Superfinaalin 1. erä: Neljä hienoa maalia – Classic toipui Oilersin shokkialusta

Classic-katsomo sai avauserässä juhlimisen aihetta. Kuva: Salibandyliiga.

Classic-katsomo sai avauserässä juhlimisen aihetta. Kuva: Salibandyliiga.
Classic-katsomo sai avauserässä juhlimisen aihetta. Kuva: Salibandyliiga.

Santeri Lindfors sai kunnian olla salibandyn miesten Superfinaalin historian ensimmäinen maalintekijä. Oilersin ilo avausmaalista jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Classicin ykköskentän tähdet iskivät avauserässä kolmesti ja tauolle mentiin tamperelaisten 3-1-johdossa.

Classicin ykkönen aloitti jo ensimmäisessä vaihdossaan vahvalla pallollisella jaksolla. Oilers iski kuitenkin ensimmäisenä. Olli Alanen jakoi pienen syötön hienosti sivuun ja Santeri Lindforsilla oli kunnia tehdä miesten Superfinaalin historian ensimmäinen maali Lassi Torisevan taakse ajassa 2.06.

Sama mies komennettiin myös ensimmäiselle jäähyistunnolle reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Samaan aikaan kun kuulutus kertoi Lindforsin jäähyn päättymisestä, Eemeli Salin rannasi keskeltä Classicin tasoituksen oikeaan ylänurkkaan: 1-1.

Maalin eteen unohdettu Mika Savolainen vei Classicin 2-1-johtoon ajassa 13.27 Nico Salon upean maalin takaa jakeleman leivoksen jälkeen. Reilun 16 minuutin jälkeen Salo oli itse nokikkain Oilersin Joonas Kaltiaisen kanssa, mutta Kaltiainen veti vielä tässä kohtaa pitemmän korren.

Salo rannasi reilun 18 minuutin kohdalla Classicin 3-1-johtoon. Classicin kahden maalin johdossa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Juuri ennen ottelun alkua Pääkallo.fi tavoitti omalta lenkiltään palanneen Oilers-valmentaja Akseli Ahtiaisen kommentoimaan Oscar Hännisen nimeämistä kokoonpanoon.

– Hän ei aloita, mutta hän on pelikuntoinen, Ahtiainen muotoili.

Avauserässä hyökkääjä pelasi ensimmäisen vaihtonsa reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Hartwall Arenan tyhjät paikat ovat täyttyneet huomattavasti NST:n voittamasta naisten finaalista, jossa katsojamääräksi kuulutettiin 6631 katsojaa.

Lue myös:
Yllätys miesten Superfinaalin kokoonpanoissa – pudotuspelit sivussa ollut ykkössentteri mukana

One comment

  1. Kyllä nyt Ahtiainen ketjuilla ja peluutuksella aiheuttaa tappion. Ansaittu lopputulos.