B:n SM-sarjan pudotuspelien tilastot
B:n SM-sarjan runkosarjan tilastot

9 comments

  1. Huippusuoritus! Olitte paras joukkue. Onnee siis Joensuu Areenaltakin käsin.

  2. Tais olla kyllä ols kovin jengi mitä vastaan ssv pelasi.

  3. Mites se järkkärin kanssa tapahtunut välikohtaus?
    Ainakin Lötjösen twiiteistä löytyy videopätkä.

    Mikä se juttu on?

  4. Jos pelaat koko kauden ilman tappiota olet kyllä mestaruuden ansainnut.

  5. Patrik
    11/04/2016
    Mites se järkkärin kanssa tapahtunut välikohtaus?
    Ainakin Lötjösen twiiteistä löytyy videopätkä.

    Mikä se juttu on?

    Eikä ollu edes järkkäri, vaan toimitsiapöydän takaalta hyökännyt noheva äiskä!?!?
    Poika vois sanoo, että : Hienosti äiti!